Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Šetrné zesvětlení vlasů na léto. Jak na to?

Šetrné zesvětlení vlasů na léto. Jak na to?

Šetrné zesvětlení vlasů na léto. Jak na to?

14. května 2021 od Lucie Nagyová

14. května 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Lucie Nagyová ve spolupráci s expertem Libor Smrž

Blond odstín vám hezky rozzáří obličej a působí mladistvě a svěže. Ale jak zesvětlit vlasy, když se zrovna nedostanete ke kadeřníkovi?
Existují dvě možnosti, jak se v létě pochlubit novou světlejší barvou. První je spolehnout se na kvalitní barvu z drogerie, tou druhou pak vsadit na „babské“ přírodní metody. Rozhodujte se podle toho, jak intenzivně chcete svůj současný odstín zesvětlit.

1. Zesvětlení profesionálními produkty 

Základem domácího odbarvení na blond je výběr správného zesvětlovacího odstínu. Toužíte-li po světlejší a výraznější barvě vlasů, vhodným řešením pro vás bude permanentní barva. Aby byl výsledek bez chybičky, je třeba držet se několika pravidel. „Zesvětlovací lázně jsou velmi náročné na techniku nanesení, je nutné dodržovat přesný postup nanesení vrstev a také udržet veškerou odbarvovací hmotu, aby nám neukápla na jiné místo, a tím neudělala spousty fleků,“ říká kadeřník Libor Smrž.
barva, mistička a štětec na barvení

Jak na to:

TIP: Láká vás změna v podobě nové barvy na vlasy? Vše potřebné nakoupíte z pohodlí domova online v e-shopu Teta drogerie (přejít do e-shopu).

2. Zesvětlení přírodní cestou 

Pokud máte světlé vlasy a rádi byste je zesvětlili ještě o jeden až dva odstíny, vyzkoušejte přírodní metodu. Povolejte na pomoc potraviny, jako jsou med, heřmánek nebo citrón.
žena si sama barví vlasy
Med: Hřívu zesvětlí díky obsahu přírodních látek. Připravte si med a destilovanou vodu v poměru 1:5, směs dobře smíchejte a aplikujte na umyté a mokré vlasy. Po hodině ji smyjte a naneste vhodný regenerační přípravek.
 
Citrón:
Až o jeden odstín zesvětlí i směs citrónové šťávy s několika kapkami olivového oleje. Naneste ji pomocí rozprašovače na vlasy a po dvou hodinách umyjte čistou vodou.
 
Heřmánek: Připravte si silný odvar z heřmánku (asi půl hrnku sušeného heřmánku s litrem horké vody). Po vychladnutí přeceďte a pravidelně s ním oplachujte vlasy poté, co jste si je umyli klasickým šamponem, odvar stačí nechat působit několik minut.

Výživa a regenerace zesvětlených vlasů

Zesvětlované vlasy ještě více trpí, proto je důležitá i následná péče v podobě masek nebo regeneračních zábalů. A jak a čím pak o vlasy nejlépe pečovat, abychom udrželi dokonalou barvu? „Odbarvené vlasy jsou zpravidla velmi vysušené, a proto je potřeba je intenzivně hydratovat. Používejte výhradně přípravky bez silikonu a bez sulfátu. Tím docílíte vstřebávání hydratačních látek a proteinů až do středu vlasu,“ říká Libor Smrž. V každodenní péči o blond hřívu nesmí chybět například arganový olej. „Má schopnost vlasy nejlépe hydratovat. Vyvarujte se kokosového oleje, ten by vlasy v tomto případě ještě více poškodil,“ dodává kadeřník. Hloubkově vlasy zregeneruje a ochrání arganový olej s vitaminem E v podobě Gliss Denního olejového elixíru (koupit v e-shopu).
maska na vlasy
Tip redakce:
Na přírodní, zesvětlené nebo barvené vlasy zkuste
Gliss fialový šampon Blonde Perfector (koupit v e-shopu) v kombinaci s Gliss fialovou maskou 2v1 Blonde Perfector (koupit v e-shopu), která vlasy nejen dobře vyživí, ale pomáhá i odstraňovat žluté tóny.

Připravil/a pro vás Lucie Nagyová ve spolupráci s expertem Libor Smrž

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

1 komentářů k článku
Anna Kaličiaková 26.května 2021
Dobrý den, píšete, že v případě zesvetlenych vlasů nedoporučujete silikony, aby se dostala hydratace a protein do vlasů, a v závěru doporucite masku, která je nadupaná silikony...:/ Jinak silikony pro poškozené vlasy nejsou špatné, ale musí to být silikony rozpustné ve vodě, jinak se nabalují na vlasy a ty se pak začnou krutě lámat

Expert z článku

Libor Smrž
profesionální kadeřník
"Za každou krásnou ženou je kadeřník, který miluje její vlasy."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít