Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Nejúžasnější plesové účesy. Naučte se je s námi!

Nejúžasnější plesové účesy. Naučte se je s námi!

Nejúžasnější plesové účesy. Naučte se je s námi!

19. ledna 2018 od Lucie Kubíková

19. ledna 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Lucie Kubíková ve spolupráci s expertem Petra Brtnická

Plesová sezona začíná! Šaty, boty, kabelky – to všechno samozřejmě musí být dokonalé. Ovšem korunu svému plesovému looku nasadíte jedině tím pravým účesem. Pojďte se to s námi naučit.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Pokud se vám nechce ke kadeřnici a říkáte si, že tentokrát se zvládnete učesat sama, pořádně si to nacvičte, ať dostanete do rukou ten potřebný grif. Takový romantický účes na slavnostní příležitost  vyžaduje čas. Není nic horšího než vědět, že čas letí a vy máte na hlavě pořád tak maximálně culík. Trénovat můžete začít už dnes – třeba podle našich tipů a rad expertky, kadeřnice Petry Brtnické.


Postranní francouzský cop

Inspirace pro plesové účes

Francouzský cop, u nějž se začíná třemi tenkými pramínky a postupně se připlétají další a další, patří mezi ty nejklasičtější účesy. Většina majitelek dlouhých vlasů si ho dokáže sama uplést jako nic. Ovšem ze základního prostého copu si můžete vytvořit i romantickou nádheru, vhodnou třeba na večírek, na ples nebo raut.

„Začněte poctivou přípravou. Vlasy umyjte, použijte přípravek pro objem, a možná i do délek něco na uhlazení,“ radí kadeřnice Petra Brtnická. Pokud máte suché a nepoddajné vlasy, které rády krepatí, sáhněte třeba po masce Smooth Definition od Toni&Guy, která obsahuje keratin. Vlasy vyživí a uhladí, takže se s nimi bude lépe pracovat. 

„Vlasy vyfoukejte přes kulatý kartáč a nad čelem oddělte jeden pramen. Z ostatních vlasů začněte po jedné straně hlavy plést klasický francouzský cop, kdy postupně přidáváte do copu další a další pramínky,“ vysvětluje expertka, jak docílit účesu jako pro princeznu Elsu.

Když je cop upletený, opatrně povytahujte prameny tak, aby se cop trochu uvolnil a působil ležérně a lehce nedbale. Volný pramen natočte kulmou a celý účes zafixujte lakem na vlasy. Jestli se bojíte, že kulma vaše kadeře poškodí a spálí, aplikujte na ně ochrannou vrstvu – třeba Heat Protection Mist také od Toni&Guy, čímž svou kštici ochráníte při častém fénování, žehlení a kulmování. Pokud budete chtít a váš outfit to umožňuje, můžete přidat třeba květinu, mašli, peří nebo jinou ozdobu.


Copy, kam se podíváš

Inspirace pro plesové účes

Další účes vypadá velmi složitě, ale v podstatě je celkem snadný. I tady je třeba začít přípravou. Vlasy umyjte – pokud nestíháte, bude vám stačit i suchý šampon, třeba Fresh It Up z řady Got2Be od Schwarzkopf. Máte-li vlasy vlnité, nebojte se aplikovat přípravek na podporu vln. Zázraky umí třeba Wave Memoriser od Toni&Guy, který obnovuje a definuje vlny na vlasech a dodává jim lesk a hebkost, jež právě kučeravé vlasy často postrádají. Jestli máte vlasy od přírody rovné, natočte je kulmou nebo žehličkou. Pokud žádný podobný přípravek nemáte po ruce, upleťte si večer před spaním dva copy, čímž vlasy zvlníte a nachystáte na pletení.

„Vlasy si rozdělte šikmo na dvě poloviny, horní a dolní. Vlasy na každé polovině stáhněte gumičkou. Potom upleťte holandské copy, tentokrát začněte u ucha na jedné straně a skončete u druhého ramene,“ vysvětluje Petra Brtnická.

Jak se plete holandský cop? Stejně jako francouzský cop. Začínáte se třemi tenkými prameny a postupně přidáváte další. Zatímco u francouzského copu ale vnější prameny kladete přes vnitřní, u holandského je zasouváte pod něj. „Když máte copy hotové, povytahujte trochu pramínky pro zajímavější a ležérní vzhled celého účesu. Pak oba copy jednoduše smotejte na zadní části hlavy, sepněte sponkami nebo pinetkami a pak zafixujte lakem na vlasy,“ uzavírá kadeřnice.


Drdol jako pro šlechtičnu

Inspirace pro plesové účes

Drdoly
a uzly jsou na slavnostní příležitosti ideální. Prodlouží vám šíji a dodají vám noblesní vzhled. Není divu, že je nosily šlechtičny napříč staletími. Vytvořit si podobný účes jako na našem obrázku už ale chce zručnost a trénink.

Napřed vlasy umyjte a aplikujte přípravek pro objem, například pěnové tužidlo Fiber Flex Flexible Volume od Syoss, protože vám usnadní úpravu účesu a dodá kadeřím bohatost. Vyfoukejte vlasy do hladka a rozdělte je na třetiny.  „Postranní prameny nad ušima stáhněte gumičkami a z prostřední části si učešte na temeni culík,“ popisuje Petra Brtnická, jak na to. „Pod culík zasuňte podložku a vlasy po ní důkladně rozviňte, aby ani kousek nekoukal ven. Zbytek ohonu nechte volně splývat dolů. Vlasy z jedné strany hladce sčešte pod vytvořený drdol a sepněte sponkou, to samé udělejte i z druhé strany a vlasy potom omotejte kolem drdolu. Opět připevněte sponkou.“

Celý účes je nutné důkladně přelakovat. Využít můžete třeba lak Fiber Flex Flexible Hold od Syoss, který vlasy nezatíží a neslepí a přitom je udrží na místě. Výborné laky vyrábí také australská značka Aussie – třeba v řadě Shine + Hold. Vybrat si můžete od lehce tužicích, až po skutečné fixační přeborníky. Navíc je po skončení akce z vlasů snadno vyčešete. Nakonec je možné celé dílo korunovat ozdobou – třeba aristokraticky působící šňůrkou perel, pírkem nebo krajkovou ozdobou ve stylu vašeho outfitu.
 

Doporučené produkty:

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Lucie Kubíková ve spolupráci s expertem Petra Brtnická

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Petra Brtnická
vlasová expertka
211
"Je jedno, s čím přijdeš. Důležité je, s čím odcházíš!"

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít