Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Odnaučte se chyby s řasenkou

Odnaučte se chyby s řasenkou

Odnaučte se chyby s řasenkou

17. února 2018 od Karolína Hornová

17. února 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Lucia Hrušková Gibodová

Jak správně používat řasenku? Možná zbytečná otázka, řeknete si, když vidíte to množství produktů, které slibují, že udělají práci za nás. Vizážistka Lucia Hrušková Gibodová vysvětluje, jak docílit dokonalých řas i jak vybrat tu pravou řasenku „na míru“.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Řasenka je věda. Jedna z největších ve světě krásy. Několika tahy černým kartáčkem můžete pozvednout svoje líčení o sto procent, ale také nadělat pěknou paseku. Lucia Hrušková Gibodová pracuje jako vizážistka přes dvacet let. Poslední roky vede v rámci French Look Academy kurzy líčení pro všechny ženy, které mají zájem se v tomto umění zdokonalit.

„Na kurzech mě vždy překvapí, že se drtivá většina žen diví, jak třeba jen pouhá změna pohledu do zrcadla při nanášení řasenky udělá divy – řasy jsou natočené, prodloužené a ještě krásně oddělené,“ říká vizážistka. Společně jsme daly dohromady pět zásad, díky kterým se při líčení řas nedopustíte ani nejmenší chybičky.


1. Kartáček vybírejte podle typu řas

„Čím máte řasy kratší, tím by měl být kartáček užší a kratší na délku,“ radí Lucia.
typy kartáčků


2. Čím černější, tím lepší

Otevřete tester řasenky a sledujte, jak dalece je černá. „Čím černočernější je, tím lépe. Pokud na vzduchu nezesvětluje a jakoby neoxiduje, bude i na řasách vypadat dobře,“ radí vizážistka. Když totiž líčidlo na řasách časem zešedne, přicházíte o optický efekt hustých a silných řas. „Intenzita černého pigmentu bývá spolehlivá především v dražších řasenkách, což se také bohužel odráží na ceně,“ dodává.


3. Nepumpujte

„Když vám náplň v řasence dochází, nikdy, ale opravdu nikdy necloumejte kartáčkem dovnitř a ven – jen tím podpoříte průnik vzduchu a vysychání náplně,“ radí vizážistka. Pokud máte pocit, že řasenka dochází, jen kružte kartáčkem po vnitřní stěně obalu.


4. Řasenku včas vyhoďte

„Nesouhlasím s používáním náhradních náplní do řasenky. Raději ji včas vyhoďte a za rozumnou cenu si kupte novou,“ radí Lucia Hrušková. Řasenku byste měli vyhodit po třech měsících až půl roce, záleží na konkrétním produktu. Zamezíte tak nejen nevzhlednému žmolkování, ale i případné infekci.


5. Nanášení neodbývejte

„Chybou je, když koukáme do zrcadla rovně a jen mírně přimhouříme oko. Řasenku pak nanášíme tak, že řasy jen přejíždíme od kořínků ke konečkům. Tímto způsobem se řasy slepí do pramínků, což vůbec nevypadá přirozeně ani hezky,“ upozorňuje Lucia.
 

Jak na dokonalé řasy?

A jak to tedy dělat správně? Lucia Hrušková Gibodová pro vás připravila jednoduchý, ale přesný návod: „Otevřete řasenku a podívejte se zpříma do zrcadla, jako když mluvíte s kamarádkou. Pak oči sklopte, jako když se vsedě díváte na kolena – ale pouze oči, hlavu držte rovně. Oči totiž potřebujete v pozici, abyste se vešly kartáčkem pod řasy, ale zároveň je mohly tahat nahoru.“

Pozor – teď přichází nejdůležitější krok: řasenku nanášejte pohybem cik-cak, nikoli jako byste řasy česaly hřebínkem. „Dívejte se dolů, řasenku uchopte jako pero nebo tužku a řasy jí podeberte a pomalými cik-cak pohyby je tahejte směrem vzhůru,“ dodává Lucia. Řasenku radí nanášet opakovaně směrem od vnitřního koutku po vnější. Pak přejděte k řasám na druhém oku a zase se vraťte k prvnímu. „Žádná řasenka nevykouzlí zázrak jedním tahem,“ dodává vizážistka.

Postupujte v klidu a soustředěně – není totiž nic horšího než mít řasenku obtisknutou na kůži. Když už se to stane, nesnažte se krizi zažehnat co nejrychleji. Nečistěte obtisk vlhkým tamponkem, tím akorát rozmažete stíny, korektor nebo make-up. Nechte šmouhy zaschnout a zhruba za tři minuty je odstraňte čistým kartáčkem,“ radí Lucia.
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Lucia Hrušková Gibodová

Související články

5 komentářů k článku
Teta drogerie 8.března 2018
Dobrý den Simono a Iveto, děkujeme za Vaše reakce. Níže Vám zasíláme tipy ohledně kartáčků a nanašení řaseny. Věříme, že Vám naše rady budou nápomocné:)

Jaký vybrat kartáček? Podle vizážistky je to v zásadě na volbě každé z nás. Osobně upřednostňuje jednoduché, husté, rovné kartáčky pro všechny typy řas - záleží spíše na technice, než na tvaru kartáčku.

Pohyb cik-cak = "nabrat" řasy kartáčkem u spodního okraje a netáhnout ke konečkům pouze rovně, ale pohybem sem a tam.
Dívat se dolů a zároveň malovat řasy lze - "naberu" řasy s pohledem do zrcadla, podívám se dolů, aby se řasy dostaly do správného úhlu, a pak nanášet. Pomoci může druhé malé zrcátko, do kterého se dole díváme.

Spodní řasy - tam se samozřejmě díváme rovně do zrcadla a nanášíme opět pohybem cik-cak jako předtím.
Simona Polášková 2.března 2018
chybí informace jaký vybrat kartáček i u jiných typů řas
a myslím, že nanášení řasenky záleží na zkušenostech a možnostech
např. kdo nosí brýle jako já by se podle tohoto receptu asi "namaloval" opravdu jak obrázek
Iveta Vlková 27.února 2018
Obávám se, ze clanek neni zcela srozumitelny. Co znamena pohyb "cik-cak"?!? A jak si mam nanest rasenku, kdyz se budu divat dolu a nikoliv do zrcadla??
Iveta Vlková 27.února 2018
Obávám se, ze clanek neni zcela srozumitelny. Co znamena pohyb "cik-cak"?!? A jak si mam nanest rasenku, kdyz se budu divat dolu a nikoliv do zrcadla??
Jitka Pragerová 27.února 2018
A jak mám postupovat při nanášení řasenky na spodní řasy? Tam to nepůjde se sklopenýma očima, ne? Jinak dobré rady :-)

Expert z článku

Lucia Hrušková Gibodová
Make-up artist
1444
"Všichni jsme krásní… a všichni mohou být krásní."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít