Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Zázrak jménem jíl: Pomůže s akné i vaginální mykózou

Zázrak jménem jíl: Pomůže s akné i vaginální mykózou

Zázrak jménem jíl: Pomůže s akné i vaginální mykózou

15. ledna 2020 od Jana Kantorová

15. ledna 2020 4 minuty čtení
Připravil/a Jana Kantorová

Jíly patří v kosmetice mezi nejvyužívanější přírodní suroviny. Kromě toho ale, že pečují o pleť, dokážou toho mnohem víc. Chcete vědět co?
Není důvod bát se přírodních jílů. Umí toho opravdu hodně. Stačí si jen vybrat podle potřeb pleti nebo těla. O tom, že jíly se používají v péči o pleť už není pochyb. Když si vyberete podle typu pleti správnou barvu jílu, můžete pleť zklidnit, detoxikovat, čistit nebo vyléčit. My jsme se ale podívali na konkrétní problémy, se kterými si jíly dokážou poradit – a to vnitřně i zvnějšku. Které to jsou?

1. Čistí póry

S rozšířenými póry bojuje většina žen. Při pohledu do zrcadla vidíte póry a černé tečky zpravidla kolem nosu nebo na bradě, někdy i na čele. Díky správné péči můžete ale jejich viditelnost opravdu minimalizovat. Póry najdete na každé pokožce, protože plní velmi důležité funkce. Skrze ně pleť dýchá, vylučuje přebytečný maz, škodliviny a zároveň díky nim naše pokožka přijímá pečující látky. Jejich velikost určují geny, věk i životní styl. Základem péče tak je čištění pleti ráno i večer a používání peelingů a čisticích pleťových masek. Právě tady přichází na řadu jíl, a to převážně ten zelený. Pleťové masky s léčivým jílem podporují prokrvení pokožky, stahují a zjemňují rozšířené póry a detoxikují. Vyzkoušejte třeba Ellie Hloubkově čisticí jílovou masku (koupit v e-shopu).
maska ze zeleného jílu
Tip redakce:  
Jíly hloubkově čistí také pokožku celého těla. Pro tuto schopnost se využívají i ve sprchových gelech. Vyzkoušejte například
NIVEA Sprchový gel Clay Fresh Ginger & Basil  (koupit v e-shopu) nebo Palmolive Sprchový gel s jílem Purifing Clay  (koupit v e-shopu). Jíly je možné použít i jako přísadu do koupele.

2. Zmírňuje akné

Jíly mají schopnost stahovat z mastné pleti přebytečný maz. Na aknózní pleti hojí zánětlivá ložiska. Infuze minerálů obsažených právě v jílu oživí pleť a vybudí k akci vlastní obrannou funkci pokožky. Na problematickou a citlivou pokožku se skvěle hodí jíl bílý nebo růžový. Bílý jíl je velmi jemný, silné zklidňující a revitalizující účinky, čistí do hloubky a důkladně odstraňuje odumřelé buňky. Je také jako jediný hypoalergenní. Růžový jíl má zase antibakteriální, antiseptické a detoxikační vlastnosti. Proto se hodí pro pokožku trpící ekzémy, lupenkou, akné nebo rosaceou.
jíl při péči o vlasy
Tip redakce:
Růžový jíl má ještě jednu pozitivní vlastnost, kterou by mohly ocenit hlavně ženy. Významně podporuje látkovou výměnu v podkožních vrstvách, proto je dobrou volbou při redukci celulitidy. Stačí si jednou do týdně udělat tělový zábal.

3. Zabraňuje roztřepeným konečkům

Který z dostupných jílů se hodí na vlasy úplně nejvíc? Jsou dva, a to bílý a červený nebo také marocký jíl. Bílý jíl posiluje a oživuje vlasy. Díky němu se pokožka hlavy dostane do rovnováhy, zároveň posiluje a hydratuje vlasy od kořínků až ke konečkům. Jíly se často využívají i v péči o mastné vlasy, protože dokážou vstřebávat přebytečný maz. Vyzkoušejte třeba L'Oréal Paris Elseve Očisťující šampon Extraordinary Clay (koupit v e-shopu) se třemi druhy jílů a k němu L'Oréal Paris Elseve Očisťující balzám Extraordinary Clay (koupit v e-shopu).

4. Tlumí krvácení dásní     

Jíly mohou být obsaženy i v zubních pastách, protože v ústní dutině odstraňují veškeré bakterie, které se podílejí na tvorbě zubního plaku. Minerály z jílů pak putují i do dásní, které díky tomu přestávají krvácet a zpevňují se.
zubní pasta s bílým jílem
Tip redakce:
 Jíly je možné využít i díky jejich chladicím schopnostem při poraněních, vymknutích nebo pohmožděninách. Stahují totiž rozšířené cévy a stimulují krevní oběh.

5. Bojuje proti vaginální mykóze 

V rámci detoxikace se jíly používají i vnitřně jako skvělá očista organismu. Hlavně tedy trávicího traktu. Zde je nutné používat jen speciální léčivé jíly, které mají schopnost vázat na sebe kyselé a škodlivé látky, viry i bakterie. Takový jíl se pak hodí při boji s pálením žáhy nebo při žaludečních a střevních obtížích. Zároveň očišťuje organismus od plísní včetně candidy. Díky tomu patří mezi skvělé bojovníky s vaginální mykózou.

Připravil/a pro vás Jana Kantorová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít