Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Okousané nehty: Jak je rychle zachránit?

Okousané nehty: Jak je rychle zachránit?

Okousané nehty: Jak je rychle zachránit?

7. prosince 2020 od Vanda Vízková

7. prosince 2020 2 minuty čtení
Připravil/a Vanda Vízková

Ať už si koušete nehty chronicky, nebo nárazově, může se stát, že je před vámi najednou důležitá schůzka nebo událost a vy se za své ruce stydíte. Jak rychle napravit největší škody na nehtech a kůžičkách tak, abyste se nemusela bát položit ruce na stůl?
Zkusila jste už všechno možné i nemožné – namáčení do pepře, speciální hořké vodičky z lékárny nebo hříšně drahou manikúru, která vás také měla odradit od toho zakousnout se do svých nehtů. Všechno bylo marné. Definitivní řešení kousání nehtů je během na dlouhou trať, ale vy potřebujete teď hned a rychle zachránit, co se dá. Nebojte se, i to se dá zvládnout.

Stačí, když uděláte tohle:
Kousání nehtů

1. Nehty zapilujte

I když vám připadá, že už není moc co pilovat, pilujte. Zarovnejte stopy po svých zubech a nerovnosti dohladka. Nehty upravte hezky do obloučku, aby kopírovaly tvar vašeho nehtového lůžka. Použijte skleněný pilník jemné zrnitosti, aby vám už tak poničené nehty ještě více nepotrhal – např. Gabriella Salvete Pilník na nehty skleněný (koupit v e-shopu).
Odstraňování kůžičky

2. Upravte kůžičky

Běžně se doporučuje kůžičky nestříhat ani neseřezávat. Ale pokud jste svými zuby nebo okolními prsty zasáhla i do jejich celistvosti a jsou potrhané nebo zatržené, udělejte výjimku. Nůžtičkami s tenkou špičkou, třeba Abella Nůžkami záděrkovými (koupit v e-shopu), nebo speciálním trimerem na kůžičky, např. Solingen Premium Line Solista Vidlicí na kůžičku kolem nehtů (koupit v e-shopu), jemně záděry a zatržené kůžičky odstraňte.
Pilování nehtů

3. Uhlaďte povrch nehtů

Pokud jste se svými zuby podepsala nejen na délce nehtů, ale zvládla jste z nich například také oloupat jednotlivé vrstvy horizontálně, je možné, že je povrch vašich nehtů nyní vroubkovaný a oloupaný. Vezměte do ruky Gabriella Salvete Lešticí blok na nehty (koupit v e-shopu) a nerovný povrch nehtu jím v případě potřeby jemně zpilujte a poté hladší stranou uhlaďte a vyleštěte.
Záděry

4. Nalakujte nehty

Módní odstíny černé, švestkové a mechově zelené sice vypadají nádherně, ale mějte na paměti, že čím sytější a tmavší odstín, tím více vyniknou tvar i délka nehtu a každá nedokonalost. Proto pokud máte nehty okousané až na lůžko, neudělaly by vám výrazné odstíny dobrou službu. Sáhněte nejlépe po bezbarvém laku na nehty, např. Flormar Výživě na nehty Active Total Repair (koupit v e-shopu), který vylepší a sjednotí vzhled vašich nehtů a také je vyživí a zpevní.

5. Nezapomeňte na krém

Ruce krémujte pravidelně a často. Když máte kůžičky i nehty vysušené, vznikají na nich odchlipy a šupinky, které svádí k jejich okusování a otrhávání. Zatímco když jsou nehtové kůžičky i nehty hydratované a promaštěné, upravenější a uhlazenější nejen působí, ale i skutečně jsou. Proto až nastane ten důležitý okamžik a před vámi bude schůzka pracovní nebo osobní, ruce si nakrémujte i těsně před ní. Skvělou službu vám udělá Kneipp Krém na ruce Hebké ve vteřině (koupit v e-shopu).

TIP: Ten správný krém pro své ruce – hydratační, vyživující, regenerační, anti-age, a další – si vyberete nejen na prodejnách Teta drogerie, ale také v e-shopu (pokračovat na e-shop).

Připravil/a pro vás Vanda Vízková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít