Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Pod čepicí: Jak zkrotit poletující a zacuchané vlasy?

Pod čepicí: Jak zkrotit poletující a zacuchané vlasy?

Pod čepicí: Jak zkrotit poletující a zacuchané vlasy?

25. ledna 2021 od Tereza Špačková

25. ledna 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Tereza Špačková

Známe to všechny. Elektrizování a cuchání. Vlasy a čepice spolu prostě špatně komunikují. Přitom stačí málo, abyste těmto nepříjemným projevům předešla. Vyzkoušejte naše ověřené rady.
Kde se vzaly, tu se vzaly... poletující vlasy na hlavě dokáží pěkně znepříjemnit den a když na ně nandáte čepici, vše se ještě zhorší. Elektrizování se projevuje zvlášť v zimě, kdy studený suchý vzduch ve vlasech nabíjí elektrony a působí staticky. Vlasy pak lítají do všech stran, cuchají se a jsou nezvladatelné. Co udělat, aby zůstaly uhlazené a lesklé – ať už bez čepice, nebo s ní?

1. Mytí vlasů večer

Pokud si myjete vlasy ráno, než jdete do práce, zvyšujete šanci, že se u vás problém s poletujícími vlasy objeví, zvlášť když si na ně vezmete čepici. Upřednostněte proto mytí vlasů večer a vsaďte na  Toni&Guy Uhlazující šampon Smooth Definition (koupit v e-shopu), který nezbedné vlasy zkrotí. Vlasy přes noc stihnou uzavřít kutikuly a vytvořit ochranný film, který je zatíží, a vy tak zamezíte statickým projevům.

2. Použití správných přípravků

Správně zvolená kosmetika může být na cestě za zkrocením vašich nepoddajných vlasů základním kamenem úspěchu. Začněte tím, že nevynecháte kondicionér, třeba Toni&Guy Uhlazující kondicionér Smooth Definition (koupit v e-shopu). Po jeho použití se budou vlasy snadno rozčesávat a snížíte i jejich tendenci k cuchání během dne, čímž se vyhnete zvýšené potřebě vlasy česat, a tím je „nabíjet“.

Při stylingu sáhněte po přípravcích s anti-statickým efektem (na obalu většinou označeno Anti-Frizz), vhodný je Taft Hello Winter Antistatický lak na vlasy (koupit v e-shopu), který zajistí kontrolu nad účesem a ochrání ho před vnějšími vlivy.
Tip redakce:
Vlasy jste si stihla tak tak umýt šamponem a vysušit a na nic dalšího nezbyl čas? V tom případě použijte
Toni&Guy Sérum pro lesk vlasů High Shine Serum Drops Anti Frizz (koupit v e-shopu), jež perfektně potlačí nežádoucí elektrizování, a navíc dodá vlasům zdravý lesklý vzhled.

3. Šetrné vysoušení

Foukání fénem je pro mnohé z nás naprostou nezbytností – ať už máme mikádo, nebo vlasy po pas. Výborné jsou na to fény s ionizátorem, které díky speciální technologii vlasy šetrně vysouší, tak aby si zachovaly přirozenou vlhkost, přitom uhlazují jejich strukturu a dodávají jim objem.

Iontové fény jsou navíc ve vysoušení až o polovinu rychlejší než klasické, a to bez použití škodlivých vysokých teplot. A co je hlavní: odstraňují z vlasů statickou elektřinu. Nezapomeňte ale na vlasy před fénováním aplikovat Toni&Guy Sprej pro tepelnou ochranu (koupit v e-shopu), který je chrání před vyššími teplotami.

4. Volte čepici ze správného materiálu

Pokud nechcete, aby se vám vlasy po sundání čepice cuchaly a elektrizovaly, vyhněte se pokrývkám hlavy vyrobeným z česané bavlny nebo umělé vlny. Sáhněte nejlépe po těch, které mají podšívku z hedvábí či saténu. Vlasy se pod těmito materiály uhlazují, nezachycují se do vláken a necuchají se.

Další možností je vlasy pod čepici svázat do vysokého nebo nízkého copu, případně do drdolu. Zručnější se mohou pustit i do náročnějších vlasových úprav, jako je rybí cop.

5. Hřeben bez rizika

I špatně zvolený hřeben dokážete vlasy pěkně rozdivočit. Jestliže používáte plastový kartáč, zpozorněte. Vybavte si oslavu s balónky, kdy v rámci zábavy děti třením nafouklého balónku o své vlasy vymýšlejí zajímavé vlasové kreace. Tak přesně tohle dělají i plastové kartáče! Vlasy jsou vinou kontaktu s nimi mnohem statičtější. Volte proto dřevěný nebo kovový hřeben, který dokáže statický náboj z vlasů odstranit.

TIP: Vlasy jsou korunou krásy, proto nezahálejte v jejich úpravě. Produkty pro styling dokonalého účesu zakoupíte jednoduše a pohodlně on-line (přejít do e-shopu).

Připravil/a pro vás Tereza Špačková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

1 komentářů k článku
Irena Vráblíková 27.ledna 2021
Pěkně napsaný článek, hodně mě inspiroval, děkuji

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít