Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Barevné řasenky: Vyhrajte si s nimi i vy!

Barevné řasenky: Vyhrajte si s nimi i vy!

Barevné řasenky: Vyhrajte si s nimi i vy!

13. února 2019 od Helena Hladíková

13. února 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Helena Hladíková ve spolupráci s expertem Markéta Karvaiová

Chcete při líčení očí vyzkoušet něco odvážnějšího než jen černou klasiku? Tak sáhněte po barevných řasenkách! A nebojte se, že v nich budete vypadat bláznivě. Stačí se držet rad expertky na krásný look Markéty Karvaiové a budete zaručeně trendy!
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Barva k barvě sedá…

První, co mě napadlo, když jsem se poprvé setkala s barevnou řasenkou, bylo: Jaká barva se ke mně vlastně hodí? A určitě nejsem sama, kdo takto tápe. Proto jistě přijde vhod doporučení naší expertky: Barvu řasenky vybíráme hlavně tak, aby ladila s barvou pleti, ale i očí. Pokud chceme oči barevně zvýraznit, můžeme k nim použít kontrastní řasenku, díky níž vynikne jejich barva. Při výběru platí klasická pomůcka barevného spektra, totiž že dobře se doplňují barvy, které leží na opačných stranách spektra.“ Co to v praxi znamená?
  • hnědé oči = vhodné jsou odstíny modrých řasenek,
  • zelené oči = odstíny dofialova,
  • modré oči = hnědá řasenka nebo odstíny dooranžova.
Záleží však také na konkrétním tónu očí. Modrá řasenka proto může být dobrou volbou i pro šedé nebo světle zelené oči,“ dodává odbornice.modrá řasenka

Řasenka, linka, nebo snad obojí?!

Barevná řasenka představuje v líčení výrazný prvek, takže už ji ani nemusíte doplňovat dalšími „malovátky“. Postačí krásně a zdravě vypadající pleť. Ale co když přece jen zatoužíte po oční lince nebo stínech? „Při dalším líčení očí po použití barevných řasenek by mělo platit, že stín ani linka nebude tmavší než barva řasenky. Takové kombinace pak působí nevhodně především na fotkách,“ doporučuje expertka. Často se barevná řasenka doplňuje linkou nebo stínem spíše o něco světlejší barvy nebo ve stejném tónu, čímž se barevný efekt ještě umocní. „Pokud například světlejší typy žen sahají přes den raději po hnědé než černé řasence, není problém toto líčení doplnit běžným denním líčením očí, jako jsou nude oční stíny, popřípadě tenká oční linka.“ Vhodné je také doplnění rtěnkou v nude odstínu, který se nebude s barvou nijak „tlouct“.

zelená řasenkaVyzkoušejte třeba řasenky Dermacol Colour Mascara pro super objem a prodloužení, jimiž zároveň zvýrazníte barvu svých očí. Jejich speciálně vyvinutý kartáček navíc vaše řasy uhladí, nezanechá na nich žmolky a dodá jim intenzivní barvu a objem. A můžete vybírat hned ze čtyř barevných variant. Perfektní objem a efekt umělých řas vám dodá řasenka Max Factor False Lash Effect Deep Blue, jejíž silikonová vlákna řasy skvěle oddělí, pročešou a dodají jim výraznou délku a objem. Na výběr máte z odstínů tmavě modré, hnědé a samozřejmě i nezbytné černé barvy.
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Helena Hladíková ve spolupráci s expertem Markéta Karvaiová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Markéta Karvaiová
Novinářka, bloggerka a hair stylistka
1208
"Každá žena je jako diamant - silná, krásná a jedinečná. Každý diamant ale k zachování svého lesku potřebuje pravidelnou péči."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít