Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Seriál jarní detox: Rozzářená pleť

Seriál jarní detox: Rozzářená pleť

Seriál jarní detox: Rozzářená pleť

13. dubna 2017 od Františka Těšínská

13. dubna 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Františka Těšínská ve spolupráci s expertem Hana Modrá

Jaro je období nového začátku a ten nejlepší čas pro celkové pročištění organismu. Pomoci může třeba detoxikační kúra ze zeleného jílu, peeling a hydratační sérum s kyselinou hyaluronovou.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Pokud chcete detoxikaci ještě více podpořit, vyzkoušejte koupel v esenciálních olejích a dopřejte si vitaminy E nebo C. Detoxikaci pomáhá zejména citron, který můžete nakapat do aromalampy nebo třeba na kapesník, ke němuž si přivoníte pro povzbuzení. 

 

3 kroky k detoxu pleti


1. Čistit, čistit a zase čistit

Nezávisle na ročním období si pamatujte, že je důležité vyčistit pleť každý večer. „Zbavte pleti nečistot, i když se zrovna nelíčíte a nepoužíváte make-up,“ radí odborná poradkyně značky Nivea a kosmetička Hana Modrá. Pravidelný čisticí rituál si dopřejte vždy večer, ale důležitý je i ráno. „V noci, nejvíce kolem 4. hodiny ranní, totiž dochází k nadprodukci kožního mazu, zvláště u mastné pleti, a k hromadění zbylých nečistot a toxinů v kůži,“ říká odbornice. Ráno jej odstraníte spolu se zbytky nočního krému a pak se nemusíte bát, že se zhorší například akné. Vybírejte si přípravky, které jsou vám příjemné. Mohou to být pleťová mléka, odličovače s rostlinnými oleji, tonizační vody a odličovače očí i čisticí krémy. Při výběru vhodného přípravku je správné orientovat se podle typu pleti a jejích jednotlivých problémů. Nyní se k urychlení celého procesu čištění a odličování využívají micelární vody, např. Micelární voda s olejovou složkou od Garnier. „Ty je potřeba na závěr spláchnout čistou vodou, pak teprve nanášet další péči, například sérum nebo krém,“ dodává ještě kosmetička Klára Bauer.

čištění


TIP REDAKCE:
Víte, jaký máte typ pleti? Zjistíte to jednoduše z našeho článku Jaký máte typ pleti a jak ji ošetřovat.


2. Obrušování pro hladší pleť

K hlubší očistě pleti patří masáž pomocí drobných zrníček známá jako peeling. Proč si ji vyzkoušet? Pokud toužíte po hladší pleti, je nutné, aby se správně obnovovaly buňky. V zimě se vlivem několika důvodů zpomaluje odlučování odumřelých buněk, zůstávají takzvaně „sedět“ na povrchu a brání pleti dýchat. Způsobují záněty, zhoršení akné nebo hrubý povrch. Jemnou masáží zrníčky v peelingových krémech nebo gelech se vaše pleť opět vyhladí a nové buňky ji rozzáří, rozproudí se lymfa, zmizí otoky a účinně odstraníte usazené nečistoty. Zrníčka mohou být kávová nebo mletá ze slupek různých ořechů, ale vždy jemná. Zkuste třeba novinku na tělo i obličej MARK Coffee Original scrub, který kombinuje přírodní složky, jako je káva, mandlový a organický kokosový olej, třtinový cukr, mořskou sůl a vitamin E. Díky tomu čistí, detoxikuje a zanechává mladistvě jemnou pokožku. Pozor, hrubý peeling a ani hrubá síla k obrušování pleti nepatří. Můžete ji tím značně podráždit, a dokonce i poškodit.

peeling


TIP REDAKCE:
Tato zkrášlující procedura je vhodnější pro mastnou pleť, ale svědčí i sušší. Tu ošetřujte jednou za týden nebo i za deset dnů, mastnější dopřejte péči i dvakrát týdně. Víckrát to nemá smysl, musíte dát buňkám čas na regeneraci. Nezapomeňte následně použít pleťovou vodu bez alkoholu a ošetřit pokožku hydratačním krémem.


3. Pod maskou zkrásníte – na detox je bahno, jíl a řasy

Pleťové masky mají za úkol dopřát pleti výživu, detoxikovat, očistit ji, povzbudit a posílit. To je velká úloha, kterou zvládnou najednou přípravky složené z bahna a jílu. Byly takto využívány odpradávna, ale v poslední době slaví návrat. Nebojte se, že vám budou nepříjemné. Některé bahenní směsi mohou být obohaceny o léčivé byliny a aromatické oleje, které vám zážitek provoní. Například zelený jíl je přírodní materiál, bohatý na minerály. Jejich původ je z rostlin, živočichů, půdy, skal a vulkanického popela, a proto působí jako koktejl krásy, nabitý vitaminy a minerály.  Jedno mají pleťové masky z jílu společného - skvěle regenerují a zároveň provádí jemný peeling. Vyzkoušet můžete třeba intenzivní jílovou masku Pure Clay od L´Oréal Paris, která kromě jílu obsahuje také aktivní uhlí pro detox a rozjasnění pleti. Pro detoxikační masáž naneste masku v silnější vrstvě a nechte zaschnout nebo jemným vtiskáváním a odlepováním odstraňte nebo důkladně opláchněte vodou. Masku si dopřejte jednou týdně, perfektně stahuje póry.

maska


TIP REDAKCE:
Po zimě většinou vidíme, že pleť je značně oteklá, především kolem očí a bez energie, objevují se jemné linky a vrásky. Otoky má na svědomí nedostatečné proudění lymfy, Když se uvede opět do pohybu, slouží jako skvělá čistička organizmu od toxinů. Zbavíte se váčků pod očima i unaveného vzhledu. Pro lymfatickou masáž používejte jen jemné, hladivé a pumpující dotyky.


Ruce pryč! Prevence je při detoxu důležitá!

Kolikrát za den se dotknete svého obličeje? Hodněkrát! Při péči o pleť, při líčení, při gestech, ve chvílích rozpaků či jen tak... „Často je to velmi příjemné, jenže s každým dotekem se bakterie z prstů snadno přenesou na pleť a mohou způsobit různé kožní problémy,“ varuje odborná poradkyně. Takže vnímejte, kdy si do obličeje saháte, a zkuste tento zlozvyk co nejdříve překonat a doteky omezit.

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Františka Těšínská ve spolupráci s expertem Hana Modrá

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Hana Modrá
Kosmetická konzultantka značky NIVEA
4
"Čištění pleti není jen odličování."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít