Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Suchý šampon: Krásné vlasy rychle a bez vody

Suchý šampon: Krásné vlasy rychle a bez vody

Suchý šampon: Krásné vlasy rychle a bez vody

20. října 2016 od JaH

20. října 2016 2 minuty čtení
Připravil/a JaH ve spolupráci s expertem Lenka Čejková

Trápí vás zplihlé vlasy a potřebujete rychlé řešení? Nestihla jste si ráno umýt hlavu? Pak sáhněte po suchém šamponu, se kterým během chvilky vykouzlíte svěží a přirozený vzhled.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Suchý šampon jako rychlý pomocník

Suchý šampon je vhodný pro ženy, které mají mastné vlasy nebo vlasy velmi jemné. Těm pomáhá držet tvar a zvětšuje objem,“ říká kadeřnice Lenka Čejková. Podle ní je vhodné používat tento šampon spíš nárazově. „Když si žena nestihne vlasy umýt, se suchým šamponem jí vydrží večer nebo den hezké. Podle toho, jak potřebuje,“ dodává. 

Jednoduchá aplikace

Body navíc získává suchý šampon oproti klasickému mytí hlavy i jednoduchostí, s jakou se používá. Stačí zatřepat a nastříkat. Tedy v případě, že zvolíte ten ve spreji. Není dobré držet ho hned u hlavy, ale aplikovat ho ze zhruba 15centimetrové vzdálenosti. Hotovo je de facto za pár vteřin. Šampon se pak už nechá jen několik minut působit. 

Jak na suchý šampon v prášku?

Podobné je to i u šamponu ve formě prášku. „Pudr se nasype do pěšinek vlasů. Ty je pak potřeba důkladně vykartáčovat. Na hlavu se musí šampon nasypat rovnoměrně, jinak jsou ve vlasech vidět bílé fleky,“ vysvětluje Čejková. V obou případech vlasy nejprve dobře rozčesejte. U mastných vlasů se šampon nanáší přímo na kůži. Pokud chce žena zvětšit objem, je dobré nanést ho přímo do vlasů, asi doprostřed jejich délky.

Umyje i provoní

Co se týká vůně, klasické mytí asi nenahradí, ale i tady došlo ke zlepšení. „Dnes jsou i parfémované suché šampony, takže malinko vlas provoní. Původní pach úplně neodstraní, ale dokážou ho převonět,“ říká Čejková. Šampony mají různou vůni, a je proto dobré vyzkoušet jich víc. Na první pokus to nemusí klapnout, protože každému voní něco jiného. A právě vůně je jedním z hlavních kritérií výběru.

 

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás JaH ve spolupráci s expertem Lenka Čejková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Lenka Čejková
Senior stylista a manager v Salonu Petra Měchurová
10
"Na mé práci mě baví vše, hlavně když je zákaznice spokojená."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít