Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Zimní péče o nehty: Stop lámání a třepení

Zimní péče o nehty: Stop lámání a třepení

Zimní péče o nehty: Stop lámání a třepení

13. ledna 2020 od Jana Kantorová

13. ledna 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Jana Kantorová

Většinou ženy v zimě pečují o své ruce, ale i nehty si zaslouží speciální péči, díky které budou zdravé a krásné. Víte, jak se o ně starat právě v mrazivém počasí?
Jestliže se staráte o své ruce pravidelně i v zimě, máte z poloviny vyhráno. Pravidelné používání krému na ruce totiž prospívá i nehtům. Protože i ty mají v zimě tendenci se vysušovat. A ačkoli se to nezdá, právě krémy, zvláště ty, které jsou určeny i na péči o nehty, je krásně vyživí a hydratují.
Tip redakce:
Vyzkoušejte
Indulona Zpevňující krém na ruce a nehty Intensive Care (koupit v e-shopu). A navíc jedenkrát týdně před spaním vmasírujte do nehtů olivový či kokosový olej, například Purity Vision Bio kokosový olej (koupit v e-shopu), aby se mohly živiny přes noc lépe vstřebat. Jednou za čas si dopřejte také výživný zábal na ruce a nehty.

Pozor na nepřátele

První chybou v zimě je zakrývání nedokonalostí nehtů. Problém se slabými, roztřepenými a lámavými nehty rozhodně nevyřešíte striplaky či gelovými laky. I když je to běžná praxe, pouze problém zakryjete a oddálíte jeho řešení. Dalším problémem v zimě může být horká voda, která nehtům vůbec neprospívá. Při koupeli tedy uberte trochu stupně a při úklidu používejte ochranné gumové rukavice.

Dopřejte jim odpočinek

Regenerace vyžaduje čas, a to jakákoli. To se týká i nehtů. Proto právě v zimě se snažte vynechat lak na nehty a nechat je odpočívat. I kdyby mělo jít jen o pár dní, nehty se vám odmění větší silou a odolností. Případně namísto běžných barevných laků na nehty můžete nehty díky speciálním sérům a lakům vyživovat a posilovat.

Správné pilování

Už tak slabé nehty můžete oslabovat ještě nesprávně prováděným pilováním. Pilovat se má vždy zásadně v jednom směru, a ne dopředu – dozadu či ze strany na stranu. Důležitá je také jemnost. Na nehty proto nikdy netlačte. Na přírodní nehty vyzkoušejte skleněné pilníky, jako třeba Diva & Nice Pilník na nehty skleněný (koupit v e-shopu), na gelové či akrylové nehty pak zvolte papírové pilníky. Jestliže se naučíte používat pilník správně, pak už nebudete potřebovat ani nůžky na nehty.
Tip redakce:
Když nebudete nehty stříhat, zamezíte jejich třepení a odlamování. Pokud se vám odchlipuje kůžička v okolí nehtů, nemusíte ji stříhat, stačí ji jen mírně zatlačit speciální tyčinkou z manikúry.

Stop záděrám a plísním

V zimě se často setkáte se záděrkami v okolí nehtů a také se objevuje plíseň na nehtech, která nejenže je nevzhledná a bolí, ale také nehty doslova ničí. Se záděrkami si poradíte správnou péčí, a to například pomocí Gabriella Salvete Oleje na nehty & nehtovou kůžičku s arganovým olejem (koupit v e-shopu). S plísní je boj už trochu delší. Často vzniká nesprávnou péčí o nehty či nesprávně aplikovanými akrylovými nehty. V takovém případě je už potřeba speciální péče a návštěva lékaře, který vhodnou léčbu doporučí podle stavu nehtů.

Myslete na výživu

Vnitřní ochrana je stejně důležitá jako ta vnější. Proto zařaďte do jídelníčku potraviny bohaté na vitaminy C a B. Křehkým nehtům prospěje, když doplníte bílkoviny. Jezte proto vejce, maso, ryby a luštěniny.

Připravil/a pro vás Jana Kantorová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít