Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Ruce bez virů, přesto nevysušené. Jde to!

Ruce bez virů, přesto nevysušené. Jde to!

Ruce bez virů, přesto nevysušené. Jde to!

28. října 2020 od Jana Kantorová

28. října 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Jana Kantorová

Časté mytí rukou a antibakteriální gely, které teď používáme mnohem intenzivněji, mnohdy způsobují problémy s vysušenou pokožkou na rukách. Jde tomu ale zabránit?
Také vás v poslední době trápí suché ruce, šupinatá kůže, vyrážka nebo rozpraskaná místa na rukách? Určitě nejste jediní. Hygiena je v tuto chvíli velmi důležitá, ale je potřeba myslet i na zdraví pokožky rukou. Přidejte proto ke správné hygieně za pomoci například Protex Ultra Tekutého mýdla (koupit v e-shopu) také vhodnou péči, a hlavně hydratujte.
používání antibakteriálního gelu

Když dezinfikujete…

Po cestě městskou hromadnou dopravou, na výletě nebo v práci asi mnohem častěji než vodu a mýdlo využíváte dezinfekční gely, které rychle a účinně zajišťují ochranu před nežádoucími viry a bakteriemi, jež na rukách mohou ulpět. To ale pokožku velmi namáhá, a proto se poohlédněte po gelech, které o ruce zároveň pečují. Vyzkoušejte například Ameté Hygienický gel s antibakteriální přísadou (koupit v e-shopu), který obsahuje glycerin, a díky tomu nedochází k vysušování pokožky rukou. Krémy na ruce můžete používat společně s antibakteriálními gely, a to zvlášť v tomto sychravém počasí. Důležité ale je počkat asi 15 až 20 vteřin, než použitý antibakteriální gel zaschne.

Umývejte ruce správně

Používání antibakteriálních gelů zkuste během dne omezit, například před jídlem vám bude stačit správně si umýt ruce vodou a mýdlem, které ochrání a zároveň pomůže ruce hydratovat, jako třeba Protex Cream Tekutým mýdlem na ruce (koupit v e-shopu). Jemnou pokožku díky vitaminu E zajistí také Protex Tuhé mýdlo s vitaminem E (koupit v e-shopu). Kromě toho se snažte omezit vystavování rukou působení další chemie. Při úklidu a práci se saponáty používejte pravidelně rukavice a eliminujte čas, po který pokožku namáháte.
mytí rukou
Tip redakce:
Doma můžete vyzkoušet také mýdla, která dezinfikují díky přirozenému obsahu zinku a soli, a zároveň obnovují přirozenou kožní bariéru. Nebo přírodní mýdla s oleji, která zklidňují a hydratují pokožku, například
Ma Provence Pravé přírodní mýdlo z Marseille s mandlovým květem (koupit v e-shopu) nebo Faith in Nature Tuhé mýdlo s kokosovým olejem (koupit v e-shopu).

Hydratujte poctivě

Proč se pokožka na rukách vysušuje? Používání mýdla kromě nečistot také odstraňuje a ztenčuje ochranný film z pokožky. Ruce jsou také vystaveny působení vnějších faktorů mnohem více než zbytek těla, a navíc mají podstatně tenčí pokožku. Proto je vždy potřeba ruce po umytí ošetřit hydratačním krémem či hutnějším máslem (například s obsahem bambuckého nebo avokádového másla), které obsahuje mastné kyseliny a vitamin E. Zkuste například Barnängen SOS Vård Regenerační krém na ruce (koupit v e-shopu), jenž se hodí i na velmi suché ruce, nebo také Neutrogena Hydro Ultrahydratační krém na ruce Hydro Boost, který má gelové složení a obsahuje kyselinu hyaluronovou.

TIP: Širokou nabídku krémů na ruce najdete také na e-shopu Teta drogerie (přejít na e-shop).

hydratace rukou

Nechte ji zahojit

Trápí-li vás přesto ekzém nebo popraskaná pokožka, nechte ji co nejrychleji zahojit. Jak? Ranky vydezinfikujte a začněte regenerovat pokožku na rukou. Na noc si proto dopřejte intenzivní masku. Budou vám k tomu stačit mastný krém a bavlněné rukavice. Ruce před spaním natřete silnou vrstvou krému, nasaďte na ně rukavice a nechte je odpočívat.
Tip redakce:
Kromě bavlněných rukavic můžete použít také potravinářskou fólii. Namažte si ruce, zabalte je do fólie a nechte působit alespoň 30 minut. Namísto krému můžete použít také kosmetickou vazelínu, například
Vaseline Original kosmetickou vazelínu (koupit v e-shopu).

Připravil/a pro vás Jana Kantorová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

1 komentářů k článku
Patrik Demel 2.listopadu 2020
Nepleťte prosím lidi a nezaměňujte antibakteriální a dezinfenční (ve snaze prodat co nejvíce antibakteriálních výrobků). Antibakteriální (mýdlo, cokoliv) je proti covidu zcela k ničemu, je to účinné jen na bakterie, ne na viry. To je naprosto zásadní rozdíl.

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít