Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Jarní líčení očí: Čtyři trendy z přehlídek

Jarní líčení očí: Čtyři trendy z přehlídek

Jarní líčení očí: Čtyři trendy z přehlídek

26. března 2018 od Karolína Hornová

26. března 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová

Zlatavé tóny, rozzářené oči i dramatická oční linka. Jarní líčení může mít mnoho podob a trendy hovoří jasně: uchopte je, ale naložte s nimi po svém.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Vůně kvetoucích stromů, přirozené, jemné barvy a první nazlátlé paprsky slunce. Jaro přichází a s ním i trendy, které rozzáří vaši pleť. Vybrali jsme čtyři trendy z módních přehlídek, které stojí za to. A co je na nich nejlepší – můžete je pojmout buď lehce a přirozeně, nebo je v dramatičtější verzi využít i pro party líčení. Užijte si jaro i díky zářivému líčení.


Rozzářené okolí očí

Už loni mnohé z nás uchvátila technika strobingu. Trend jemného tvarování a zvýrazňování kontur obličeje pomocí rozjasňovače přetrvává. A protože je jaro jemné období, které si nežádá příliš výrazný make-up, bude i jarní rozjasňování jemnější. A jednodušší.

Doporučujeme sahat po produktech v lehkých, přirozených odstínech a s jemnými třpytkami, které budou působit přirozeně. Zkuste třeba rozjasňovač True Match Highlight od značky L'Oréal Paris. (Na jaro a pro světlou pleť se bude hodit ten lehce perleťově růžový, na snědou nebo opálenou tvář můžete zkusit teplou, zlatavou variantu produktu.) Rozjasňovač pak použijte na horní linii lícních kostí a naneste do ztracena ke spánkům. Oči opticky zvětšíte a „otevřete“ tak, že rozjasňovač nanesete k vnitřnímu koutku oka a těsně pod obočí.

Rozjasňovač kolem očí

Černá linka na tisíc způsobů

Dramaticky orámované oko nevyjde z módy snad nikdy. Letošní jaro ale přináší linku v celé její síle. Pokud se chystáte na večírek, je tou správnou volbou dokonalý make-up, upravené obočí a pak už jen dramatická černá linka. Nebojte se výrazných protáhlých špiček daleko za linií vnějšího koutku, ale ani geometrických částečných linek nebo naopak orámování oka i na spodním víčku, jak to bylo k vidění třeba na přehlídce Marka Jacobse.

Vše je dovoleno. Inspirujte se klidně zpěvačkou Amy Winehouse, která to s linkami uměla jako nikdo jiný. Jen dávejte pozor na jediné pravidlo: linka musí mít dokonalé provedení a čisté linie. Pomůže vám oční linka ve fixu, která zaručuje stejnoměrné dávkování pigmentu bez žmolků. Třeba tekutá linka ve fixu Master Precise od Maybelline.

černá linka

Glittery jsou stále in

Třpytky byly trendem party líčení už na konci loňského roku. Na jaře přicházejí v jemnější a sofistikovanější verzi, která se hodí jak na večer, tak třeba na odpolední party na terase. Je totiž jen na vás, jaké třpytky zvolíte. Přehlídkám kralovaly čiré glittery, které vypadaly jako malé diamanty.

Na pleť se upevňují pomocí speciálního nedráždivého lepidla. Tradičně velký výběr má značka essence, která nabízí i glittery v gelovém provedení, jež stačí vklepat. Zkuste nalepit pár třpytek těsně pod linii dolního víčka – opticky tak oko otevřete a projasníte. Nebo je jen ležérně vklepejte do oblasti hranice lícních kostí, spánků a vnějšího koutku oka.

glittery

Oči zalité sluncem

Zlatý pigment také není žádnou novinkou v dekorativní kosmetice. V poslední době ho ale „oživila“ zpěvačka Rihanna. Mohli jste ho vidět i na některých přehlídkách a koresponduje s trendem rozjasnění i nalepovacích glitterů.

zlaté stínyZlaté stíny a bronzery se zlatým nádechem – to je to pravé „opálení“ pro světlou jarní pokožku. Sahejte spíše po méně třpytivých produktech nebo stínech s krémovou konzistencí, které lze vklepat i místo rozjasňovače – třeba i do rtěnky, jako to udělala právě Rihanna. Vyzkoušejte třeba metalické stíny Metal Shock od essence v odstínu 01 nebo růžově zlatou paletku 10 stínů Rose od značky Gabriella Salvete. Trendu přizpůsobte i líčení – ideální je všechny další produkty (rtěnku, tvářenku nebo oční linku) sladit do teplého tónu.
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Karolína Hornová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít