Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Bohatý culík (nejen) pro jemné vlasy

Bohatý culík (nejen) pro jemné vlasy

Bohatý culík (nejen) pro jemné vlasy

12. dubna 2021 od Vanda Vízková

12. dubna 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Vanda Vízková

Se stoupajícími teplotami se objevuje potřeba zkrotit vlasy do culíku, aby nám nezahřívaly krk a my jsme se nepotily. Ženy, které mají vlasy jemné, si je ale často do culíku stahují nerady. Právě tenoučký culíček totiž jejich komplex z nedostatečného objemu ještě zvýrazní. Tady jsou naše tipy, jak vykouzlit objemný culík (nejen) z jemných vlasů.



Jednoduchý nedbalý culík

Vlasy – ať už polodlouhé, nebo dlouhé – navlňte pomocí silné kulmy nebo vlasové žehličky do velkých nedbalých vln. Ke kořínkům nastříkejte suchý šampon pro větší objem vlasů, například got2b Suchý šampon pro objem ve vlasech Fresh it up (koupit v e-shopu). Vpracujte ho ke kořínkům prsty a pak jimi také pročešte a načechrejte navlněné vlasy – ale nerozčesávejte je! Tupírovacím hřebenem vlasy lehce natupírujte na temeni hlavy. Svažte je v týle pomocí gumičky do nízkého culíku a jedním pramenem gumičku obtočte. Její konec připněte pod culíkem sponkou. Celý účes ještě můžete zafixovat lakem na vlasy.
Tip redakce:
Pokud nejste majitelkou opravdu bohaté hřívy a toužíte po větším objemu, ve všech případech se vyvarujte následujících kroků, které vlasům na bohatosti ubírají:
  • žehlení vlasů dohladka
  • používání vlasových gelů a vosků
  • používání příliš pevných vlasových gumiček


Culík se zapleteným copem

Na vlasech kulmou nebo žehličkou vytvořte velké vlny. Prameny natáčejte střídavě jedním a druhým směrem, aby byl výsledek přirozený a nevytvořila jste „kremroli“. Vlny nerozčesávejte, jen projeďte prsty. Ke kořínkům nastříkejte suchý šampon. Pokud jste tmavovláska a nechcete vypadat zaprášeně, sáhněte po suchém šamponu pro tmavé vlasy, třeba NIVEA Suchém šamponu pro tmavší tón vlasů Fresh & Mild (koupit v e-shopu). Pak vlasy rozdělte na pěšinku a asi 2 cm od čela oddělte širší pramen, který zapleťte do klasického nebo rybího copu, tak aby zapletená část dosáhla až k zátylku. Cop zafixujte gumičkou a konec nechte volný. Spolu s ostatními vlasy ho v týle stáhněte do culíku. Gumičku omotejte jedním pramenem tak, aby ji zakryl. Zapletený cop pomocí prstů roztáhněte očko po očku co nejvíce do šířky, bude působit mohutnějším dojmem. Účes zpevněte Taft Lakem na vlasy pro jemné a slábnoucí vlasy Power & Fullness (koupit v e-shopu).

Culík s objemnými bublinami

I poslední jednoduchý účes vyžaduje jako základ navlněné vlasy. Objem u kořínků získají díky got2b Pudru na vlasy pro objem Powderful (koupit v e-shopu). Pomoct mu můžete ještě natupírováním horní partie a temene hlavy. Vlasy pak sčešte dozadu a stáhněte je do culíku. O kousek níže cop sepněte další gumičkou a u konečků ještě jednou. Jednotlivé úseky mezi gumičkami roztáhněte prsty do šířky, aby vznikl efekt bublin. Gumičky buď zvolte ozdobné a nechte je vyniknout, nebo je zakryjte omotáním pramene vlasů. Tvar a výdrž účesu pojistěte Syoss Lakem na vlasy Full Hair 5 extra silná fixace (koupit v e-shopu).

TIP: Vhodné přípravky, které pomohou zvětšit objem vlasů, najdete v prodejnách Teta drogerie nebo na e-shopu (pokračovat na e-shop).

Připravil/a pro vás Vanda Vízková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít