Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Trendy podzimní nail art: Návrat barev a vzorů

Trendy podzimní nail art: Návrat barev a vzorů

Trendy podzimní nail art: Návrat barev a vzorů

17. září 2017 od Eva Suchomelová

17. září 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová

Už se zdálo, že umění zdobení nehtů, tzv. nail art, je mrtvé. Ale ruce modelek na přehlídkách trendů pro podzim/zimu 2017/2018 všechny přesvědčily, že se nail designéři přestali držet při zemi a rozpoutali na nehtech divočinu plnou výrazných barev, třpytu, metalického lesku, nového pojetí francouzské manikúry, komplikovaného stínování či dezénů. Připravili jsme pro vás malou ochutnávku.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Detailní vzory či písmena

Již dříve se objevil ne moc následovaný trend - loga umístěná na jednobarevný podklad. To se nyní přetavilo v precizní vymalování detailních etnických vzorů, často majících původ v tzv. kmenovém tetování. Jinou variantou téhož jsou písmena některé z abeced. Velmi často se uplatňuje kombinace tmavě červené se zlatou, ale objevila se i kombinace černé s bílými detaily. Toto pojetí představili na své přehlídce například Nicole Miller či Marc Jacobs. Jen pro zajímavost, tento americký módní návrhář letos prosazuje laky na nehty i pro muže a vytvořil pro ně speciální kolekci.

Trendy v nail artu podzim/zima 2017/2018


Tenká kontrastní linka

Pozoruhodným způsobem spojil Christian Louboutin jarní přirozený trend bledých odstínů s nail artem. Modelky na přehlídce Cushnie et Ochs se pyšnily mléčně bílými nehty zdobenými tenkou metalickou linkou v kontrastní barvě. Stejně tak lze tento trend interpretovat s jakýmkoli podkladem v pudrové či tělové barvě a tenkou linkou či linkami v černé, tmavě modré či jiném odstínu. Jen si dobře naostřete štětec a mějte jistou ruku!

Trendy v nail artu podzim/zima 2017/2018

Šikmý řez

Rozdělit nehty dvěma kontrastními barvami už napadlo ledaskoho. Na přehlídkách Jenny Packham či Nicholase K se to našikmo rozdělenými nehty jen hemžilo. Tmavě modrá s průhledným lakem, zlatá s mandlově bílou… kombinací si můžete vymyslet, kolik chcete. Jen dbejte, aby hranice mezi nimi vedla vždy šikmo přes nehet. A jen připomínáme, že nejprve se nanáší světlejší odstín, teprve po jeho zaschnutí ten tmavší.

Trendy v nail artu podzim/zima 2017/2018


Pestrá geometrie

Nejen na přehlídce značky Novis jste mohli spatřit grafické vzory v jasných barvách – někdy to připomínalo vzor na babiččině gauči, jindy motiv z abstraktního obrazu 1. poloviny 20. století. Anebo si designér zašel pro inspiraci k indiánským kmenům. Každopádně jsou takové nehty nepřehlédnutelné. Některé z nich se dají vytvořit štětečkem či pomocí šablony, na jiné budete potřebovat nalepovací ozdoby.

Trendy v nail artu podzim/zima 2017/2018


Kovový lesk a třpyt

Jarní trend metalických opalizujících, až chameleonsky měňavých nehtů dovedl až do krajnosti na své přehlídce japonský návrhář Tadashi Shoji. Propojil jej se třpytkami, takže házely odlesky, a ještě se třpytily.

Třpytky promyšleně umístil jen na některé části nehtu, nikoli na celý nehet. Navíc kromě měňavého laku použil na každý nehet několik barev třpytek, a tak celek nepůsobí lacině, ale naopak velmi noblesně. Na všední den je tento trend trochu moc opulentní, ale na podzimní večírek nebo zimní ples je to přesně ta správná manikúra.

Trendy v nail artu podzim/zima 2017/2018


Francouzská manikúra jinak

Konzervativní francouzská manikúra je pro letošní podzimní sezonu přece jen trochu nuda. Chce to prostě něco barevnějšího, aspoň to si asi mysleli při přípravě nehtů modelek pro přehlídky Tanyi Taylor nebo Sachin & Babi. Spodní vrstva je klasicky průhledná či ve světlém odstínu. Ovšem známý oblouček není bílý, jak jste zvyklé, ale výrazně barevný – jasně rudý, fialovočervený, tmavě petrolejový, případně v odstínu burgundy, která se stala letošním módním diktátem v líčení. A také to není oblouček, ale pořádný oblouk! Barevná vrstva se klene po půlce nehtu. Francouzská manikúra tak získala dynamiku a šmrnc.

Trendy v nail artu podzim/zima 2017/2018
 

Zdroj foto: redakce a Fotolia

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít