Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Perfektní rtěnka po celý den: 7 tipů, jak na to!

Perfektní rtěnka po celý den: 7 tipů, jak na to!

Perfektní rtěnka po celý den: 7 tipů, jak na to!

10. března 2023 od Lenka Knápková

10. března 2023 2 minuty čtení
Připravil/a Lenka Knápková

Milujete výrazně namalované a sexy rty? Naučte se je správně nalíčit rtěnkou tak, aby se vám nerozmazávaly a vydržely perfektní po celý den.

Rtěnka

Jak na to krok za krokem:

1. Před samotným líčením naneste na rty vyživující a zvláčňující balzám  Carmex Balzám classic (koupit v e-shopu), díky kterému zamezíte popraskaným a suchým rtům. Pokud máte hodně suché rty, naneste větší vrstvu balzámu a nechte působit asi 5 minut.
Tip redakce:
Máte-li více času, aplikujte na rty masku  
Pilaten Kolagenovou Vyživující masku na rty (koupit v e-shopu), která obsahuje kolagen a dodá jim maximální hydrataci. Masku nechte působit 15 minut a zbytky výživného gelu vmasírujte do rtů.
2. Zvolte vhodný odstín konturovací tužky, podobný barvě rtěnky. Vyzkoušejte třeba Dermacol True Colour Lipliner  (koupit v e-shopu) a vykreslujte pomalu tvar rtů. Začněte u srdíčka horního rtu a pečlivě obtáhněte celé rty. Dejte si pozor, aby obě strany byly stejně tvarované a rty se nedeformovaly. Zbytek rtů vyšrafujte konturovací tužkou, protože i to prodlouží životnost rtěnky.
Tip redakce:
Pokud máte tělovou rtěnku, zkuste použít takzvanou neviditelnou konturovací tužku
Dermacol Hyaluron Lip Shaper konturovací tužka na rty (koupit v e-shopu), která skvěle zabraňuje rozpíjení rtěnky a díky obsažené kyselině hyaluronové vyplní i jemné vrásky kolem rtů.
3. Nyní začněte nanášet rtěnku Dermacol Rtěnka Magnetique (koupit v e-shopu) . Nejlépe se vám bude aplikovat pomocí štětečku Gabriella Salvete Kosmetický štětec na rty (koupit v e-shopu). Začínejte vždy u horního rtu.

4. Jakmile vyplníte celé rty rtěnkou, vezměte si k ruce papírový kapesník a otiskněte do něj lehce rty a přidejte ještě jednu vrstvu rtěnky.

5. Hotovo! Takto nalíčené rty by měly vydržet perfektní celý den.

Trendy rtěnky, které musíte vyzkoušet:

Jak si nalíčit rty, když nejste fanynkou rtěnek?

Lesk na rty

Pokud patříte mezi ty, které dávají přednost méně výrazným barvám a přírodnějšímu vzhledu, pak zkuste lesk na rty.  Rty opticky zvětší, rozzáří a dodá jim lesklý efekt. Můžete vybírat zvětšující, třpytivý nebo hydratační. Lesk na rty nanášejte pomocí štětečku nebo aplikátoru, který je jeho součástí. Rty je potřeba mít před líčením vyživené, ale suché.
Zkuste třeba Maybelline New York Lifter Gloss Lip Gloss (koupit v e-shopu), který vyhladí povrch rtů a zvětší je. Toužíte-li po zrcadlovém lesku, zkuste Dermacol F****** High Shine Lesk na rty (koupit v e-shopu).

Barevný balzám na rty

Pro jemné zabarvení rtů sáhněte po pečujících vyživujících balzámech, které vaše rty lehce zabarví a potěší nádhernou vůní. Doporučujeme Labello Caring Beauty Pink Barevný balzám na rty (koupit v e-shopu) nebo Labello Blackberry Shine Pečující balzám na rty (koupit v e-shopu).

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Lenka Knápková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít