Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej 4 superpotraviny pro krásnou pleť

4 superpotraviny pro krásnou pleť

4 superpotraviny pro krásnou pleť

3. dubna 2019 od Pavla Maříková

3. dubna 2019 4 minuty čtení
Připravil/a Pavla Maříková

Přinášíme vám čtyři tipy na tzv. superfood neboli superpotraviny, díky kterým bude vaše pleť zářit a působit zdravě v každém věku. Protože pleť je třeba vyživovat nejen zvenku, ale také zevnitř. Pro svou krásu potřebuje dostatek vitaminů a živin, kterých se jí jinak než potravou nedostane.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Chia semínka

Malá černá semínka se u nás objevila teprve před pár lety, ale těší se obrovské popularitě. Aby také ne. Obsahují totiž mnoho důležitých a zdraví prospěšných látek, které jinde v tak koncentrované formě nenajdete. Kromě toho, že pomáhají snížit hladinu cholesterolu, regulují také krevní cukr a zlepšují trávení. V rámci kosmetických benefitů je třeba zmínit jejich protizánětlivý efekt a také vysoký obsah omega-3 mastných kyselin. I proto je více než dobré přidávat chia semínka nejen do své stravy, ale využít jejich sílu i pro svou krásu. Olej z chia semínek podoporuje hydrataci vysušenou pokožku, je vhodný i na aknózní pleť, kterou zklidňuje, a pomáhá minimalizovat vrásky.

chia

 

Tip redakce: 
Vyzkoušet můžete také peeling z chia semínek, který pleť krásně vyčistí. Smíchejte 2 lžíce chia semínek, 1 lžičku citronové šťávy a ½ šálku polotuhého kokosového oleje a naneste na pleť
.

 

Zelený ječmen

Stejně jako řasa Chlorella patří mezi tzv. zelené potraviny, na jejichž blahodárné účinky slyšíme jen slova chvály. Jejich efekt spočívá především v očistě organizmu a nastartování správné funkce imunity. I proto se hodí v případě, že máte problematickou pleť (nejen akné). „Zajímavé je, že často se pleť po krátkém užívání ječmene naopak výrazně zhorší,“ tvrdí Julie, která ječmen užívá už přes rok. „Je to ale prý tím, že se organizmus hloubkově čistí a tím pádem se škodliviny z těla dostávají na povrch, tedy na kůži.“ Vydržte ale minimálně půl roku a teprve pak hodnoťte účinky.

ječmen

 

Tip redakce:
Zajímavé je složení mladého ječmene. Ve 100 g obsahuje 300 mg chlorofylu, 280 mg bílkovin a 500 mg cukru. Chcete-li mít z jeho užívání největší efekt, konzumujte ho před jídlem, ideálně nalačno. Na pleť i celkově na organizmus působí detoxikačně a má čisticí účinky.

 

Chlorella

Jde o sladkovodní řasu, která obsahuje řadu vitaminů, minerálů, stopových prvků, ale také bílkovin a aminokyselin. Používá se k detoxikaci organizmu a podle mnohých se výrazně podílí i na správné funkci imunitního systému. Působí zásadotvorně, takže je ideální v obraně proti různým plísním apod. Výrazný efekt má také při léčbě akné. „Více než deset let mne trápila akné, které jsem se nemohla zbavit ani hormonální léčbou,“ říká třiatřicetiletá Tereza. „Kamarádka mi před půl rokem doporučila vyzkoušet i Chlorellu a stal se téměř zázrak. Akné do tří měsíců zmizela, pleť se vyčistila.“

chlorella

 

Tip redakce:
Chlorellu můžete užívat ve formě tobolek nebo vyzkoušejte i aplikaci pleťové masky, která působí detoxikačně. Smíchejte 1 lžičku práškové Chlorelly, 1 lžičku medu a 1 lžičku citronové šťávy. Vše smíchejte a naneste na 10 minut na pleť.

 

Kustovnice čínská

Také zvaná goji patří mezi superpotraviny více než právem. V čínské medicíně je považována za elixír mládí a kdysi dávno se prý používala i jako platidlo. Někdy se jí také přezdívá červený diamant, ovoce nesmrtelnosti, důležité ovšem je, že její účinky a použití jsou opravdu široké. Pomáhá předcházet předčasnému stárnutí, a to i pleti, podporuje krvetvorbu a vitalitu organizmu. „Chutí připomíná goji například brusinky nebo šípky a nejčastěji je k dostání v sušeném stavu. Já si goji přidávám každé ráno do müsli s oříšky nebo si z ní vařím čaj,“ tvrdí pětadvacetiletá Markéta.

kustovice

 

Tip redakce: 
Goji obsahuje velké množství betakarotenu, z čehož vyplývá, že má příznivý vliv na zrak a pokožku. Někteří odborníci ji dokonce doporučují i jako doplňkového pomocníka při léčbě lupénky. Dospělým stačí cca 30 bobulí goji denně.

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Pavla Maříková

Související články

1 komentářů k článku
Roman Štědronský 11.dubna 2017
Nadpis "4 superfoods pro krásnou pleť" je ošklivý jazykový bastard, který může použít jen někdo bez citu pro rodný jazyk. Je tak těžké použít termín "superpotraviny", který se používá celkem běžně?

https://www.google.cz/search?q=superpotraviny

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít