Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Raw cukroví na poslední chvíli

Raw cukroví na poslední chvíli

Raw cukroví na poslední chvíli

10. prosince 2019 od Pavla Maříková

10. prosince 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Pavla Maříková

Vánoce jsou tady jen za pár dní a mnoho žen jednoduše nestíhá. Pokud i vy patříte mezi ty, které propadají panice, že ještě nemají uklizeno, navařeno, o napečeném cukroví ani nemluvě, máme pro vás tip – zapomeňte na tradiční cukroví, se kterým je spousta práce i uklízení, a vyzkoušejte letos něco nového. Zdravějšího, snazšího a hotového za pár minut.

Raw čokoládové lanýže

Plné těch nejzdravějších surovin, jako jsou datle, oříšky, kakao, slunečnicová semínka, a přesto chutnají jako pravé lanýžové hromádky. Obalením v kakaovém prášku nebo strouhaném kokosu jim dodáte zajímavou chuť. Drcené plody goji zase dodá zářivou barvu.

Ingredience na 8 porcí:

  • ½ šálku slunečnicových semínek (můžete použít ale i jakákoliv jiná, která máte po ruce)
  • ½ šálku vlašských ořechů
  • ½ šálku datlí
  • 1/8 čajové lžičky soli
  • 4 lžíce raw kakaového prášku
  • volitelně na obalení: kakaový prášek, mletý kokos či drcené plody goji
čokoládové lanýže

Návod k přípravě:

Všechny pevné ingredience kromě datlí nejdříve nasekejte na drobné kousky a následně rozemelte na jemnou hmotu. Přidejte datle, sůl a kakaový prášek a vše opět rozemelte a promíchejte. Měla by vám vzniknout jemná hmota. Z ní tvarujte drobné kuličky, které můžete obalit již ve zmíněném kakau, kokosu nebo kouscích goji. Nicméně neuděláte chybu ani tím, když kuličky necháte tak, jak jsou – holé.
Tip redakce:
Chcete si užít raw lanýžů i během roku a povznést je na vyšší level? Nadrolte jeden až dva lanýže na banán nebo jiné kousky ovoce a máte hotový dezert, který neurazí ani toho největšího mlsala.

Raw kostičky s bílou čokoládovou polevou

Nejlepší indikátor toho, že tyto tyčinky jsou opravdu neodolatelné? Když jsem je dělala poprvé a dala na stůl, stačilo mým kamarádům půl hodiny, aby kompletně zmizely. Naštěstí jsou opravdu velmi jednoduché na přípravu, takže jsem během chvilky připravila druhou dávku.
 

Ingredience na 10 porcí:

  • 1/2 šálku vlašských ořechů
  • 1/2 šálku kešu oříšků
  • 1/2 šálku datlí
  • 1/8 lžičky soli
  • 3 lžičky vlákniny psyllium husk (osemení jitrocele indického)

Bílá čokoládová poleva:

  • 1/4 šálku kokosového oleje (koupit v e-shopu)
  • 3/4 šálku javorového sirupu
  • 2/4 šálku čokoládového másla
  • 1/4 lžičky vanilkového extraktu
  • ořechy na ozdobení
kostičky s čokoládovou polevou

Návod k přípravě:

Nejdříve si připravte základ tyčinek. Oba druhy ořechů nasekejte na drobné kousky a následně rozemelte nadrobno. Přidejte datlovou pastu, kterou jste připravili stejným postupem – rozmixováním datlí. Jemně osolte. Přidejte vlákninu a vše společně zpracujte. Následně přeneste hmotu na plech nebo do dortové formy a zarovnejte na dno. Dejte na cca půl hodiny odležet. Mezitím si můžete připravit čokoládovou polevu. V mixéru smíchejte kokosový olej a čokoládové máslo, javorový sirup a vanilku. Rychle nalijte čokoládovou polevu na tyčinkový základ a v případě potřeby uhlaďte prsty. Posypejte oříšky. Dejte do mrazáku alespoň na 2 hodiny. Následně nakrájejte na tyčinky nebo čtverečky a můžete podávat.

Tip redakce:
Pokud se vám „podaří“ nesníst všechny tyčinky najednou, uchovávejte je stále v mrazničce. Jen tak zůstanou stále jemné, a přitom lehce křupavé.

Kokosové raw perníčky

Perníčky bez pečení? Ano, jde to! A budou vonět stejně krásně. Jsou plné voňavého koření a sladkých datlí.


Ingredience na 8 porcí:

  • 1 šálek vlašských ořechů
  • 1 šálek datlí
  • 4 lžíce kokosu
  • 2 lžíce medu
  • 4 ½ lžičky mletého zázvoru
  • 1 ½ lžičky skořice
  • ¼ lžičky soli
raw perníčky bez pečení

Návod k přípravě:

Nadrťte ořechy v mixéru nebo potravinovém procesoru. Přidejte datle. Vše rozmixujte, až vznikne lepkavá hmota. Přidejte zbývající suroviny. Vše dohromady zpracujte. Vzniklá hmota nesmí být příliš „máslová“. Tvarujte malé kuličky, které následně rozmáčkněte do placičky a vytvarujte do libovolného tvaru – my jsme zvolili malé destičky. Můžete jíst hned nebo uchovávat v lednici po dobu až 1 týdne. Jako dekoraci můžete perníčky převázat provázkem nebo zabalit do kousku potravinového papíru.
 
Tip redakce:
Perníčky nadchnou především milovníky zázvoru. Pokud naopak zázvor příliš nemusíte, uberte jeho množství nebo ho úplně vynechte. Vyzkoušet můžete také čerstvý zázvor.

Připravil/a pro vás Pavla Maříková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít