Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Léto a dlouhotrvající make-up: Odolá vodě a horku?

Léto a dlouhotrvající make-up: Odolá vodě a horku?

Léto a dlouhotrvající make-up: Odolá vodě a horku?

8. června 2019 od Eva Suchomelová

8. června 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová

Která voděodolná kosmetika skutečně odolá dešti, sprše, potu, chlorované či mořské vodě? Vyzkoušely jsme dlouhotrvající přípravky pro kompletní líčení, které byste mohly užít v letní horké sezoně. Které prošly a které nevydržely?

Odolné líčení na dovolenou

Uvažujete o tom, jaká líčidla si pořídit na léto, kdy make-up čelí potu z horka, občasným dešťovým přeháňkám, vodě v bazénu i v přírodě? Je to docela oříšek. Vzala jsem na sebe úkol udělat si celé líčení pomocí voděodolné kosmetiky a otestovat ho ve všech možných podmínkách.
 
K testu jsem vybrala produkty, kterým výrobce garantuje to, že dlouho vydrží, ať už jsou označeny jako “long lasting”, voděodolné, či dlouhotrvající.
 

Jak se testovalo

První testování proběhlo při výletu na druhý konec republiky během slunečného a teplého dne. Stres při hledání správného vagonu, dobíhání dalšího spoje při přestupu, horko při čekání na taxi – to vše můžete zažít v létě nejen na své dovolené. Párkrát během dne přišla dešťová přeháňka. Nic velkého, ale na obličej mi přece jen trochu napršelo. Nalíčená jsem se také asi hodinu koupala v chlorovaném bazénu a vysprchovala jsem se. Celkově prošlo líčení horkem, zpocením, deštěm, bazénem s chlorovanou vodou a sprchou. A jak si který produkt vedl?
Dlouhotrvající make-up 24h Control – deklarovaná doba výdrže 24 hodin (Dermacol)

1. Dlouhotrvající make-up Dermacol 24h Control – deklarovaná doba výdrže 24 hodin

Nesmírně mile mě překvapil tím, jak krásně se roztírá, má velmi příjemnou konzistenci a s pletí krásně splyne. Na celou tvář mi stačila 3 „pumpnutí“. Odolal horku, stresu i potu, vydržel až do odlíčení, tedy skvělých 17 hodin! Přitom se nedrolil, nezvýrazňoval vrásky a linky – prostě skvělý parťák do horkých dnů. Make-up vydržel i déšť, nevznikly žádné fleky ani mapy. Sprcha s ním ani nehnula. Ale po hodině v chlorované vodě v bazénu se přece troška barvy smyla hlavně na vystouplých částech obličeje (čelo, špička nosu, „jablíčka“ tváří). Slaná voda je ještě agresivnější, nečekejte tedy, že by make-up bez úhony přežil delší koupání v moři. Verdikt? Výborná volba na dovolenou, pokud ji netrávíte ve vodě nebo pod vodou.
 

Celkové hodnocení: 4/5
Tekutý krycí korektor proti kruhům pod očima Perfekt Me – deklarovaná doba výdrže 14 hodin (Dermacol)

2. Tekutý krycí korektor proti kruhům pod očima Dermacol Perfekt Me – deklarovaná doba výdrže 14 hodin

Stejně milé překvapení jako s make-upem jsem zažila s korektorem kruhů pod očima – vypadá jako tubička, pod uzávěrem je integrovaný aplikátor ve tvaru štětečku. S výdrží v horku za mě naprostá spokojenost, ani se nehnul a až do hlubokého večera jsem vypadala jako čerstvě vyspaná. Překročil dokonce deklarovaný limit o 3 hodiny! Při dešti už to bylo trošku horší, na několika místech pod očima, kam dopadla dešťová voda, se korektor smyl a musela jsem ho nanést znovu. S vodou prostě není kamarád. Po chvíli koupání v chlorované vodě zbyly jen nepatrné známky pod koutky očí. Můj názor na něj? Když se vyhnete vodě, berte ho, horko zvládne skvěle. Ale k vodě se nehodí.
 

Celkové hodnocení: 3/5
Krémová tvářenka Infaillible Paint Chubby – neupřesněna doba výdrže (L’Oréal Paris)

3. Krémová tvářenka L’Oréal Paris Infaillible Paint Chubby – doba výdrže neupřesněna

U téhle tvářenky jsem si musela otestovat vhodné množství a techniku nanášení – je lepší jemně přejet tyčinkou po místě, kde má výsledné zdravíčko být, a následně hned prstem rozmazat. Oceňuji jemnou krémovou texturu i svěže růžovou barvu, která dodá obličeji na vitalitě. Do horka je skvělá, celodenní cestování a horké počasí s potem nic neudělaly. Vydržela na svém místě celých 17 hodin. I při dešti stále držela na svém místě a voda po ní jen stekla. Pozorovala jsem po hodině v bazénu nepatrný úbytek intenzity barvy tvářenky, ale nepůsobilo to moc rušivě. Jen se ztlumil dojem zrůžovělých líček. Žádné mapy, žádné hrudky. Verdikt? Mohu ji jedině doporučit na celé léto i na dovolenou.
 

Celkové hodnocení: 5/5
Gelové oční stíny Eyestudio Color Tattoo 24 HR – deklarovaná doba výdrže 24 hodin (Maybelline)

4. Gelové oční stíny Maybelline Eyestudio Color Tattoo 24 HR – deklarovaná doba výdrže 24 hodin

Moc jsem se těšila, až je vyzkouším, slyšela jsem na ně totiž samou chválu. Z výrazných barev jsem zvolila bronzovou. Mají příjemnou gelovou texturu s jemnými třpytkami, která pleť vůbec nezatížila. V horku se velice osvědčily a věřím, že by deklarovanou dobu 24 hodin hravě vydržely. Mně seděly na svém místě po celých 17 hodin nalíčení a třpytivé částečky z víček nijak neodpadávaly. S těmihle očními stíny se můžete i sprchovat, déšť pro ně rozhodně není žádný problém. Ani třpytivé částečky voda neodnesla z víček, barva zůstala, kde měla. Pokud něco vydrží koupání v bazénu, ale i v moři, pak jsou to tyto oční stíny. Zůstanou jako přikované a nic s nimi nehne. Dokonce vím od kamarádky potápěčky, že tyhle gelové stíny vydrží i pobyt pod vodou. Můj názor? Ze všech testovaných líčidel je to jasný vítěz a výborný parťák na celé léto i jakýkoli druh dovolené.
 

Celkové hodnocení: 5/5
Voděodolná řasenka Pump Up Booster 24h Black – deklarovaná doba výdrže 24 hodin (miss sporty)

5. Voděodolná řasenka miss sporty Pump Up Booster 24h Black – deklarovaná doba výdrže 24 hodin

Řasenka slibující úžasně zvětšit objem řas na celý jeden den, a přitom díky kolagenu o řasy pečovat lákala k vyzkoušení. Upozorňuji, že je potřeba ji nechat po aplikaci dobře zaschnout, pak se krásně obarví všechny řasy bez nežádoucího otištění na kůži. Bohužel, horko a pot nejsou nic pro ni. Na řasách se během dne vytvářely drobné žmolky a padaly do okolí oka. Sice je oftalmologicky testována, ale nositelkám kontaktních čoček bych ji do horka nedoporučila. Naopak v dešti je to sázka na jistotu. Budou-li v předpovědi přeháňky nebo bouřky, klidně se naličte touhle řasenkou – vydrží a nesmyje se, pandí oči nehrozí. Voda v bazénu s řasenkou dlouho nic nedělala, až na konci hodinového koupání jsem zjistila, že trochu zeslábla intenzita černého odstínu. Ovšem pandí oči se opět nekonaly. Verdikt? Co do výdrže se dá doporučit na koupání, ale ne na aktivity, při nichž se zpotíte.
 
Celkové hodnocení: 3/5
Ultra matná tekutá rtěnka Infaillible Les Chocolats – deklarovaná doba výdrže 16 hodin (L’Oréal Paris)

6. Ultra matná tekutá rtěnka L’Oréal Paris Infaillible Les Chocolats – deklarovaná doba výdrže 16 hodin

Matující tekutá rtěnka Les Chocolats, aktuální horká novinka, každého zaujme autentickou vůní čokolády. I přes ošetření rtů balzámem na rty jsem ale zaznamenala vysušení rtů ihned po nanesení, zvýraznění jemných vrásek na rtech a celkově nepříjemný pocit. Musí i déle zasychat, aby neobarvila, co nemá. Za výdrž v horku, v dešti, ve sprše i v bazénu by zasloužila 100 %, ale velmi jí ubírá to, jak rty vysušuje a opticky zmenšuje. V horku se tento efekt ještě násobí. A užší rty budou s touhle rtěnkou působit po delším pobytu v bazénu či moři scvrkle. Můj názor? Skvělá výdrž a božská vůně nezachránily její reputaci, protože mi velmi nesedla její nepříjemná konzistence a hodně mi vadilo vysušování rtů.
 
Celkové hodnocení: 2/5
Matná tekutá rtěnka Matte Lips Long Lasting – neupřesněna doba výdrže (Gabriella Salvete)

7. Matná tekutá rtěnka Gabriella Salvete Matte Lips Long Lasting – neupřesněna doba výdrže

Druhá tekutá rtěnka nebudila žádná velká očekávání. A velmi mile překvapila. Nanášení je snadné, konzistence i přes výsledný matný finish velmi krémová a hebká, zasychá celkem rychle a na rtech je příjemná. V horku drží krásně cca 8 hodin. Pak doporučuji nanést ji znovu. Její výdrž snižuje konzumace mastných pokrmů. Zajímavé je, že i když při pití ulpívá na sklence nebo kelímku, je jí na rtech stále hodně. Déšť jí vůbec nevadil, rty zůstávaly stále hebce matné a perfektně vybarvené. Jestliže jen plavete, drží výborně. Když dojde na nějaké to „řádění“ ve vodě, barva se trošku smývá, naštěstí rovnoměrně, a tak to vypadá docela přirozeně. Verdikt? Sama bych si ji na dovolenou vzala, i při postupném uvolňování vydrží na rtech kolem 8 hodin.
 
Celkové hodnocení: 4/5

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít