Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Parfém – magnet na lásku?

Parfém – magnet na lásku?

Parfém – magnet na lásku?

21. dubna 2018 od Simona Kohoutková

21. dubna 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Simona Kohoutková

Je jako neviditelný podpis – dokáže vyvolat emoce, vzpomínky, představy, člověka. A umí toho mnohem víc. Třeba i přitáhnout toho správného partnera!
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Miluji jeden pánský parfém. Není to žádná novinka, je na trhu už více než tři desetiletí. Je to klasika a možná by si jiní řekli, že je to nuda. Jenže já ho miluji. Kdykoliv můj nos ucítí tu mužnou, kořeněnou harmonii, jsem jako smyslů zbavená. Když jím voní nějaký muž, i když by se mi normálně asi nelíbil, otočím se za ním a připadá mi více atraktivní. A přesně tak to mají i muži. Vybírají si ženy i podle vůně. Vůně nejde vidět, přitom je toho tolik schopná! Podle nosu si podvědomě vybíráme také svého partnera. Musí nám „vonět“. Jenže ono i tu vůni těla lze podpořit. Správným výběrem parfému.

růžová esence

Přitažlivost v lahvičce

Ne nadarmo proto už celá staletí existují vonná afrodiziaka. Jako třeba skořice, kardamom, růže nebo vanilka. Navíc muže prý na ženách vzrušují i svěží citrusové vůně, které v nich evokují vůni nahého těla a pláže. Nyní jsou velmi populární vůně obsahující pižmo. Pižmová vůně totiž s kůží ladí a dodává jí celkově svůdnou harmonii. Pižmo obsahuje například smyslná a provokativní vůně Beyoncé Heat, ze které přímo čiší sex-appeal. Populární jsou také vůně s obsahem vonné látky soli – ta má totiž evokovat vůni lehce zpoceného, avšak čistého těla po milostných hrátkách. Zvláštní? Ale funguje to! Sůl používá do svých vůní stále více značek a je teď velkým hitem. Svůdná ve vůni je také ingredience, kterou byste raději možná snědli – čokoláda. Vášnivá a ještě ve vůni, která má svádění v názvu: toaletní voda Playboy Queen of The Game.


Vůně plná lásky

Určitě už jste zažili ten pocit, že vám přirozeně některý partner nebo partnerka voněli nebo naopak vás jejich vůně vůbec nepřitahovala. Zjednodušeně by se dalo říci, že za tímto pocitem stojí feromony, které v různé míře produkuje každý z nás. Právě díky „této vůni“ jsme více či méně přitažliví pro naše okolí. Na rozdíl od běžných vůní feromony nezaznamenáváme čichovými buňkami v nose, ale orgány umístěnými v nosní jamce přímo pod nosem. Což v podstatě znamená, že feromony vnímáme, aniž bychom o tom věděli a mohli výsledek nějak ovlivnit. O tom, jak účinná je tato lidská vůně, ví i parfemářský průmysl, který se snaží feromony v syntetické podobě dostat stále více do flakonků s vůněmi pro muže i ženy.

smyslná vůně

Jak správně vybírat?

Na výběr vůně si udělejte čas, abyste parfém vybrali správně. Nejlépe dopoledne, kdy je nos nejcitlivější a dokáže snadněji rozpoznat drobné nuance vonných tónů. Důležité je před výběrem vědět, jaký typ vůně hledáte. Jestli chcete romantickou, něžnou s květinovými tóny, svůdnou orientální s kořením nebo třeba klasickou s pižmem.

Tip redakce:
Vyberte si na začátek maximálně pět vůní. Pokud budete cítit, že váš nos je již otupělý, pomůže vám v mističce zrnková káva. Když k ní přivoníte, čich vám káva zneutralizuje.

ingredience do parfému

Jakou koncentraci?

Jak bude vůně cítit, záleží i na její koncentraci. Na denní nošení si vybírejte jemnější koncentraci toaletní vody (EdT), na večer či tehdy, chcete-li více vonět, sáhněte po parfemované vodě (EdP) a na party, do divadla nebo pro opravdový intezivní zážitek z vůně si kupte čistý parfém. Protože je koncentrovaný, tak bývá i ve velmi malém balení – obvykle je to 15 ml.
 

Hříšné triky

Vůně by měla být vaší součástí. Ideální je proto ji vrstvit. K parfému odborníci doporučují si zakoupit také sprchový gel, tělové mléko a deodorant se stejnou vůní. Díky tomu pak budete vonět dlouho, vůně se budou prolínat, navazovat na sebe a hrát si spolu. Pokud si všechno toto nechcete pořizovat, stačí, když parfém, kromě tradičních míst, kde pulzuje krev a kam se normálně nanáší (na krk, na spánky, na zápěstí), aplikujete ještě lehce do rozpuštěných vlasů. Když pak totiž pohnete hlavou a vlasy se zavlní, vůně bude ve vašem okolí dokonale „pracovat“ a vy budete smyslně vonět.
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Simona Kohoutková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít