Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Nenechte zimu, aby zničila vaše vlasy

Nenechte zimu, aby zničila vaše vlasy

Nenechte zimu, aby zničila vaše vlasy

3. prosince 2017 od Karolína Hornová

3. prosince 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Andrea Vojtová

Mráz vysušuje více než sluneční záření a svetry i čepice dokážou vlasy pořádně pocuchat. Kadeřnice Andrea Vojtová nám prozradila několik faktů a tipů pro zimní péči o vlasy.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Každá žena to zná: vlasy, především ty dlouhé či jemné, se chovají velmi neposedně, a i když se snažíte sebevíc, každý vlas si často dělá, co chce. Když přijde zima, problémy se ještě znásobí.

„Každý se na zimu řádně chystá, shání teplé boty a kabát, ale na vlasy se často zapomíná. Stejně jako v létě své tělo chráníme před sluncem nanášením krémů na kůži s UV faktory, stejně tak musíme chránit i své vlasy v zimě,“ říká kadeřnice Andrea Vojtová a upozorňuje, že mnoho lidí specifickou zimní péči o vlasy příliš nezohledňuje.


Mráz je horší než slunce

„Takový pořádný mráz, chladný vítr a střídání teplot s našimi vlasy občas dělají pěkné neplechy,“ uvádí Andrea Vojtová a vysvětluje: „Silný mráz naše vlasy dokáže vysoušet silněji než letní ostré sluneční paprsky, a tak je třeba vlasy nezbytně hydratovat.“

Těm, které jsou zvyklé si mýt vlasy ráno před odchodem do práce, doporučuje odbornice tento zvyk přehodit na večer nebo na dobu, kdy zůstávají doma. „Vlasy ráno myjete teplou, v zimě ještě lépe horkou vodou, pak je foukáte horkým vzduchem a pak ještě často doupravujete žehličkami, kulmami. Vystavit takto čerstvě umyté, teplé, vláčné vlasy mrazu je pro vaši korunu krásy větší šok, než si dokážete představit,“ vysvětluje Andrea Vojtová.

fénování vlasů

Odbornice zdůrazňuje i fakt, že jakékoli horko vlasy vysušuje – tedy nejen horký vzduch z fénu a dalších stylingových pomůcek, ale i z vody. „Vlasy je lepší mýt spíše vlažnou vodou a v zimě interval mezi mytím o jeden den prodloužit, aby se zbytečně nevysušovaly,“ říká kadeřnice a dodává, že před každým ze stylingových kroků (jako je sušení či žehlení) je třeba použít adekvátní stylingový přípravek pro tepelnou úpravu.


Tip na produkty:

Šampon a kondicionér Aussie Miracle Moist s makadamiovým olejem vyživuje a obnovuje strukturu suchých a poškozených vlasů. Sprej proti poškození vlasů teplem Heat Protection Mist od Toni&Guy chrání vlasy před „vedlejšími“ účinky fénu či žehličky.


Svetr je špatný „kadeřník“

Za zmínku určitě stojí čepice a teplé svetry až ke krku. „Pod čepicemi váš ranní účes pochopitelně ztrácí svou formu a jste pak, jak když vás oblízlo telátko. Čepice samotné občas vlasy dokážou pocuchat a na oko zkrepatět. Teplé svetry až ke krku pak zase vytvářejí vespodu vlasů uzlíky, někdy až perfektní dredy, které se opravdu špatně češou,“ vyjmenovává Andrea Vojtová nejčastější zimní problémy.

žena s čepicí

Zdraví je ale přednější než účes. Co tedy dělat, pokud svetr nebo čepici nechceme odložit? „Je to jednoduché – pokud jste na nošení čepic zvyklé, neměňte to. Jen při koupi dávejte pozor, aby měly uvnitř hladký povrch, třeba z hedvábí. Ten bude po vlasech klouzat a zbytečně je nezacuchá,“ doporučuje kadeřnice. Co se týče svetru nebo šály, lze vlasy chránit i účesem. „Pokud vám nebude vadit třeba cop, vlasy si zapleťte. Vlasy budou vypadat upravené a přitom budou skvěle chráněné před cucháním a uzlíky.“

žena se zrzavými vlasy


"K dnešní dostupnosti přípravků vždy říkám, že je toho opravdu mnoho. V případě, že máte svého dvorního kadeřníka, poraďte se přímo s ním," radí Andrea Vojtová. Odborník vám sestaví balíček na míru, abyste měly vlasy dostatečně hydratovány a chráněny. Pokud patříte mezi ty, které raději sáhnou do regálu v drogerii, nešetřete a vybírejte na zimu kvalitní regenerační produkty. Suché vlasy pomohou skvěle zregenerovat i domácí masky.


Tip na produkty:

Toni&Guy Casual Radiating Elixir je rozjasňující sérum, které dodá vlasům hebkost a chrání je před krepatěním. Fructis Oil Repair Intense 3 in 1 Mask od Garnier vyživuje suché a poškozené vlasy.
 

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Andrea Vojtová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Andrea Vojtová
Kadeřnice a majitelka AV Studia v Táboře
27
"Nejen šaty, ale i vlasy dělají člověka."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít