Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Letní koupání bez rizika pro intimní partie

Letní koupání bez rizika pro intimní partie

Letní koupání bez rizika pro intimní partie

29. června 2020 od Jana Kantorová

29. června 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Jana Kantorová

Riziko vaginální mykózy stoupá v létě až o 50 %. Je tak potřeba zvýšit intimní hygienu. Víte, jak si užít letní radovánky bez kvasinkové infekce, aniž byste se musely vyhýbat koupání?
Spousta žen si kvůli intimním problémům odpouští letní koupání v rybnících nebo bazénech. Riziko, že dojde k nepříjemnému pálení a svědění, je až příliš velké. Ale nemusí to tak být – léto je totiž přímo stvořené ke svlažení těla. Pohodu si tak můžete užívat díky dodržování správných zásad péče o intimní partie.
Tip redakce:
Vinu za problémy s našimi nejchoulostivějšími partiemi nese nejen koupání, ale také letní sport a jídelníček, ve kterém se objevuje v létě mnohem více cukrů. Zaměřte se proto na prevenci i v těchto oblastech. Vhodné je volit také
kvalitní spodní prádlo a volnější vzdušné oblečení.
plavky

Zaměřte se hlavně na prevenci:

 

1. Zjistěte kvalitu vody

Dobré je vědět, v čem se chystáte koupat. V průběhu sezóny je voda na přírodních koupalištích sledovaná odborníky, kteří pak informují, zda se v daném místě přemnožily sinice (právě ty by vám mohly způsobit problémy, a to i kožní). Máte-li často problémy, mohla by vám ale také vadit chlorovaná voda, protože právě velké množství chloru narušuje přirozené vaginální prostředí.
koupání se v rybníku
Tip redakce:
Když nemáte možnost osprchovat se po koupání, pak alespoň využijte intimní ubrousky, které vám pomohou, než se dostanete do vlastní koupelny. Zkuste
Ameté Vlhčené ubrousky pro intimní hygienu Sensitive (koupit v e-shopu).


2. Vyměňte plavky

Je to taková pohoda, zchladit se a rozvalit se na deku. Ale právě promočené plavky mohou způsobovat větší intimní problémy. Velká vlhkost a zapaření jsou totiž ideálním prostředím právě pro kvasinky. Kromě toho mokré plavky mohou také chladit, a tím způsobit problémy s močovými cestami. Po každém koupání se tak vysprchujte a vyměňte mokré plavky za ty suché.

3. Myslete na hygienu

Základem všeho je pak pravidelná hygiena intimních partií. Ale zase to s ní nepřehánějte. Přílišná hygiena může být kontraproduktivní, protože může vaginální prostředí zbavit i bakterií, které jsou jeho přirozenou součástí. Intimní partie stačí umývat jednou denně. Zapomeňte ale na klasická mýdla, která mohou měnit pH a dráždit sliznici. Naopak využívejte intimní gely s obsahem kyseliny mléčné, Tea Tree olejem nebo Aloe vera. Vyzkoušejte třeba Ameté Intimní gel Sensitive (koupit v e-shopu), který je vhodný pro citlivé intimní partie, nebo NIVEA Hydratační pěna pro intimní hygienu Intimo Aqua Aloe (koupit v e-shopu), která pomáhá udržovat přirozené pH intimních partií a zároveň je hydratuje.
intimní gel
Tip redakce:
Trápí-li vás tyto problémy pravidelně, mohou vám pomoci speciální probiotické tampony, které se do pochvy zavádějí před koupáním preventivně stejně jako klasické tampony při menstruaci.

Pokud už vás mykóza trápí...

Lze zkusit volně prodejné léky z lékárny, ale vždy je lepší zajít za gynekologem, který určí příčinu problému a nasadí správnou léčbu. Na počátku ale můžete vyzkoušet třeba Idelyn Beliema Expert intim krém (koupit v e-shopu), jemný krém, jenž zmírní pocity svědění. Navíc obsahuje probiotickou složku, která pomáhá obnovit přirozenou mikroflóru v intimních partiích. Ideální je, pokud se k nepříjemnému výtoku ani nedostanete. Jak na to?

Připravil/a pro vás Jana Kantorová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít