Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy 3 účesy pro polodlouhé vlasy zn. Podle příležitosti

3 účesy pro polodlouhé vlasy zn. Podle příležitosti

3 účesy pro polodlouhé vlasy zn. Podle příležitosti

6. září 2021 od Klára Kuníková

6. září 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Klára Kuníková

Jak si upravit polodlouhé vlasy? Odborník poradí, jak na účes podle příležitosti. Když chcete vyrazit do práce, sportovat nebo jít na párty.
O polodlouhých vlasech se tvrdí, že jsou nejsnazší na úpravu. Ale není tomu tak. Když se chcete pyšnit opravdu skvělým účesem pro každou příležitost, musíte jim věnovat nejen potřebnou péči, ale také mít nápad. A ty my máme. Tak se inspirujte. 
 

Zdravé vlasy

Ty jsou základem úspěchu. Proto, abyste si mohla na hlavě vykouzlit jakýkoliv účes, je třeba, abyste dodala své hřívě potřebné látky pro její zdravý růst. Vyberte si proto správně šampón i kondicionerdo sp, případně si nechte provést diagnostiku vlasu a přípravky doporučit. V žádném případě nic nezkazíte šetrným stylingem, omezením barvicích cyklů a také dodržováním základní babské rady: „Konečky vlasů potřebují olejíček, kořínky zpevnění a celý vlas potřebuje spát zásadně v suchu. Říká kadeřnice Monika Sedláková. 
 

1. Účes do práce: Francouzský twist

Samozřejmě záleží na druhu práce, kterou vykonáváte, kadeřnice Monika Sedláková vysvětluje: „I když považujete cop, culík, nebo drdol za ryze praktický účes, uvolněte se. Tedy své vlasy. Velmi moderní je ležérnost, stroze utažené vlasy celodenním napínáním trpí, vlasové kořínky též. Zkuste si tedy zapletené vlasy spínat ležérně, poletující vlasy kolem obličeje nevadí. Navíc vám uberou roky.“

 
 
Jak na to:
Ležérní verze drdolu docílíte tak, že vlasy chytnete vzadu v týle, velmi volně stočíte a lehce sepnete pinetkami nebo neviditelnými sponkami. Pak stačí na skráních lehce povytáhnout pár pramínků.  Ideální je takový rozcuch, například ležérní francouzský twist zafixovat jen
Syoss Keratin Style Perfection Lak na vlasy pro neviditelnou extra silnou fixaci (koupit v e-shopu)
 
 

2. Účes do společnosti: Half-up cop

Fantazii se meze nekladou a díky délce vlasů máte nekonečně možností, jak si je upravit. Skvěle vypadá korunka z polodlouhých vlasů, která je velice sexy a ležérní zároveň. Kadeřnice dodává: „Tento antický styl je nesmírně sexy, ideální je, když pro jeho přípravu použijete stylingový přípravek pro tvorbu vln, třeba Taft Stylingový balzám Curl (koupit  v e-shopu), vydrží vám tak celý večer.“ Další variantou, která vypadá skvěle i jemných vlasů je half-up cop. Pro ten je třeba použít silnější fixační přípravky jako Taft Lak na vlasy Power Invisible (koupit v e-shopu). Pokud chcete vypadat opravdu excentricky, vytvořte jej asymetrický, spadající k jedné straně hlavy. 
Jak na to:
Docílit tohoto účesu je velmi jednoduché. Zato působí velmi efektně. Stačí, kdy si rukou stáhnete prameny vlasů nad ušima, spojíte vzatu cca v půlce hlavy. Můžete sepnout jednou elegantní výraznou sponkou, gumičkou a na tu přidat nějakou ozdobu, nebo sepnout sponkami do kříže, aby vlasy držely oddělené od těch na spodní části hlavy. Tento účes můžete vytvořit jak z hladkých, lehce vlnitých, tak klidně i navlněných vlasů. Pokaždé bude vypadat jinak. 

Účes na sport: Zatočený culík

Možná vám už nestačí zaplést cop a jít, proto si pohrajte s dalšími variantami. Jak doporučuje kadeřnice: „Zapomeňte na lak na vlasy, i vlasová pokožka se během cvičení potí a potřebuje dýchat, což přes neprodyšnou helmičku nemůže. Proto do fitka, na běh i další cvičení vždy doporučuji vlasy stáhnout, i z bezpečnostních důvodů, ale pouze do podoby zatočeného culíku a zafixovat“.  Zkuste Taft Power Activity gel (koupit v e-shopu). Následně, po každém cvičení si vlasy zaslouží péči v podobě regenerace. Ideální volbou může být Nature Box Regenerující šampon Avocado Oil (koupit v e-shopu).
Jak na to:
Jak se již zmiňovala kadeřnice výše, vlasy na sport by měly být praktické, aby vám při pohybu nevadily. Proto si ideálně vyčešte culík na temeni hlavy, zafixujte gumičkou, pak rukou chytněte  vlasy směrem od gumičky vzhůru a lehce zatočte do kolečka. Konec vlasů lze zastrčit pod původní gumičku, použít k zafixování druhou nebo  třeba zapnout lehce pinetkami. 

Díky vhodně zvolenému účesu budu vaše vlasy za všech okolností korunou krásy. Uberte na intenzitě přípravků, vždy o jeden stupeň síly směrem dolů a vlasy se vám odmění zdraví a přirozenou krásou. 

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Klára Kuníková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít