Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy SOS záchrana pro vaše vlasy: zkuste keratin, olej nebo zinek

SOS záchrana pro vaše vlasy: zkuste keratin, olej nebo zinek

SOS záchrana pro vaše vlasy: zkuste keratin, olej nebo zinek

28. března 2023 od Marta Pušová

28. března 2023 2 minuty čtení
Připravil/a Marta Pušová

Zdravá, hustá a lesklá hříva je snem téměř každé ženy, pravdou ale je, že vlasy dokážou pěkně potrápit a málokdy vypadají bezchybně. Ať už vás trápí suchost, roztřepené konečky či vypadávání, vše má své řešení. Jak zakročit?

KERATIN

sos pro vaše vlasy - keratin na vlasech
Je stavební bílkovina, která se řadí mezi skleroproteiny. Je nerozpustný ve vodě a má vláknitou strukturu. V kosmetickém průmyslu se používá získaná jemně žlutá tekutina v šamponech, maskách, kondicionérech, produktech pro konečnou úpravu vlasů a v celé řadě produktů pro péči o pleť. Tento keratin má hydratační, zjemňující a vyhlazující účinky.

K čemu je dobrý: NA ROZTŘEPENÉ VLASY

  • Pokud jsou vaše vlasy velmi roztřepené, je prvním krokem jejich zkrácení. Zajděte ke kadeřníkovi v rámci jarní údržby účesu a dejte vlasům nový tvar. Uleví se jim, rychleji porostou a ozdraví se.
  • Používejte také hydratační přípravky v podobě šamponů, kondicionérů a olejů, které pomáhají vlasy zvlhčit a posílit. Dopřejte si raději Syoss Keratin Boost intenzivní vlasová maska (koupit v e-shopu), která je ideální pro roztřepené a lámavé vlasy.
  • Vyhněte se použití produktů s vysokým obsahem alkoholu nebo silikonu, aby se vlasy ještě více nevysušovaly.
  • Pokud používáte tepelné stylingové nástroje, jako jsou fény na vlasy nebo žehličky, nezapomínejte na přípravky, jež vlasy chrání před dalším poškozením, například Syoss Keratin Heat sprej pro tepelnou ochranu (koupit v e-shopu).
  • Zaměřte se také na četnost mytí vlasů – příliš častá hygiena může způsobit, že jsou suché a křehké. Pokud je to možné, snižte četnost mytí na 23krát týdně a vyhněte se drhnutí vlasů suchým ručníkem.
  • Použijte ručník z mikrovlákna a vlasy v něm jen lehce pomačkejte.
  • Na česání si vezměte jemný kartáč, který nebude vlasy tahat a poškozovat je.

OLEJ

sos pro vaše vlasy - oleje na vlasy
Už dávno neplatí, že jakmile použijete na vlasy olej, budou mastně, nevábné a mdlé. Naopak, olej jim může v mnohém prospět. Samozřejmě záleží na tom, jaký olej zvolíte a jak s ním budete zacházet. K oživení vlasů postačí olej vetřít do konečků.  Tím vlasy oživíte a dodáte jim potřebnou vláhu. Pak jej můžete použít také jako masku, pak jej vetřete do vlasů a zabalíte do ručníku a necháte působit. Poté vlasy umyjete šamponem. Díky masce vlasy vyživíte a dodáte jim potřebné látky o ozdravení. Olej je pak nutné z vlasů vymýt, aby právě nepůsobily mastně. Jaké oleje jsou nejvhodnější? Zkuste arganový, konopný nebo třeba kokosový.

K čemu je dobrý: NA SUCHÉ VLASY

ZINEK

sos pro vaše vlasy - potraviny obsahující zinek
Zinek potřebují buňky lidského těla pro správné fungování. Je užitečný pro reprodukční a mozkovou činnost, má pozitivní vliv na posílení imunity, v době výskytu respiračních onemocnění pomáhá zkrátit dobu nemoci. Je také základem pro zdravé nehty, pleť, ale hlavně vlasy. Zinek má totiž vliv na zdraví a kondici našich vlasů. Pro zajímavost, za jeden z důvodů alopecie ( vypadávání vlasů) se považuje právě nedostatek zinku. Koncentrace zinku ve vlasech je spolehlivým ukazatelem jeho množství v organismu. Množství zinku, které se dostává ke kořínkům vlasů, ovlivňuje i rychlost jejich růstu. Samotný nedostatek zinku může tedy ovlivnit růst vlasů.

K čemu je dobrý: NA PADAJÍCÍ VLASY 

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Marta Pušová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít