Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Vyžehlete se! 10 profi tipů pro snadné zkrocení vlasů

Vyžehlete se! 10 profi tipů pro snadné zkrocení vlasů

Vyžehlete se! 10 profi tipů pro snadné zkrocení vlasů

4. října 2016 od PaK

4. října 2016 3 minuty čtení
Připravil/a PaK ve spolupráci s expertem Marcela Neumannová

Chcete rychle dát vašim vlasům ten správný směr? Přinutit je, aby vás poslouchaly a dělaly parádu? Samozřejmě, žehlička je v takové situaci pomocník, na kterého hned pomyslíme. Co bychom ale měly vědět? Tady je 10 tipů od profesionálky na slovo vzaté. Marcela Neumannová učí budoucí kadeřníky a rozhodně ví, jak na to.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

1. Podstatný je už samotný výběr žehličky. Záleží, jaký máme rozpočet - ale přece jen: jde o vaše vlasy. Takže v obchodě úplně nešetřete. Žehličky s ochrannými prvky, jako je teflon, jsou dražší - ale určitě se vyplatí pro zdraví vašeho účesu.

2. Své vlasy můžete opatrovat ještě před žehlením. Existují speciální spreje, které vlas před teplem ochrání. A právě po těch určitě sáhněte!

3. Ideálně žehličku nastavujte na teplotu v intervalu zhruba 180–200 stupňů.  Pokud je to více, už riskujete. Důležitým faktorem je zde kvalita vlasů. Když jsou jemnější, stačí nižší teplota. Když pevnější, tak naopak přidejte. V případě, že vaše žehlička možnost nastavení stupňů nemá, postupujte podle návodu uvedeného u přístroje, popřípadě volte nižší stupeň nastavení.

4. Obecně je lepší žehlit přírodní silnější vlasy. Pokud jste je vystavily barvení nebo jsou jinak zničené, buďte opravdu opatrné. Ideálně žehličku z vaší krášlicí rutiny vynechte.

5. Pokud chcete vlasy rovnat, žehlička je v tom skvělý výkonný pomocník. Před žehlením je nejlépe umyjte a vyfoukejte. Hodit se bude kulatý kartáč, kterým vlasy nadzvednete od hlavy, aby měly objem. Pak teprve můžete začít žehlit. "Konce pak nežehlete dorovna, ale spíš mírně dovnitř, jinak budete vypadat jako vodník Česílko," říká s úsměvěm Marcela.

6. Co když máte vlasy opravdu hodně kudrnaté? I to jde! Ovšem postupujte po malých pramíncích a velmi pomalu - tak, aby se vlas stačil prohřát a natáhnout.

7. Rozhodně žehlete vlasy čisté. Když si na ně předtím nastříkáte lak nebo dáte jiné prostředky, výsledek může být dost ulepený. Tedy platí: nejdřív žehlení a až potom lakování, vosk a další úpravy.

8. Žehlička je velmi praktický a rychlý pomocník, ale každé vlasy v důsledku jejího používání dost trpí. Určitě není vhodné po ní sahat každý den. V postatně platí: čím méně, tím pro zdraví vlasů lépe. Zdravé vlasy by tento zásah nicméně měly zvládnout i několikrát týdně.

9. Alternativně někdy můžete vyzkoušet třeba vlnkovačku nebo krepovačku. Ta první dělá spíš větší vlny, krepovačka pak jemnější, menší.

10. Žehlit rozhodně nemusíte vlasy po celé hlavě. Někdy stačí třeba většinu z nich umotat do ležérního drdolu a žehličkou vytvořit něžné vlny, které budou konturovat obličej. Anebo ji můžete aplikovat jen na konce. Zkrátka, hrajte si a buďte krásně nažehlené!

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás PaK ve spolupráci s expertem Marcela Neumannová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Marcela Neumannová
Vlasová expertka a pedagožka
82
"Své povolání beru jako poslání."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít