Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy 3 tipy, jak na krátký účes, který dodá šmrnc a ubere roky

3 tipy, jak na krátký účes, který dodá šmrnc a ubere roky

3 tipy, jak na krátký účes, který dodá šmrnc a ubere roky

25. srpna 2022 od Anna Šťastná

25. srpna 2022 2 minuty čtení
Připravil/a Anna Šťastná

Krátké vlasy u žen jsou celkem věda. Mohou působit svěže, moderně a mladistvě, ale než se rozhodnete účes zkrátit, dobře zvažte, jaký střih bude nejlépe sedět vašemu tvaru obličeje. Jak krátký účes vybrat? Zde je návod!
Pokud celý život nosíte dlouhé vlasy, bude rozhodnutí ostříhat je nakrátko jedno z nejtěžších v životě. Vlasy sice dorostou, ale myslete na to, že zhruba o jeden centimetr měsíčně. Proto nový účes opravdu důkladně promyslete.
 
Pomohou vám následující tři triky:

1) Zkuste jednoduchý trik

Obecně platí, že čím symetričtější obličej máte, tím víc vám budou krátké střihy slušet. Existuje i pomůcka. Změřte si délku mezi vaší bradou a ušním lalůčkem. Vezměte obyčejnou tužku, kterou přiložíte vodorovně pod bradu, a pravítko, jež přiložíte svisle od ucha tak, aby s tužkou svíralo pravý úhel. Protíná tužka pravítko v úrovni menší než 5,5 cm? Pak se nebojte vlasy zkrátit. V opačném případě bude lepší zůstat u delších.
Sázkou na jistotu ale bude vaši touhu po krátkých vlasech probrat s kadeřnicí, která váš vysněný střih může přizpůsobit rysům vašeho obličeje. Poradí vám také, jak na styling a péči, abyste byla se svým novým účesem opravdu spokojená a své změny nelitovala. Pokud nemáte představivost, pomozte si aplikací v telefonu. Všechny možné účesy vám během vteřiny vykouzlí slavná FaceApp, přímo pro tento účel byla stvořená aplikace Hair Cast nebo třeba Beautify.

2) Zvažte tvar obličeje

Sázkou na jistotu je pixie, které je navíc „mega cool“ a zároveň nadčasové. S pixie nikdy nezestárnete.
Sluší oválným, hranatým i srdcovým tvarům obličeje. Vhodný je ale i pro kulatý obličej, protože dodává objem v horní části hlavy, čímž tvář opticky prodlužuje. Ovšem pozor, tento střih skvěle zvýrazní oči a také lícní kosti – pokud tedy máte obličej hodně štíhlý a ostře řezaný, může pixie tento efekt nežádoucím způsobem podpořit. Hodně krátké, až chlapecké střihy by měly volit jen ženy s oválným obličejem.
Čtvercový i trojúhelníkový obličej s výraznou bradou by měl volit krátký shag, což je lehce nedbalé mikádo končící u brady. Nezapomeňte pracovat také s ofinou – zatímco dlouhá ofina začesaná na stranu zakryje široké čelo a velmi svědčí i kulatému obličeji, tupá ofina ho naopak jen zvýrazní. Na druhou stranu skvěle zkrátí dlouhý obličej.
 
U trojúhelníkového obličeje také skvěle funguje, když účesu dodáte objem a strukturu. Úžasným pomocníkem bude slaný sprej, například got2b Stylingový solný sprej Beach Girl (koupit v e-shopu) nebo Nivea Volume Tvarovací sprej na vlasy (koupit v e-shopu). U krátkých střihů byste také měla zvážit tvar hlavy – nejlépe krátké vlasy sluší hezky klenutému temeni.

3) Zhodnoťte kvalitu vlasů

Ještě mnohem zásadnější než tvar obličeje je však kvalita vlasů, přičemž ideální pro krátké střihy jsou středně silné a středně husté vlasy. Příliš husté by totiž na hlavě mohly vytvořit nepoddajného ježka. Kudrnatým nebo vlnitým perfektně sedí spíše krátký bob nebo shag sahající k bradě.
 
Tip redakce:
Hodně opatrní buďte s
jemnými a také řídkými vlasy. Zapomeňte na účes s ofinou, která se za pár hodin po vyfoukání může proměnit v několik zplihlých pramínků. Zkusit můžete pixie nebo krátké mikádo, budete ale potřebovat zásobu přípravků pro dodání objemu. Po umytí naneste Syoss Pěnové tužidlo Volume Lift (koupit v e-shopu), každodenním pomocníkem může být Taft Pudr pro objem Volume (koupit v e-shopu). Účes pak ještě zafixujte Pantene Pro-V Perfect Volume Lakem na jemné vlasy (koupit v e-shopu).

Foto: Shutterstock
 

Připravil/a pro vás Anna Šťastná

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

2 komentářů k článku
Irena Šnajdrová 19.srpna 2023
Děkuji za všechny vaše rady,jsou mi dobrým rádcem i pomocníkem ve výběry přípravků na pleť i vlasy..👍
Karolína Kořínková 2.září 2022
Bohužel nevím, co je pixie a shag... Tak se jdu asi vrátit do hrobu...

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít