Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Slabé a řídké vlasy po 40: Jak je dostat znovu do kondice?

Slabé a řídké vlasy po 40: Jak je dostat znovu do kondice?

Slabé a řídké vlasy po 40: Jak je dostat znovu do kondice?

8. února 2021 od Vanda Vízková

8. února 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Vanda Vízková

S věkem se mění nejen vaše tělo. Proměnou procházejí i vaše vlasy. Možná najednou nechápete, proč vám nesedí vaše oblíbená barva a proč i po perfektním stylingu nevypadají vaše vlasy tak, jak jste zvyklá. Řekneme vám, jak o vlasy pečovat, aby byly zase silné a krásné jako dříve!

Proč je jich najednou méně?

Ke kořínkům vlasů se s přibýváním let začíná dostávat méně potřebných živin, proto vlasy slábnou, řídnou a vypadávají. Je to bohužel běžný jev, který doprovází stárnutí. Ovlivnit ho ale částečně můžete kvalitní stravou – jezte hodně bílkovin, čerstvé, tepelně neupravené zeleniny a pijte dostatek vody. Zlepšit kvalitu vlasů a podpořit jejich opětovný růst může pomoci doplněk stravy Donna Hair Forte Přípravek pro zdravé a krásné vlasy (koupit v e-shopu). Pokud je ale vypadávání vlasů nadměrné, vydejte se raději k lékaři, který vám doporučí vhodné léčivo.

Slabší, tenčí, unavené

Nejen úbytek množství, ale i objemu je pro vlasy po čtyřicítce příznačný. Vlasy jsou tenčí, křehčí, lámavější. Ubývají jim živiny i stavební látky. Zkuste je do nich napumpovat zevnitř pomocí doplňků stravy stimulujících tvorbu kolagenu, třeba MaxiVita Premium Zdravé vlasy, nehty a pokožka (koupit v e-shopu). A jděte na to také zvenčí, a to vhodně zvolenou řadou vlasové péče. Dopřejte jim mytí Plantur 39 Fyto-kofeinovým šamponem speciálně pro jemné lámavé vlasy (koupit v es-hopu), který zamezuje hormonálně podmíněnému vypadávání vlasů a chrání pokožku hlavy.
Tip redakce:
Vlasům a pokožce prospěje také pravidelná masáž. Díky ní se vlasová pokožka lépe prokrví a ke kořínkům vlasů se dostane více živin. 

Barva chytá jinak

Ve vlasech ubývá věkem i pigment. Mezi vašimi vlasy čím dál častěji objevíte šedivého vetřelce. A to je také jeden z důvodů, proč se vám oblíbená barva na vlasy, kterou používáte už léta, najednou zdá… jiná. Na šedivé vlasy totiž barva chytá jinak, a i její výsledný odstín je jiný. Řešení je nasnadě. Zvažte, jaký odstín byste si přála na hlavě mít. Obecně platí, že čím jste starší, tím přirozenější a světlejší by měla vaše barva být. Pokud jste tedy ve třiceti nosila havraní čerň, v padesáti na vás bude vypadat tvrdě a nepřirozeně. Můžete jít také cestou přiznání svých šedin. Koneckonců šedivé vlasy jsou trendem, kterému podléhají i dvacetileté dívky. I tady je ale nutné zvážit, jak vaše vlastní šediny působí. Mnoho žen má vlasy v odstínu šedohnědé, která působí neupraveně. I šedinám je proto dobré pomoct, aby působily čistě a luxusně. Např. pomocí Schwarzkopf Barvy na vlasy Live Urban Metallics v odstínu Dusty Silver U72 (koupit v e-shopu).

Když styling nezabírá…

Změny můžete pozorovat i v úpravě vlasů. Možná jste byla roky zvyklá vlasy fénovat, natáčet a tupírovat. Jenže najednou vidíte, že jim to neprospívá. Že ani po vyfoukání přes kulatý kartáč nejsou krásně nadýchané a hladké, ale že místo toho vypadají jako krep. Nebo že se po kulmování konečky neustále ztenčují a ztenčují… Je to tak. Výše popsané změny a jejich příčiny se promítají i do úpravy a stylingu vlasů. Bylo by proto dobré, abyste před tepelnou úpravou vlasům dopřála například Syoss Sprej pro kontrolu účesu Keratin Heat (koupit v e-shopu), který je chrání při fénování, kulmování a žehlení až do 230 stupňů a obsahuje tekutý keratin, jenž posiluje vlasové vlákno.

TIP: Vhodné doplňky stravy, produkty vlasové péče pro váš typ vlasů nebo slušivý odstín nové barvy vám ochotně poradí asistentky v prodejnách Teta drogerie nebo si podle svého můžete vybrat na e-shopu (pokračovat na e-shop).

Připravil/a pro vás Vanda Vízková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít