Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Proč se vám lámou a třepí nehty? Známe řešení

Proč se vám lámou a třepí nehty? Známe řešení

Proč se vám lámou a třepí nehty? Známe řešení

19. ledna 2021 od Eva Šarfová

19. ledna 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Šarfová ve spolupráci s expertem Veronika Srbová

Krásné a upravené nehty jsou naší vizitkou. A kromě toho jsou také indikátorem našeho zdraví. Když se tedy začnou třepit a lámat, je to signál, že s naším tělem není něco v pořádku. Jak problémy řešit a jak jim předcházet?

Příčin lámání a třepení nehtů může být více:

  • Nejčastěji to bývá nedostatek vitamínů a minerálů, zejména zinku a vápníku, ale i dalších látek.
  • Dalším důvodem je dlouhodobý stres, který tělo vyčerpává po všech stránkách, ale i fakt, že své nehty nešetříte.
  • „Nehtům velmi škodí například namáčení rukou do saponátů, když si při úklidu nevezmete rukavice,“ říká manikérka Veronika Srbová.
  • Někdy může neutěšený stav vašich nehtů signalizovat špatnou funkci štítné žlázy.
 
Než se vydáte k lékaři, určitě je vhodné nejprve upravit životosprávu a zlepšit péči o nehty.
 

Upravte jídelníček

Nejen stav nehtů, ale i vlasů a pokožky úzce souvisí s vaší životosprávou. Jezte hlavně potraviny bohaté na vápník, bílkoviny, zinek, křemík a vitamíny A, C a skupiny B. Dopřávejte si například mořské ryby, listovou zeleninu, žloutky, droždí, pšeničné klíčky, ořechy, vnitřnosti nebo sóju. Dobře udělá nehtům i Allnature Dýňové semínko loupané (koupit v e-shopu), obsahující nenasycené mastné kyseliny – omega 3, které jsou vhodným zdrojem vitamínů a minerálů.
Tip redakce:
Abyste zajistili nejen nehtům dostatečný přísun všech potřebných živin, zkuste užívat i vhodné doplňky stravy. Například
MaxiVita Premium Zdravé vlasy, nehty a pokožka (koupit v e-shopu). Dejte tělu čas a počítejte s tím, že efekt se dostaví zhruba za dva až tři měsíce po úpravě životosprávy.

Správně zkracujte

Důležitá je správná manikúra. „Na zkracování nehtů je vhodnější používat místo nůžek pilník. Zamezíte tak jejich třepení. Dejte ale přednost papírovým, případně skleněným pilníkům před kovovými. Jsou totiž mnohem šetrnější,“ radí Veronika Srbová. Vyzkoušet můžete například Diva & Nice Pilník Japan (koupit v e-shopu). Nehty pak pilujte pouze jedním směrem.

Šetřete je

Zdravé nehty bývají sice poměrně odolné, ale taky nevydrží všechno. Hodně je ničí působení chemických látek. Proto se snažte je chránit.
  • Nikdy nepoužívejte saponáty a čisticí prostředky do domácnosti bez ochranných rukavic
  • Snažte se nemýt si ruce příliš horkou vodou.
  • K odlakování nehtů dávejte přednost odlakovačům bez acetonu. Vhodný je například Ameté Odlakovač na nehty (koupit v e-shopu). Neobsahuje aceton a je k nehtům šetrný. 

TIP: Velký výběr pilníků a dalších produktů pro péči o nehty najdete také v e-shopu Teta drogerie (přejít na e-shop).

Dejte jim něco navíc

  • Vyživit nehty můžete také zvenčí, a to pomocí pečujících, posilujících nebo vyživujících laků. Naším tipem je například Gabriella Salvete Kalciový lak na nehty Calcium Extra Care. Na výběr je však z mnoha variant a bez obav je můžete střídat a používat dlouhodobě.
  • Pokud si lakujete nehty, oceníte Gabriella Salvete Nail Care: 2in1 TOP and BASE COAT. Je totiž ideální jako podkladová báze, která nehet zpevní. Současně ale slouží i jako vrchní krycí lak, který prodlouží výdrž barevného laku a zvýrazní ho.
  • Do formy dostanete nehty i díky koupelím. Do teplé vody rozdrobte trochu droždí a zamíchejte, aby se rozpustilo. Do lázně pak ponořte špičky prstů a nechte 10 minut působit. Pak už neoplachujte, jen osušte a namažte ruce hydratačním krémem. Variantou droždí je olivový olej. Účinky koupele znásobí následné nanesení Gabriella Salvete Vyživujícího a pečujícího oleje na nehty a nehtovou kůžičku.
  • Blahodárně působí na nehty i léčivé zábaly. Namažte si ruce silnou vrstvou hydratačního výživného krému na ruce a navlékněte si bavlněné rukavice. Nechte působit přes noc. Prospěje to nejen nehtům, ale celkově pokožce vašich rukou,“ doplňuje Veronika Srbová. Ruce a nehty vám spolehlivě vyživí také Neutrogena Regenerační Cica maska na ruce.

Tip redakce:
Trápí vás vedle kvality nehtů i jejich nežádoucí zabarvení? Vyzkoušejte
Gabriella Salvete Bělicí regenerační lak White and Hard Perfector, který odstraní nechtěnou pigmentaci a zároveň nehty zpevní.

Připravil/a pro vás Eva Šarfová ve spolupráci s expertem Veronika Srbová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Veronika Srbová
nail artistka
"Když se chce, tak jde vše. Důležité je, aby vás to bavilo."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít