Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Chmýří kolem obličeje aneb Jak skrýt podrosty

Chmýří kolem obličeje aneb Jak skrýt podrosty

Chmýří kolem obličeje aneb Jak skrýt podrosty

8. června 2022 od Vendula Nováková

8. června 2022 4 minuty čtení
Připravil/a Vendula Nováková ve spolupráci s expertem Veronika Vítová

Jednou za čas se malé, krátké a naprosto nepoddajné vlasy objevují u velké části žen. Je to dobrá zpráva a současně i způsobí hodně nepříjemností. Víte, jak podrosty zamaskovat?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Většinou tohle chmýří poletuje kolem čela, uší a zkrátka kolem celého obličeje. Někdy vyraší i pod vaší bujnou kšticí. Měří maximálně několik centimetrů a jsou to snad nejjemnější vlasy, jaké jste kdy měly – až na ty dětské. Říká se jim baby hair. Spolu s jemností těchto vlasů ale přichází také téměř nulová šance na to je vměstnat do jakéhokoli účesů. Většinou je nelze ani přimět, aby splynuly s ostatními vlasy. Radovat se tak můžete, že na vaší hlavě přibude spousta nových pramínků. Jenže do doby, než dorostou, se budete ptát pořád dokola – co s nimi?


Co jsou to vlastně baby hair?

Trápí hlavně ženy a většinou ty, které mají za sebou hormonální změnu – může to být po nějaké léčbě, ale naprosto typické jsou podrosty pro ženy po porodu. „Třeba maminky, které kojí, velmi často pozorují těsně po porodu úbytek vlasů. Pak se to ale velmi rychle začne dávat dohromady – a to tím, že začnou růst nové vlas. A právě ty tvoří podrosty, krátké vlasy, se kterými ženy máloco nadělají,“ vysvětluje kadeřnice Veronika Vítová z kadeřnictví Evva. Podle ní ale někdy podrosty začnou růst i z jiných důvodů, například v době masivnější vlasové obměny, kdy některé vlasy vypadají a jiné naopak vyraší. Tato obměna vlasů bývá silnější na jaře a na podzim.
 

vlasy

Jak "baby dětské vlásky" či podrosty skrýt? 

  • Tohle je asi ta nejtěžší část, přece jen, krátké chmýří se schovává dost těžko. Existuje několik variant.
  •  
  • Za prvé vytipujte si správný účes.
  • Podrosty zakryjete rozpuštěnými vlasy, ale občas se vyplatí dopřát si nějakou změnu.
  • Culíky, copánky a drdoly jsou sice hezké, ale ve chvíli, kdy odhalíte čelo, uši, krk, tak se objeví podrosty velmi výrazně. Co pak? Ideální je uhladit je do účesu.
  • Podle kadeřnice musíte použít přípravky na uhlazení, jako je lak - zkuste  Nivea Volume Care Lak na vlasy (koupit v e-shopu) nebo vlasová guma - třeba got2b Chaotic vláknitá guma (koupit v e-shopu). Pozor ale na to, že drobné vlásky mají tendenci se slepovat. Musíte tedy postupovat opatrně, abyste nevypadala, jako byste si na hlavu vylily misku gelu. „Vlasy je dobré zafixovat, pak drží u hlavy. Je otázkou, jestli bude stačit lak a účes jednoduše bude držet, nebo jestli nebude lepší použít různé uhlazovací prostředky. Dobrá je guma nebo fixační pasta,“ upozorňuje Veronika Vítová.
  • Obecně platí, že podrosty jsou většinou jemné a dobře poddajné, proto na ně stačí i slabší fixační přípravky.
  • Dobře pak podrosty schovají i některé
    účesy s patkou a vlasy sčesané více do obličeje.


Tip redakce: 
V poslední době se začala v obchodech objevovat také vyloženě řasenka na "baby hair", kterou vlasy upravíte. A z  dětských "baby vlásků" se stává také trend, kterému propadly třeba Rihana nebo Jenifer Lopez, které z baby vlásků udělaly naopak přednost a vůbec je neschovávají. 

Jak podpořit růst "baby vlásků"?

Rychlejší dorůstání vlasů můžete podpořit dobrou a kvalitní péčí. Přece jen se málokteré dámě líbí poletující vlasy – a to i ty krátké, nové. A právě pro ně platí i stejné pravidlo jako pro ty dlouhé – vyživujte je, pečuje o ně, hýčkejte je. Poskytněte jim tedy kvalitní přípravky, které nové vlasy vyživí. Díky tomu zdravě porostou a budou vyživené. „Samozřejmostí je dobrý hydratační šampon, kondicionér a jednou za čas i výživná maska, dobré jsou ty s olejovými a přírodními složkami, které i nový vlas krásně obalí,“ dodává kadeřnice.  Zkuste Schwarzkopf Gliss Hydratační šampon Aqua Revive pro normální až suché vlasy  (koupit v e-shopu) a doplňte ho dalšími  výrobky řady Aqua Revive. Zkusit můete také Herbal Essences Vyživující maska na vlasy s avokádovým olejem pro suché vlasy a pokožku hlavy (koupit v e-shopu). Podpořit růst pak můžete i vitaminy - třeba Cemio Hair Skin Nails (koupit v e-shopu), ale stejně budete muset být velmi trpělivá. Rostou vám zkrátka úplně nové a hlavně zdravé vlasy. Hlavně se jich nijak nesnažte zbavit, jsou to nové vlasy, takže pořád budou dorůstat, i když je vzteky ostříháte. Zkrátka hodně trpělivosti, dámy!

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Vendula Nováková ve spolupráci s expertem Veronika Vítová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Veronika Vítová
vlasová expertka
76
"Krásné vlasy rovná se spokojená žena."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít