Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Nejlepší zbraně proti stárnutí kůže

Nejlepší zbraně proti stárnutí kůže

Nejlepší zbraně proti stárnutí kůže

17. srpna 2018 od Helena Hladíková

17. srpna 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Helena Hladíková

Čas se sice zastavit nedá, ale pravidelná a vhodně zvolená péče o pleť vám může ubrat klidně i několik let. Stačí si pořídit ty správné kosmetické pomocníky. Kteří to jsou?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Stárnutí kůže je přirozený proces, kterému nelze zcela zabránit, ale dají se alespoň zmírnit jeho důsledky. V každém věku se pokožka chová jinak, a tak je důležité přizpůsobit tomu i péči, protože přípravky používané ve třiceti vám po padesátce stejnou službu neudělají. Nevyplácí se ani čekat na to, až se skutečně objeví vrásky a pleť ochabne. S bojem proti projevům stárnoucí kůže je třeba začít už dříve. První známky stárnutí se projevují zhruba kolem 30. roku života, záleží však na typu pleti i na vašem dosavadním životním stylu. Výraznější projevy pak můžete pozorovat po 40. roce.
 
Když už se ženy začnou zabývat anti-age péčí, většinou sáhnou po denním nebo nočním pleťovém krému odpovídajícím jejich věku, přinejlepším si pořídí pleťové sérum. Bojovat proti stárnutí však můžete už během čištění pleti a zapomínat byste neměly ani na blahodárné účinky pleťových masek či tělových mlék. Že se ztrácíte v záplavě všelijakých přípravků?

Tady je náš malý průvodce světem kosmetických zbraní proti stárnutí pokožky:
 

Co vám pomůže již během čištění pleti?

Zaměřte se na šetrné, ale účinné odlíčení. Nejlépe volte přípravky s komplexem vzácných olejů, které pleť nevysuší, ale dodají jí důležité vitaminy, antioxidanty a mastné kyseliny bojující proti dehydrataci a předčasnému stárnutí. Myslete tedy i na pořádnou hydrataci a poohlédněte se po přípravcích s kyselinou hyaluronovou. Antioxidant koenzym Q10 poskytuje kožním buňkám ochranu před působením volných radikálů a následným předčasným stárnutím pokožky a vzniku vrásek.
 
čištění pleti
  • Pro šetrné odlíčení Astrid Beauty Elixir Hedvábný čisticí pleťový olej.
  • Pořádnou porci hydratace můžete své pleti dodat pomocí odličovacího pleťového mléka nebo čisticího gelu z nové řady Neutrogena Hydro Boost, která je vhodná i pro citlivou pleť.
  • Koenzym Q10 najdete v přípravcích NIVEA Čisticí pleťové mléko proti vráskám Q10 plus nebo Ellie Čisticí emulze 2 v 1 proti vráskám.
 

Čím ošetřit pleť po vyčištění?

Intenzivní anti-age péči slibují protivrásková pleťová séra s kyselinou hyaluronovou nebo s obsahem výtažku zázvoru, jenž účinně pomáhá proti ochabování pleti. Nezbytnými pomocníky jsou samozřejmě pleťové krémy, ať už denní, noční, nebo kombinace obou.
 
péče o pokožku
  • Vyzkoušejte například Eveline Instant lifting SOS against deep wrinkles nebo L’Oréal Paris Revitalift Filler.
  • Pro vyznavačky přírodní kosmetiky se skvěle hodí Ziaja Přírodní olivový krém proti vráskám 30+ nebo Jasmínový denní či noční krém proti vráskám SPF 6 50+.
  • V řadě L’Oréal Paris Age Specialist si rovněž vyberou ženy různého věku, v nabídce jsou krémy pro ženy 35+ až 65+.
  • Majitelky citlivé pleti od 45. roku života určitě ocení denní a noční krém v jednom Mixa Sensitive Skin Expert Anti-wrinkle & Firmness 45+ s obsahem retinolu, jedné z nejúčinnějších látek proti stárnutí pleti. 
                                                                                                    

Jakou další péči pokožce věnovat?

Chcete pro svou pleť udělat opravdu maximum? Dopřejte jí jednou až dvakrát týdne péči v podobě pleťové masky. Nejen obličej, ale i pokožka celého těla postupně ztrácí svou pevnost a projevují se na ní známky stárnutí. Vezměte si proto na pomoc také zpevňující tělová mléka, ideálně s obsahem již zmiňovaného koenzymu Q10. Nezapomínejte pečovat také o své ruce.
 
pleťová maska
  • Vyzkoušet můžete Ellie Omlazující pleťovou masku Hyaluron Boost, textilní  Dermacol BT Cell intenzivní liftingovou masku s extraktem z třešní, NIVEA Vyhlazující masku proti vráskám Q10 plus nebo dvoufázovou terapii v podobě Lirene Dermal Therapy Filler & Lifting pleťové masky s kyselinou hyaluronovou a extraktem z kukuřice a zelené řasy.
  • Perfektní tělové mléko je třeba Dermacol Firming Body Balm nebo NIVEA Zpevňující tělové mléko Q10 + vitamin C.
  • O ruce pečujte krémem Neutrogena Visibly Renex proti předčasnému stárnutí pokožky nebo Indulona olivová s obsahem olivového oleje, který je zdrojem důležitých vitaminů.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Helena Hladíková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít