Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej 7 případů, kdy pomůže chemický peeling

7 případů, kdy pomůže chemický peeling

7 případů, kdy pomůže chemický peeling

17. února 2020 od Lucie Ulmanová

17. února 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Lucie Ulmanová ve spolupráci s expertem Katarína Sedliačiková

Pokud vás trápí jemné vrásky, pigmentové skvrny, jizvičky po akné nebo není vaše pleť celkově ve formě, dopřejte si omlazení pleti chemickým peelingem, který si umí poradit se stárnutím kůže.
A s jakými pleťovými nedostatky chemický peeling ještě zatočí? A pro jaký typ pleti je a není tato metoda vhodná? A jakou péči pokožce po proceduře dopřát? Poradíme vám.

Kdy pomůže

Už nemusíte být frustrované a nespokojené s vlastním vzhledem, chemický peeling si umí poradit s celou řadou problémů:
  • miliemi,
  • virovými bradavicemi,
  • s nerovnostmi pleti,
  • jemnými vráskami,
  • pigmentovými skvrnami,
  • jizvami po akné i s akné,
  • zašedlou a unavenou pletí.
„Efektivní řešení poskytne také v případě akné či rozšířených pórů, prvních i výraznějších vrásek, pigmentových skvrn či pro navýšení hydratace pokožky,“ říká zástupkyně značky Medik8 ze salonu Medaprex, Katarína Sedliačiková. „Vedle efektivní redukce také celkově projasní pleť a sjednotí její barevnost,“ dodává.

Jak probíhá?

Správný postup je takový, že před samotnou procedurou by s vámi měla odbornice pečlivě zkonzultovat, zda jste ho již někdy absolvovala nebo jaký máte druh pleti. Podle toho se rozhodne, jaký typ peelingu zvolit. Zásadní rozdíl je v hloubce provedení chemického peelingu. Nejdříve se pleť důkladně vyčistí. Poté se připraví speciální roztok ovocných kyselin, který se na pleť nanáší štětečkem. „Roztok se aplikuje od čela přes střed tváří až k bradě, což trvá přibližně jednu minutu. Následně sledujeme, jak pokožka na proceduru v rozmezí jedné až deseti minut reaguje,“ říká Katarína Sedliačiková. Pleť se pak neutralizuje pomocí zklidňujících přípravků a nakonec ošetří hydratačními přípravky.
nanášení chemického peelingu

Další krok: Péče po...

Pleť po ošetření chemickým peelingem běžně reaguje tak, že zčervená. Nemusíte se však bát, jde o dočasnou reakci, která trvá dva nebo tři dny po aplikaci. Důležité je o pleť po proceduře správně pečovat. Svrchní kůže se začne jemně odlupovat a po čtyřiadvaceti hodinách od aplikace chemického peelingu se na pleti objeví suchá místa. Pleť proto ošetřujte několikrát denně mastnějšími krémy s hydratačním účinkem. „Po chemickém peelingu se doporučuje vyhnout se domácím peelingům. Přednost dejte jemným čisticím produktům nejlépe se zklidňujícím účinkem a výsledný efekt chemického peelingu můžete doma ještě umocnit séry s obsahem vitaminu C a A. Ráno naneste hydratační sérum společně se sérem s vitaminem C, na ně ještě aplikujte hydratační a opalovací krém. Večer pleť hydratujte, připojte sérum s vitaminem A a úplně na závěr pleť zklidněte krémem s hydratačním účinkem,“ radí.
produkty hodici se po procedure

Kdo je vhodným kandidátem?

Chemický peeling se hodí pro majitelky normální a mastné pleti, kterým pomůže redukovat tvorbu mazu. Ideální je také pro ženy se sklony k akné. Podstoupit ho může ale prakticky každý, kdo chce dopřát pleti viditelný restart či vyřešit některý z výše jmenovaných problémů. „Chemické peelingy, během nichž kyseliny velmi pomalu, ale intenzivně prostupují do kůže, mohou absolvovat také majitelé velmi citlivé pleti, což dříve rozhodně nebylo možné,“ radí Katarína Sedliačiková.

Kdy je nejvhodnější doba?

Je to různé. Někteří odborníci doporučují podstupovat chemický peeling na podzim a v zimních měsících, podle Kataríny Sedliačikové lze i v jiném ročním období. „Podstoupit jej mohou klienti kdykoliv během roku, při aplikaci přípravků s vysokým SPF se nemusí obávat ani letního období,“ míní odbornice, která doporučuje absolvovat v rámci chemického peelingu šest ošetření, a to nejméně dvakrát ročně.

Připravil/a pro vás Lucie Ulmanová ve spolupráci s expertem Katarína Sedliačiková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Katarína Sedliačiková
Odbornice značky Medik8, kosmetický salón Medaprex
"Krása není o kvantitě, ale o kvalitě."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít