Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Co musíte vědět, než si dáte upravit obočí!

Co musíte vědět, než si dáte upravit obočí!

Co musíte vědět, než si dáte upravit obočí!

16. července 2018 od Pavla Maříková

16. července 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Pavla Maříková

Ohledně tvarování a vůbec úpravy obočí panuje stále mnoho mýtů a nepravd, které se vám pokusíme v tomto článku společně s Karolínou Stablovou vyvrátit.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Mýtus 1.: Barva vydrží déle než henna

Pravdou je úplný opak. Mnohem déle vydrží na obočí henna, a to proto, že přestože je přírodní, obsahuje silnější barvicí složku,“ říká expertka na obočí Karolína Stablová z pražského Brow baru. „Henna obočí navíc krásně vyživí, to je lesklejší a více roste. Barva se po aplikaci vymyje z kůže ihned a na chloupcích vydrží cca 3-5 týdnů. Hena zabarví kůži minimálně na týden a na chloupcích vydrží 5-6 týdnů.“ Možná si říkáte, komu tedy doporučit barvení obočí barvou. Své opodstatnění ale má. „Barvu bych doporučila především klientkám, které mají tmavé a relativně husté obočí a chtějí jej jen zdokonalit. Henna je vhodná pro ženy, které mají chloupků méně a potřebují obočí doplnit.

Tip redakce:
Víte, že henna na obočí se získává z úplně jiného typu listí než henna barvící vlasy nebo ta, která se používá na dočasné tetování? Henna na obočí má mnoho různých odstínů, a to nejen v teplých škálách, ale i v těch studených.


barvení hennou

Mýtus 2.: Více tvarované obočí „otevře oko“

Trendem poslední doby je co nejpřirozenější tvar obočí. A to především kvůli tomu, že obočí vyjadřuje naše emoce – když jsme naštvaní, obočí svraštíme, když se divíme, obočí zvedneme. Pokud obočí ponecháme v přirozeném tvaru, bude i náš obličej působit jemně a autenticky,“ vysvětluje expertka. „Často se také setkávám s tím, že ženy chtějí obočí tvarovat do stříšky, hodně vykrojit směrem vzhůru, protože mají pocit, že tím se jim oko více zvýrazní a otevře. Opak je ale pravdou. Pokud chcete zdůraznit samotné oko, je nejleší nechat obočí v prvních dvou třetinách nad okem spíše rovnější a zkosit ho dolů až na konci.

depilace voskem

Mýtus 3.: Úprava obočí voskem je bolestivější 

Obě metody úpravy obočí mají svá pro a proti. „Nelze přímo říci, co je lepší. U nás v salonu preferujeme pinzetu, protože je šetrnější a přesnější,“ říká Karolína Stablová. „Na druhou stranu depilace voskem vydrží mnohem déle. Chloupek po odstranění pinzetou doroste vcelku rychle. Bolestivější je však 100% odstraňování chloupků pinzetou – i proto volí některé klientky raději vosk.“ Často se také můžete setkat s kombinací těchto dvou metod. Voskem se obočí upraví „na hrubo“ a pinzetou se následně doladí detail. 
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Pavla Maříková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

5 komentářů k článku
Teta drogerie 15.října 2019
Dobrý den, chloupky obočí je možné dokreslit tužkou na obočí, popř. zainvestovat do microbladingu. V první řadě bych ale zvolila vyzkoušet tužku, popř. pudr na obočí nebo se poradit se svou kosmetičkou.
Jana Jarolímová 15.října 2019
Už mi bylo 68 a obočí se mi vytrácí. Je nějaká rada pro báby které nemají moc peněz?
Předem děkuji za odpověď. Přeji krásné dny 😍🍀 Jana
Monika Pištínková 11.října 2018
Chci si přečíst komentář
Yvona Kabešová 7.září 2018
🙂
Alena Dvořáková 24.července 2018
Dobrý den, zajímalo by mne kde se dá Henna na obočí a také kornoutek henny na dočasné tetování koupit. Ani v jedné z drogerií Teta, co jsou u nás ve městě, je nemají.

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít