Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Žhavé podzimní účesy: Rozzáří vás i omladí!

Žhavé podzimní účesy: Rozzáří vás i omladí!

Žhavé podzimní účesy: Rozzáří vás i omladí!

11. září 2019 od Simona Kohoutková

11. září 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Simona Kohoutková ve spolupráci s expertem Mirka Nováková

Právě teď je ten pravý čas udělat něco se svými vlasy. Ty uvítají nový střih i styling, které dodají vašemu vzhledu ten správný šmrnc a podtrhnou váš dokonalý vzhled. Víme, co se bude nosit. Tady jsou tři nejdůležitější a nejslušivější trendy této sezóny. Zkuste je také!

Co vlasy potřebují?

Dovolená i prázdniny daly vlasům zabrat. Častý pobyt na slunci, UV záření, časté namáčení ve slané nebo chlorované vodě a také nepravidelné docházení ke kadeřníkovi. Není pak divu, že kadeře jsou suché, bez lesku, konečky se třepí a účes nedrží svůj tvar. Nic ale není ztraceno. Důležité je zvolit tu správnou péči. Obvykle pomůže hydratace nebo třeba speciální péče v podobě vlasových sér a pak udělá kouzlo i správný střih nebo správně zvolený styling.


Trend č. 1: Zatwistovaný drdol

Jednoduchý účes pro polodlouhé a dlouhé délky vlasů. Oceníte ho vždy, když nemáte dostatek času na složité účesy a chcete vypadat svěže a messy. Hodí se na denní nošení, do práce, ale také na víkend. Když ho doplníte třeba čelenkou s glittry nebo zajímavou luxusní sponou, budete hvězda v divadle i na večerní party.
zatwistovaný drdol

Jak na to:

Doporučujeme nejprve nechat si ostříhat suché a zničené konečky vlasů – vlasy tak budou vypadat zdravěji a bude se s nimi lépe pracovat. Umyté a dohladka vyfoukané vlasy sčešte do culíku, ten zafixujte gumičkou a nechte jen volnější patku. „Vlasy v culíku stočte, tzv. zatwistujte‘, pak je jen nedbale obtočte okolo gumičky a zafixujte pérky nebo sponkami,“ radí kadeřnice Mirka Nováková. Aby účes vydržel po celý den, nakonec ho jemně celý přestříkejte flexibilním lakem na vlasy se střední fixací. Velmi dobře se pracuje s NIVEA Volume Care Lakem na vlasy, který kadeře nezatíží a přitom udrží krásný účes. 


Trend č. 2: Pěšinka uprostřed

Jednoduchý detail, který však dodá účesu zajímavý vzhled, omladí a rozjasní. Pěšinka totiž dokáže s obličejem zázraky.
pěšinka uprostřed

Jak na to:

„Nejprve do umytých vlasů aplikujte tužidlo ve spreji a vyfoukejte si vlasy v předklonu, díky tomu získají objem od hlavy. Přední prameny vyfoukejte do hladka pomocí kartáče,“ říká kadeřnice. Přesně tam, kde vede pomyslná spojnice od nosu, si udělejte prsty pěšinku. Nebo ji můžete udělat hřebenem se speciální špičkou, díky tomu bude pěšinka dokonalá. Vlasy nakonec uhlaďte jen Toni&Guy Vlasovým mlékem Party Ready Volume Lotion, které má praktickou pumpičku, takže se i jednoduše aplikuje.

Trend č. 3: Pokládané vlny

Budou slušet vlasům na ramena, polodlouhým i dlouhým vlasům. Jsou velmi ženské a dají vyniknout hře světel a stínů ve vlasech. Tento účes vyžaduje více času na přípravu, ale výsledný efekt stojí za to.
prokládané vlny

Jak na to:

Umyté vlasy, dohladka vyfoukané v předklonu a ošetřené objemovým nezatěžujícím sprejem, jako je SYOSS Foam Spray Air Dry Volume, natočte po částech kónickou kulmou. „Pak každou loknu stočte a připněte ji sponkou k hlavě. Je to kvůli tomu, aby se vlny zafixovaly a nespadly,“ radí kadeřnice a dodává: „Až tak budete mít připravenou celou hlavu, vlny rozpusťte, pročešte je zlehka speciálním plastovým kartáčem – tím se vlny spojí k sobě a udělají krásný efekt. Opatrně pak přelakujte každou partii vlasů flexibilním lakem na vlasy.“

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Simona Kohoutková ve spolupráci s expertem Mirka Nováková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

1 komentářů k článku
Magdalena Kratochvílová 21.září 2019
Chtěla jsem se zeptat jestli by jste neukázali i typy pro krátké účesy

Expert z článku

Mirka Nováková
kadeřnice
26
"Dělám ráda lidi krásnější a tím pádem i šťastnější."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít