Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Jak vybrat vhodnou tužku na oči?

Jak vybrat vhodnou tužku na oči?

Jak vybrat vhodnou tužku na oči?

13. září 2020 od Lucie Ulmanová

13. září 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Lucie Ulmanová ve spolupráci s expertem Linda Chudomelová

S tužkou na oči se dají dělat divy. Ta správná může totiž oči hezky zvětšit nebo zvýraznit. Ale někdy se může zdát, že vybrat tu správnou tužku je nadlidský výkon. Čím se při výběru řídit a jak se o tužku pak správně starat?
Krásně nalíčené oči jsou základ, dokážou přitáhnout požadovanou pozornost. Důležité je, aby nakreslená linka tužkou hezky držela a nezmizela z oka během chvíle. Někdy se také může stávat, že začne linka v očích pálit. Může za to nekvalitní tužka? A jak vybrat tu nejlepší? Poradíme vám.

Čím se řídit při výběru tužky?

„Nejjednodušší pravidlo je, být k sobě upřímná a vědět, co od tužky chci,“ říká vizážistka Linda Chudomelová. V praxi to znamená:
detail oka a tužky na oči
  • Pokud chci tužku do oka: nejlepší je sáhnout po gelové lince v tužce, která opravdu dobře drží a nerozpíjí se, vhodná je například gelová Maybelline Tužka na oči Tattoo Liner Gel Pencil (koupit v e-shopu).
  • Pokud chci tužku jako základ pod kouřové stíny: naopak je lepší vybírat tužku měkkou a hezky mazlavou, aby se s ní dobře pracovalo a vytvářela jemné přechody.
  • Pokud si chci tužkou kreslit linku: dejte přednost středně tvrdé, která bude dobře kreslit, ale zároveň za sebou nezanechávat příliš mnoho produktu, pro tenké linky je skvělým pomocníkem Gabriella Salvete Kosmetický štětec na oční linky (koupit v e-shopu). Pomůže vám držet linku co nejblíže u linie řas a vše budete mít pod kontrolou.
 
„Pokud hledáte produkt, který umí všechno, sáhněte po gelové lince v tužce, ale někdy to znamená, že budete muset být hodně zručná,“ dodává Linda Chudomelová.

Když nakreslené oči pálí a slzí

Občas se vám může stát, že nakreslená linka tužkou může v oku pálit. Příčinou nemusí být jen nekvalitní tužka, či alergie, ale i stáří produktu. „Pokud tužka pálí, je možné, že jste přecitlivělá na některou ze složek. V tom případě doporučuji zkusit jiné značky, případně textury. Nebo může být tužka stará, na sliznicích (to znamená i v oku), se rádo množí spousta bacilů a jejich následné zanesení zpět může způsobovat různé reakce od pálení a slzení očí až po bolest hlavy,“ míní vizážistka. Pro citlivé oči je vhodná Dermacol Matná tužka na oči Black Sensation Matt Black (koupit v e-shopu).

Pokud tužku používáte denně, bát se nemusíte. A jestli se chystáte použít tužku na oči po delší době, zkuste ji nejdříve očistit a vydesinfikovat. „Použijte tužku, jak jste zvyklá. Následně tužku přestříkejte jemně desinfekcí. Doporučuji vydesinfikovat také ořezávátko. Takto ošetřená tužka je bez bakterií a můžete jí s čistým svědomím použít kdykoliv později,“ říká Linda Chudomelová.
jak ořezávat tužku

TIP: Zkuste si příště vybrat svou oblíbenou dekorativní kosmetiku z klidu a bezpečí domova na e-shopu Teta drogerie (pokračovat na e-shop).

Jak tužku ořezávat?

Pokud chcete správně použít tužku na oči, základem je dobře ořezaná tužka. Tužku můžete ořezat pomocí speciálního ořezávátka na oční tužku. Nebo zkuste domácí trik, kdy tužku ořežete pomocí papírového ubrousku, kdy tužkou točíte, dokud se nevytvoří ostrá špička. Aby se vám tužka nedrolila a nelámala, stačí ji dát před ořezáním na několik minut do lednice, případně mrazáku. Nebude se navíc mazat. Na dřevěné kosmetické tužky použijte Ořezávátko (koupit v e-shopu).

Připravil/a pro vás Lucie Ulmanová ve spolupráci s expertem Linda Chudomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Linda Chudomelová
vizážiska
1
"Rozdíl mezi obyčejnou ženou a ženou z titulky časopisu jsou dvě hodiny."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít