Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Zachraňte moje vlasy! Tipy na nejlepší masky

Zachraňte moje vlasy! Tipy na nejlepší masky

Zachraňte moje vlasy! Tipy na nejlepší masky

24. srpna 2016 od JaH

24. srpna 2016 6 minut čtení
Připravil/a JaH ve spolupráci s expertem Petra Měchurová

Pečovat o vlasy se vyplatí. Pokud dojde k jejich poškození, nové jen tak nenarostou a ztracený lesk se nevrátí mávnutím kouzelného proutku.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Celou věc je nutné řešit promyšleně. Mít dobrý šampon v tomto případě už nestačí. Potřebnou výživu vlasům dají různé masky. Jak je vybrat a jak s nimi pracovat? „Záleží, co chcete u vlasů podpořit. A musíte je taky znát. Některé potřebují vyspravit zevnitř, k tomu slouží daná péče, a některé vlasy zase naopak uhladit zvenku,“ říká přední česká kadeřnice Petra Měchurová.
 

1. Co maska umí

Vlas je živá hmota a potřebuje najíst. Maska ho chrání před mechanickým poškozením, dodá mu živiny a dokáže udržet barvu. Když vlasy umyjeme šamponem, zbavíme je nečistoty, ale vlas se „otevře“. Aby se nepoškodil, je nutné ho „zavřít“. U barvených vlasů (barva nebo přeliv) v nich maska udrží melaninové zrno, tedy barvivo. U kudrnatých vlasů zase zabrání tomu, aby se vlas ve vlhku natahoval a suchu smršťoval.
 

2. Podle typu vlasů

Masek, které vašim vlasům dodají potřebnou regeneraci, je na trhu celá řada. Mohou být krémové, olejové nebo gelové. Sáhnout po první, kterou uvidíte, se nemusí vyplatit. „Na jemnější vlasy určitě doporučím gelovou, která vlas tolik nezatíží. Na pevnější vlasy potom silnější krémovou konzistenci, případně olejovou,“ vysvětluje Měchurová.
 

3. Podle ročního období

Teď na podzim je dobré věnovat zvýšenou péči pokožce hlavy, a předcházet tak vypadávání vlasů. To stejné platí i pro jaro. „V létě doporučuji letní řady, mají UV filtry a látky, které například chrání barvu před vymytím. V zimě zase můžete používat produkty s anti-frizz efektem, aby vlasy neelektrizovaly a nekrepatěly,“ doplňuje Měchurová.
 

4. Správné nanesení masky

Nanáší se na umyté, ručníkem prosušené vlasy (aby z nich nekapala voda), množství zhruba o velikosti vlašského ořechu. Je dobré masku na hlavu nanést rovnoměrně a pak ji zabalit do ručníku nebo igelitu. „Obecně pomáhá pára a teplo, které zesílí účinky masky,“ říká Měchurová.
 

5. Jak často se nanáší

Alespoň jedenkrát týdně. Masku na hlavě můžete nechat i několik hodin. „Při vymytí doporučuji na závěr vlasy opláchnout studenou vodou, která dodá vlasu lesk a pevnost,“ říká Petra Měchurová. Za pokus stojí nanést masku, ideálně tu s obsahem řas, i přes noc, kdy vlas regeneruje nejvíc.
 

6. Nejen výživové masky… 

Kromě silné regenerace, kterou vlasům dodají zmíněné kúry, existuje i jemnější péče. Ta se může používat daleko častěji. Jsou to například různé oleje nebo séra, jež se dávají do už umytých vlasů před foukáním nebo při finální péči.
 

Hlavně u mechanicky poškozených vlasů je potřeba omezit fénování, vlasy jen profoukat. To stejné platí pro žehlení i česání.

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás JaH ve spolupráci s expertem Petra Měchurová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Petra Měchurová
kadeřnice
1419
"Účes vyjadřuje osobnost a styl."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít