Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Melír, nebo balayage? Co je vhodnější a šetrnější pro vaše vlasy?

Melír, nebo balayage? Co je vhodnější a šetrnější pro vaše vlasy?

Melír, nebo balayage? Co je vhodnější a šetrnější pro vaše vlasy?

13. března 2023 od Lenka Knápková

13. března 2023 3 minuty čtení
Připravil/a Lenka Knápková ve spolupráci s expertem Martina Krupičková

Chcete prosvětlit a oživit své vlasy a dodat jim přirozený vzhled? Zkuste balayage nebo melír. Víte, jak se od sebe tyto dvě techniky liší a co se pro vás hodí víc? Zjistěte to v našem článku.
Obě zmiňované techniky se používají k tónování vlasů. Ale zatímco melír se tvoří pomocí alobalových plátů, ve kterých barva působí na přesně oddělené prameny vlasů, balayage je spíše kreativní hrou se štětcem, při které se tónují konce vlasů.

Melír

Co je to melír?

Melír je technika barvení vlasů, při které se barví jen část vlasů. Obarvují se jen jemné pramínky, které se vloží do alobalu, nanese se na ně barvicí přípravek a nechá se působit. Díky melíru budou mít vaše vlasy tzv. stínování a účes bude působit bohatším dojmem. Melírováním podtrhnete svoji barvu a vlasy budou vypadat přirozeněji. Metoda je vhodná pro ženy v jakémkoli věku. Kadeřnice Martina Krupičková říká: „Melírování doporučuji především pro zdravé a silné vlasy, pokud máte vlasy jakkoli oslabené a poškozené, může toto barvení dopadnout katastrofou. Pokud chcete do budoucna melír, nejprve své vlasy vraťte do kondice, vyživujte je a pečujte o ně.“

Na co si dát u melírování pozor?

Pokud se rozhodnete pro melír, dbejte na výběr barvy, aby vlasy poté nepůsobily moc tvrdě. Pozor také na silné prameny, trend širokých pruhů je už dávno pryč.

Jak pečovat o melírované vlasy?

Volte produkty speciálně vyvinuté pro vlasy s melírem. Zkuste třeba Syoss Color Šampon pro barvené vlasy nebo melírované vlasy (koupit v e-shopu) a spolu s kondicionérem Syoss Balzám Color pro barvené nebo melírované vlasy (koupit v e-shopu), které uzamykají barevné pigmenty a pomáhají vlasy zanechávat zdravé a silné.
 

Melír doma?

Pro koho se hodí melír?

Melír je vhodný pro všechny typy vlasů. Dokáže zakrýt počínající šediny a dodat opticky vlasům objem a hustotu. Pokud máte problém s mastnými vlasy, melír je také částečně odmastí. Pro příliš suché vlasy není melírování vhodné, vlasy by mohly být dehydratované, krepatět a lámat se.
Tip redakce:
Výhodou melíru je, že vydrží delší dobu odrůstat, větší odrosty jsou také stále současným trendem u blondýnek.

Balayage

Co je to balayage?

„Balayage je v poslední době velmi oblíbená, ale také není pro každého, pokud po této metodě toužíte, poraďte se o ní s kadeřníkem. Na oslabených vlasech nemusí být výsledek podle představ klientky. Navíc doba této metody se odvíjí od množství vlasů a v průměru trvá kolem 4 hodin,“ říká Martina Krupičková, Senior Hair Stylist z Libor Šula The Salon.
Metoda balayage barví kreativně široké prameny vlasů, a to vykreslováním a postupným tónováním a zesvětlováním, až do plně odbarvených konců. Díky tomu vznikají zajímavé přechody mezi barvenými prameny a zbytkem vlasů. Tato metoda má efekt přírodního zesvětlení jako od sluníčka. Vrchní část vlasů zůstává téměř nedotčena a přechody mezi barevnými prameny a zbytkem vlasů jsou tak velmi přirozené. Velkou výhodou navíc je, že na balayage nemusíte chodit tak často jako na klasický melír či barvení, protože odrosty nebudou tak rychle viditelné. Výsledkem této metody jsou pak zářivé vlasy, které vypadají opravdu přirozeně.

Pro koho se hodí?

Pro všechny, které chtějí své vlasy tónovat, prozářit a zvýraznit kontury obličeje. Hodí se pro všechny délky a barvy vlasů, ale nejlépe vypadá na dlouhých vlasech, kde vyniknou barevné přechody a hra světla se stínem. Zároveň vydrží déle než melír.

Jak pečovat o vlasy po melíru či balayage?

Blond vlasy

Aby vaše blond vlasy vydržely co nejdéle krásné bez nechtěných žlutých odlesků, použijte Schwarzkopf Live Šampon Silver (koupit v e-shopu) s fialovými pigmenty, který bojuje proti žlutým podtónům vlasů, navíc neobsahuje silikony a má veganské složení. Nezapomeňte na balzám Gliss Color & Care Masku na vlasy (koupit v e-shopu), díky kterému budou vaše vlasy zářivé po každém mytí.

Brunetky

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Lenka Knápková ve spolupráci s expertem Martina Krupičková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Martina Krupičková
Senior Hair Stylist
"Luxus, krása a radost, těmito slovy bych vystihla svou práci. "

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít