Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy 8 tipů, jak bojovat proti stárnutí vlasů

8 tipů, jak bojovat proti stárnutí vlasů

8 tipů, jak bojovat proti stárnutí vlasů

2. května 2017 od Lucie Kubíková

2. května 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Lucie Kubíková ve spolupráci s expertem Petra Brtnická

I vlasy se v čase mění, a ne k lepšímu. Bohužel, také vlasy stárnou. Není ale třeba zoufat – máme pro vás rady, jak si zachovat zdravé vlasy až do vysokého věku. O své tajné tipy se s vámi podělí naše expertka, zkušená kadeřnice Petra Brtnická.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Stárnutí vlasů je přirozený proces, kterému se nikdo z nás nevyhne. Hormonální změny, znečištěné životní prostředí, špatná péče nebo třeba používání agresivních barev však mohou tento proces urychlit.

Už kolem třicítky si mnohé ženy povšimnou, že se jejich vlasy méně lesknou, za což může snížená produkce kožního mazu. Tím to ale nekončí: nastupují první šediny, kolem čtyřicítky se ve struktuře vlasu objevují zvrásněná místa a vlasy se začnou ztenčovat, vysušovat a lámat. Dobrá zpráva ale je, že se leccos dá zmírnit i zachránit! Jak?


1. Výživa je základ!

Když tělo nemá z čeho brát, brzy to poznáte na kvalitě pleti, zubů, nehtů – a také vlasů. Dopřávejte si ryby, klíčky, vajíčka. Pokud bude mít vaše tělo dostatek kvalitních tuků a bílkovin, odrazí se to i na vašich vlasech.


2. Vitaminy a minerály

Železo, křemík, hořčík, chrom. Tělo jich ke svému fungování nepotřebuje moc, ale když chybí, je to hned vidět. Pokud vám vlasy padají, lámou se a třepí, vyzkoušejte třeba potravinové doplňky s obsahem minerálů – přihoďte k nim rovnou i B komplex. Vaše pleť, zuby, nehty i vlasy vám budou vděčné. 


3. Šampon volte podle typu vlasů

Zní to možná banálně, ale vybrat si kosmetiku podle typu vlasů je naprostý základ. Mastné a zplihlé vlasy mají úplně jiné potřeby a nároky než vlasy suché a krepaté. Nebojte se experimentovat a zkoušet různé značky, ale vždy s respektem ke svému typu vlasů. A pokud si jím nejste jisté, zeptejte se v drogerii nebo svojí kadeřnice. 


4. Správné mytí pomáhá

Zbavit vlasy přebytečného mazu, zbytků stylingových produktů i prachu a pylu z ovzduší můžete jediným způsobem – důkladným a přitom šetrným mytím. „Se šamponem to nepřehánějte, neplatí, že čím víc ho použijete, tím lepší budete mít výsledky,“ radí Petra Brtnická. „Napěňte ho v dlaních a nanášejte zejména ke kořínkům. Pracujte s bříšky prstů, nikoliv s nehty, abyste si nepoškrábaly pokožku na hlavě a nezpůsobily nadprodukci mazu.“


Vlasový anti-aging

5. Balzámy a masky dodají energii

Kondicionéry, balzámy a masky zařaďte do svého repertoáru. Kondicionér aplikujte po každém mytí vlasů zejména na konečky a střední délky. Balzámy a masky nanášejte podle potřeby, zhruba 2-3 do měsíce. Výživné masky pro svůj typ vlasů si můžete připravit i doma! Avokádový nebo kokosový olej, med, žloutky či ovesné vločky vlasy vyživí, zvláční a omladí hned o několik let!

Vlasový anti-aging


6. Fénování nemusí škodit

Nechoďte nikdy spát s mokrými vlasy. Raději se zaměřte na správné fénování, abyste vlasům neškodily. „Napřed vlasy jen lehce vysušte ručníkem a pak je lehce profoukněte tak, aby byly napůl suché. Potom si prameny z horní části hlavy sepněte skřipcem a přes kulatý kartáč vysoušejte jen spodní prameny. Postupně k nim přidávejte další a vlasy z partií kolem tváře, které bývají nejvíce namáhané, sušte až nakonec. Nebudou přesušené a náchylné k lámání,“ vysvětluje Petra Brtnická.

Vlasový anti-aging


7. Anti-aging kosmetiku koupíte i pro vlasy

Krém proti vráskám a omlazovací séra na obličej už v koupelně jistě máte. Výrobci kosmetiky ale myslí i na vaše vlasy. Na trhu jsou k dostání kompletní řady péče o stárnoucí vlasy, které slibují dodat pevnost, lesk a objem a vyhladit narušenou strukturu vlasů. Proteiny, oleje a minerály v ní jsou nakombinovány přesně podle potřeb ochabující vlasy. 


8. Masáž zrelaxuje a povzbudí

Chcete svým vlasům dopřát trochu povzbuzení a sobě relax? Zařaďte pravidelně masáž hlavy. Konečky prstů proklepejte pokožku hlavy a pak pokračujte krouživými pohyby. S prsty zacházejte jako s hrabičkami. Prokrvíte tak pokožku hlavy, povzbudíte vlasové cibulky ke zdravé produkci mazu a sobě ulevíte od každodenního stresu. Přesný postup najdete v našem videonávodu.

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Lucie Kubíková ve spolupráci s expertem Petra Brtnická

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Petra Brtnická
vlasová expertka
211
"Je jedno, s čím přijdeš. Důležité je, s čím odcházíš!"

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít