Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy 5 jednoduchých účesů, když už nechcete dlouhé vlasy

5 jednoduchých účesů, když už nechcete dlouhé vlasy

5 jednoduchých účesů, když už nechcete dlouhé vlasy

24. května 2022 od Anna Šťastná

24. května 2022 2 minuty čtení
Připravil/a Anna Šťastná

Po dvou covidových letech, kdy to s návštěvou kadeřníka často byla bída, teď celý svět testuje nové účesy a kadeřníci zkracují. Vybrali jsme pět hravých letních účesů, které jsou super cool, a navíc ještě jednoduché na úpravu.

1. Tip: Něco mezi

Nemůžete se rozhodnout, zda si nechat vlasy nadále růst, nebo je zkrátit? Střihněte je do střední délky, což znamená zhruba na ramena. Vlasy tak odlehčíte i zkrátíte, ale zároveň jim ponecháte délku, z níž v pohodě vytvoříte náročnější drdol i obyčejný culík. Aby střih vypadal cool, měl by mít ostře střižené konce v jedné délce. Nejlépe sluší zdravým vlasům plným života, proto si zkuste zvyknout po každém mytí použít i kondicionér, který jim dodá lesk. Skvělý je Nivea Hairmilk Natural Shine kondicionér (koupit v e-shopu).

2. Tip: Kudrnatá varianta

Máte-li vlnité nebo kudrnaté vlasy, můžete jít do stejné délky, ale přidejte spoustu vrstev. Vlasy díky nim budou snadněji zkrotitelné, a navíc vytvoří přirozený nadýchaný tvar. A klidně si troufněte i na ofinu, která účesu dodá šmrnc. Zkrátka krátké mikádo, lehce navlňte a je to.

3. Tip: Krátké vrstvení

Letos budou kadeřníci stříhat vrstvy do účesů všech typů. Na léto je to skvělá zpráva, protože se nám hlava alespoň odlehčí a dlouhovláskám už nebude takové horko. Ideální je opravdu hodně prostříhaný účes, jehož nejdelší vrstvy sahají těsně pod ramena a ty nejkratší korespondují s ofinkou, která sahá zhruba k lícním kostem. Bude to chtít objem, proto při foukání použijte Syoss Pěnové tužidlo Volume Lift (koupit v e-shopu).

4. Tip: Bixie

Pamatujete na devadesátkový účes zvaný pixie? Letos se vrací do módy, ovšem v modernější variantě. Je zkombinovaný s takzvaným bobem (krátké mikádo) – odtud to písmeno B v názvu. Představte si tedy bob sahající sotva na krk, kterému ovšem přidáte texturu prostříháním a přidáním vrstev. Je to rozpustilé i elegantní, a co je nejlepší – tomuto střihu sluší wet look, takže když se v létě nebudete chtít zdržovat se stylingem, jednoduše vlasy namočte a sčesejte dozadu, případně použijte gel na vlasy s mokrým efektem, například Taft Wet Gel (koupit v e-shopu).

5. Tip: Ani bob, ani krátké

Tenhle účes vás bude bavit. Jde o to, že střihnete z dlouhých vlasů takový kratší bob. Vzadu vlasy po krk, ale s delší ofinou a delšími vlasy vepředu, které jsou hodně postříhané. To vše pak vyfoukáte přes široký kulatý kartáč, vlasy na bocích zasunete za uši, kdežto ofinu lehce upravíte pomocí prstů. Objem účesu dodáte pomocí pudru. Zkuste třeba – Taft Pudr pro objem Volume (koupit v e-shopu).  

Foto: Shutterstock
 

Připravil/a pro vás Anna Šťastná

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít