Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Vlasové oleje: 5 pravidel pro správné nanášení

Vlasové oleje: 5 pravidel pro správné nanášení

Vlasové oleje: 5 pravidel pro správné nanášení

28. července 2021 od Karolína Valová

28. července 2021 4 minuty čtení
Připravil/a Karolína Valová ve spolupráci s expertem Petra Míková

Během léta vlasy trpí. Chcete je rozmazlit, oživit i vyživit? Vsaďte na oleje, které dopřejí skvělou péči nejen roztřepeným konečkům. Jakmile je jednou vyzkoušíte, zamilujete si je.
Olej do vlasů. Hmmm. V mnoha lidech to může vzbuzovat pocit, že jediným možným výsledkem jsou umaštěné pramínky bez objemu. To je však mýtus, který je třeba vyvrátit. Stačí si osvojit pár pravidel, kterými se při nanášení olejové péče budete řídit, a brzy na vlastní kůži poznáte veškeré její benefity.
To potvrzuje i kadeřnice Petra Míková. „Aby vlasový olej fungoval, jak má, tedy vyživoval, dodával lesk, regeneroval, uhlazoval a prospíval roztřepeným konečkům, ale nemastil, je třeba vědět, jak s ním pracovat,“ upozorňuje expertka.
Vtírání oleje do vlasů

Základní pravidla pro nanášení oleje do vlasů:

  1. Vždy pečlivě zvažte množství oleje, které použijete. Na suché vlasy stačí pár kapek, do vlhkých vlasů asi dvakrát tolik.
  2. Na mokré vlasy olej nepatří.
  3. Olej nikdy nenanášejte ke kořínkům.
  4. Nejdříve rozetřete olej do dlaní, až poté ho začněte vtírat do pramínků.
  5. Největší množství oleje dopřejte konečkům.

Jaký olej zvolit?

Snad s žádným olejem nešlápnete úplně vedle. Některé oleje, jako jsou například jojobový, avokádový, Allnature Kokosový olej panenský BIO (koupit v e-shopu) nebo PURITY VISION Raw bio arganový olej (koupit v e-shopu), však vlasům dodají více potřebných živin než například slunečnicový či olivový olej. Tyto oleje se však často dokonale nevsáknou. „Pokud sáhnete po olejích, které používáte například při vaření, může se stát, že po jejich aplikaci budete mít pocit mastných vlasů. Například kokosový či avokádový olej se doporučuje přidávat spíše do zábalů, po nichž máte v plánu mytí vlasů,“ říká Petra Míková.
Chcete-li vsadit na jistotu, použijte speciální vlasovou péči, která je vyvinuta tak, aby se do vlasu dostalo maximum výživy, ale nic neulpělo na povrchu vlasu. „Na trhu je mnoho variant vlasových olejů. Je vhodné ujasnit si, čeho chcete dosáhnout, a podle toho hledat produkt, který vám sedne,“ radí expertka a dodává: „Některé oleje uhlazují a regenerují, jiné dodávají lesk či zacelují konečky. Vždy používejte po určitou dobu jen jeden produkt. Jen tak se dostaví výsledky.

Péče o poškozené vlasy

Potřebují vaše vlasy hloubkovou regeneraci? Jsou zničené teplem, působením slané mořské vody nebo odbarvováním? Tři až čtyři kapky L'Oréal Paris Elseve Extraordinary Oil hedvábného oleje pro poškozené vlasy (koupit v e-shopu) jim dodají výživu i hydrataci. Pokud dáváte přednost produktům ve spreji, vyzkoušejte Olej na vlasy Herbal Essences Bio:renew s arganovým olejem a aloe (koupit v e-shopu), který vaši hřívu nejen podpoří během regenerace, ale také ochrání před lámavostí.

Péče o normální vlasy

Normální vlasy se během léta často chovají podobně jako vlasy suché a poškozené. Nebojte se proto zařadit intenzivnější péči, než na kterou jste zvyklí.
Tip redakce:
Věděli jste, že hebkost dodávající olej může obsahovat třeba i lak na vlasy? Například
L'Oréal Paris Elnett Satin lak na vlasy silná fixace s arganovým olejem (koupit v e-shopu) si zamilujete při fixaci vln i culíků a drdolů!
Olej na vlasy ve spreji

Péče o jemné vlasy

Máte zplihlé vlasy bez objemu, o kterých víte, že by olej jednoduše nesnesly, ale chcete jim přece jen dopřát něco extra? Aussie Senzační vonný pečující sprej pro zářivé vlasy (koupit v e-shopu) nemá klasickou olejovou strukturu, ale díky obsahu oleje z jojobových semínek dodá vašim vlasům péči, kterou si zaslouží.

TIP: Pokud si pravidelně barvíte vlasy a užíváte si olejovou péči, vyzkoušejte některou z barev na vlasy s obsahem oleje z e-shopu Teta drogerie (přejít na e-shop).

Připravil/a pro vás Karolína Valová ve spolupráci s expertem Petra Míková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Petra Míková
majitelka Hair Studia Fly a kadeřnice
"Všechno má svoji krásu, ale ne každý ji vidí."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít