Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Encyklopedie řasenek aneb Vyberte si tu nej!

Encyklopedie řasenek aneb Vyberte si tu nej!

Encyklopedie řasenek aneb Vyberte si tu nej!

12. února 2019 od Helena Hladíková

12. února 2019 4 minuty čtení
Připravil/a Helena Hladíková

Řasenka je patrně nejoblíbenější kosmetickou pomůckou i těch žen, které se jinak líčením příliš nezabývají. Pakliže jste objevila tu svou „nej“, gratulujeme! Pro ty ostatní máme malý návod, jak se ve velkém světě nejrůznějších typů řasenek dočista neztratit.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Řasenek je totiž k dostání tolik, že jednomu z toho jde hlava kolem, a výběr jedné z nich se častokrát rovná heroickému výkonu. Vždy je však důležité mít na paměti, že při volbě řasenky hrají důležitou roli odpovědi na následující otázky:
  • Jaké jsou vaše přirozené, nenalíčené řasy? (dlouhé/krátké, husté/řídké…)
  • Jakého výsledného efektu chcete dosáhnout? (prodloužit, dodat objem, nadzvednout…)
Až si obojí ujasníte, můžete se pustit do zkoumání jednotlivých druhů řasenek, respektive jejich kartáčků. Zejména tvar vám napoví, jaký efekt od daného výrobku na svých řasách můžete čekat. Připravené? Tak pojďme na to!

Tip redakce:
Jako další kritéria při výběru řasenky zohledněte také její barvu či (ne)voděodolnost. 
 

nanášení řasenky

1. Velký kartáček s hustými štětinkami („jumbo“)

Konzistence těchto řasenek je většinou velmi hustá, proto jsou vhodné především pro výrazné nalíčení. K nanesení bohatě postačí jeden tah, u kratších řas však může řasenka kvůli své objemnosti způsobovat obtisk řasy na víčko. Dechberoucího objemu dosáhnete například s řasenkou essence Get Big! Lashes Volume Boost.
 
Hodí se zejména pro: dlouhé řasy; řídké či jinak problematické řasy.
 
Výsledný efekt: zvýrazní, dodá maxi objem.
  
velký kartáček

2. Malý a úzký kartáček

Chcete-li dosáhnout opravdu precizního nalíčení s nekonečným prodloužením řas, sáhněte raději po menším kartáčku s kratšími štětinkami. Často se můžete setkat i s umělým (plastovým či gumovým) kartáčkem, který dokáže vytvořit efekt umělých řas. Práce s takovou řasenkou připomíná česání hřebenem – řasy pročesávejte pěkně od kořínků po konečky. Chcete si to vyzkoušet na vlastní kůži (či spíše oči)? Vezměte si na pomoc například řasenku miss sporty Studio Lash Designer s precizním plastovým kartáčkem, s nímž dosáhnete okouzlujícího výsledku.
 
Hodí se zejména pro: kratší, hustší i jemné řasy; líčení spodních řas.
 
Výsledný efekt: prodlouží, dobře pročeše a oddělí.
 
Tip redakce:
K preciznímu líčení se hodí také řasenky se speciálně tvarovaným kartáčkem, na jehož konci najdete kuličku se štětinkami. Díky ní perfektně a rovnoměrně pokryjete každou řasu zvlášť, zejména v koutcích oka.
 
 
malý a úzký kartáček

3. Kónický kartáček (se zúženým koncem)

Řasenka se zúženým koncem je vhodná takřka pro každou ženu a i s ním můžete dosáhnout poměrně přesného nalíčení, aniž by se řasy nepříjemně slepovaly. Otestujte třeba řasenku Dermacol Artist Lash, díky níž budete mít řasy nádherně oddělené a prodloužené.
 
Hodí se zejména pro: takřka všechny typy řas a každý tvar očí.
 
Výsledný efekt: prodlouží, dodá objem, nadzvednutí i ve vnějším koutku oka (efekt „mrkací panny“).
 
kónický kartáček se zúženým koncem

4. Prohnutý kartáček

Možná vypadá na první pohled trochu jako vadný kousek, ale věřte, že s prohnutým kartáčkem dosáhnete okouzlujícího tvaru vašich řas. Řasenka totiž bezvadně zkopíruje tvar vašeho oka, aniž by se řasy slepovaly. Vyzkoušet můžete například řasenku Astor Lash Beautifier Volume & 24H Curl, která vaše řasy perfektně natočí, dodá jim plný objem a maximálně je prodlouží.  
 
Hodí se zejména pro: kratší, rovné řasy.
 
Výsledný efekt: zakřivení kartáčku podpoří přirozený tvar řas, prodlouží a nadzvedne; udrží na řasách správné natočení.
 
prohnutý kartáček

5. Spirálový kartáček

Víte, v čem tkví tajemství spirálovitě posazených štětinek? V tom, že kartáček tak dokáže nabrat velké množství barvy, jíž řasy perfektně a přitom rovnoměrně pokryje, aniž by je slepil či zanechal žmolky. Přesvědčit se o tom můžete s řasenkou Maybelline Great Lash Blackest Black. Tato kultovní maskara navíc obsahuje dvakrát více ebenově černého pigmentu, takže pokud toužíte po černočerných řasách, tato volba je jasná.
 
Hodí se zejména pro: jemné a řídké řasy.
 
Výsledný efekt: prodlouží, oddělí, dodá objem a hezky natočí.

Tip redakce:
Na spodní řasy aplikujte řasenku tak, že ji budete držet ve vertikální poloze a koncem kartáčku opatrně nalíčíte jednotlivé řasy. Uvidíte, že líčení půjde mnohem snadněji!

 
spirálovitý kartáček

6. Kartáček se třemi kuličkami štětinek

Velmi speciálně tvarovaný kartáček, jehož použití se možná některé ženy zaleknou. Ovšem neprávem! Nanáší se stejně jako běžná maskara a díky tomu, že se mezi jednotlivými kuličkami nachází spousta hmoty, vytvoří na řasách opravdu intenzivní a uhrančivý look. Sáhněte třeba po řasence Gabriella Salvete Gaby 100% Volume Long Curl. Obsahuje syntetický včelí vosk a spolu s revolučním kartáčkem vaše řasy perfektně vymodeluje.
 
Hodí se zejména pro: malé, rovné i velmi krátké řasy.
 
Výsledný efekt: prodlouží, zahustí, natočí, dodá objem.
 
třemi kuličkami štětinek

7. Kartáček ve tvaru přesýpacích hodin

Díky tomuto tvarovanému kartáčku vám k perfektnímu nalíčení každé řasy bohatě postačí jeden tah. Skvělé je i to, že na řasách nehromadí hmotu a nezpůsobuje žmolky ani slepování. Samy se o tom můžete přesvědčit s řasenkou Rimmel Wonder’Full Wake Me Up, která navíc díky obsahu panthenolu, vitaminu E a výtažku z okurky vaše řasy vyživí, posílí, hydratuje a provoní.
 
Hodí se zejména pro: delší, hustší řasy; líčení spodních řas a v koutku oka; nepravidelně rostoucí řasy.
 
Výsledný efekt: bohatý objem a natočení.
 
přesýpací hodiny

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Helena Hladíková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít