Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Husté vlasy na počkání? Žádný problém!

Husté vlasy na počkání? Žádný problém!

Husté vlasy na počkání? Žádný problém!

29. ledna 2019 od Eva Suchomelová

29. ledna 2019 4 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová

Toužíte po husté hřívě, ale příroda k vám nebyla štědrá? Nebo vás právě trápí vypadávající, řídnoucí nebo lámavé vlasy? Nezoufejte! S radami od zkušené kadeřnice si svůj sen splníte!
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
To, že vlasy nejsou husté, může mít mnoho důvodů: u někoho je to genetika, u jiného onemocnění, ovšem hustotu vlasů může ovlivnit i silná hormonální bouře. Příkladem mohou být změny vlasů při těhotenství, porodu a kojení. Přesto ale není třeba rezignovat na hezký vzhled, protože jsou způsoby, jak mít na pohled „lví hřívu“.

 
Zastřihněte je!

Ne, není to proto, že často stříhané vlasy houstnou, jak se mylně tradovalo dřív. „Rozhodně je pro tyto vlasy velmi důležitý pravidelný střih, nejméně jednou za šest týdnů až dva měsíce,“ doporučuje zkušená kadeřnice Martina Kolářová. „Pravidelná údržba zamezuje lámání konců a následnému trhání vlasu, vzniku tzv. ‚prázdných špiček‘, tedy situaci, kdy má pramen vlasů u hlavy průměr třeba centimetr, ve špičkách je ale jen například 20 vlasů.“ Správný střih od zkušeného kadeřníka dodá účesu vzhled hustých vlasů, i když právě nejhustší nejsou. Jsou lepší krátké, nebo dlouhé? „Doporučuji nenechávat je dlouhé, maximálně polodlouhé (cca na ramena maximálně), protože čím je vlas delší, tím je pochopitelně těžší a následně plihne. Žena pak vypadá, že má na hlavě méně vlasů, než tam skutečně je,“ říká expertka na krásné vlasy.

stříhání vlasů

Vhodný střih

Jaký účes je tedy pro řidší vlasy vhodný? Tady hodně záleží na tvaru obličeje, taky na tom, jestli jsou vlasy spíš rovné, nebo spíš vlnité,“ ukazuje složitost rozhodování Martina Kolářová. I proto by se o finální podobu účesu měl postarat profesionál. Pro základní orientaci však platí:
  • rovné vlasy: tupý sestřih, lze i střih typu „páže“,
  • vlnité vlasy: postupně sestříhané vlasy, což vytvoří i dojem většího objemu.


I správná péče hraje roli

Aby vlasy vypadaly hustší, lze ovlivnit i správnou péčí. Pokud vlasy nejsou barvené, používejte opravdu minimální množství ochranných přípravků, jako jsou kondicionéry či masky. V případě, že barvené jsou, pečlivě dbejte při aplikaci těchto přípravků na to, abyste je nanášeli pouze na špičky vlasů, v žádném případě ke kořínkům.
 
Tip redakce:

Jak poznáte správné místo, kam přípravek aplikovat? Sevřete umyté vlasy do dlaně a balzám dáte jen na přečnívající vlasy. Samozřejmostí je potom velmi důkladný oplach přípravku, v opačném případě vlasy velmi rychle ztěžknou.


kyselá lázeň pro vlasy Dopřejte si lázeň

„Co doporučím rozhodně, je tzv. kyselá lázeň. Může se použít ocet či citronová šťáva (klidně z koncentrátu v lahvičce) v poměru 1 čajová lžička octa nebo citronu na 0,5 litru citelně chladnější vody, než byla použita k umytí vlasů,“ dává expertka další tip. „Tímhle roztokem se vlasy už bez následného oplachu přelijí, pak je hned zabalíme do ručníku.“ Proč je to důležité? Představte si vlas jako šišku: v suchu vyschne a šupinky na jeho povrchu se pootevřou, kdežto ve vlhku se stáhnou. Podle expertky stejným způsobem reaguje vlas na kyselé prostředí, šupinky se stáhnou, přestanou se do sebe zasekávat, takže se vlasy lépe češou a vypadají leskleji a plněji.
 
Tip redakce:

Na barvené vlasy lze použít pro osvěžení lesku během dne i „octový“ L’Oréal Paris Sprej pro lesk Botanicals Radiance Remedy, obohacený o esenciální olej z pelargonie, jenž dlouhodobě podporuje lesk vlasů. Neobsahuje silikony, parabeny ani barviva.


foukání vlasů přes kulatý kartáč Styling jako třešnička na dortu

Jestliže chcete dosáhnout dojmu hustých vlasů, je potřeba při závěrečné úpravě vlasů dbát na některá pravidla:
  • Stylingové přípravky v malé míře: tady skutečně víc než jindy platí „méně je více“.
  • Vhodné je vlasy foukat přes kulatý kartáč nebo žehlit: „Ani jedna z těchto technik není pro tyhle vlasy na závadu, pakliže se dělá správně. U žehličky/kulmy už lze dneska běžně předpokládat povrchovou úpravu či technologii, která bude bránit přepálení vlasu,“ vysvětluje Martina Kolářová. Zvlášť ionty a další vychytávky v nových typech fénů vám mohou hodně pomoci.
  • Tužidlo pro větší objem vlasů: ideálně to, které se aplikuje přímo ke kořínkům vlasů – jde o tekutou formu, která se dobře dávkuje přímo na místo určení; navíc tento typ přípravku mívá „paměť“, a tak se opět aktivuje, když se vlasy znovu profouknou teplým vzduchem.
  • S pěnovými přípravky opatrně – minimální dávku, tedy asi o velikosti vlašského ořechu, aplikujte tak, že ji nejprve rozetřete v dlaních a teprve potom ji rovnoměrně nanesete na vlasy.
  • S laky na vlasy ještě opatrněji: mají tendenci jemné vlasy spíš zatěžovat a slepovat.
  • Bez silikonů: sice jde o netoxické kosmetické suroviny, které vlasům dodávají lesk a jemnost a uhlazují je, ale na druhou stranu je mohou velmi zatěžovat – proto se jim snažte vyhýbat. „Je sice možné je použít, ale jen ve velmi malém množství a v dlouhých odstupech při aplikaci,“ potvrzuje Martina Kolářová.

barvené vlasyBarvené snesou víc

Zní to zvláštně, ale je to tak. Barvené vlasy, které působí řídkým dojmem, snesou při kosmetické péči i při stylingu o trošku silnější kalibr než vlasy přírodní, protože jsou sušší a zvládnou větší zatížení. Při barvení se ale hodí maximálně přeliv neboli barva 2. stupně. „Podstatně méně ničí vlasy při velmi podobném barevném efektu, jestliže má být barva ve stejné výšce tónu nebo tmavší,“ říká expertka. „Při požadavku zesvětlení vlasů je automatická návštěva odborníka. To doma nikdo dělat nesmí, protože riskuje nevratné poškození vlasu, nehledě na nutnou preciznost provedení samotného úkonu.“
 

Kromě již výše uvedených kondicionérů, vlasových masek a lesků na vlasy můžete použít na barvené vlasy i některé stylingové přípravky, po nichž získají bohatší vzhled. Například Tony & Guy Sprej pro objem a lesk vlasů lze aplikovat přímo ke kořínkům vlasů a po vyfoukání budete mít hřívu jako pravá lvice salonů.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

1 komentářů k článku
Věra Šindlářová 13.července 2019
hezký den. Jsem majitelka ne zrovna hustých vlasů - několik let řeším s lékařem - vlasovým odborníkem výpad vlasů pomocí medikamentů. Díky tomu ještě něco na hlavě mám. Vlasy si barvím hennou (jednou za 2 měsíce).
Děkuji za rady. Věra

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít