Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Kosmetická výbava: Inspirujte se Středomořím!

Kosmetická výbava: Inspirujte se Středomořím!

Kosmetická výbava: Inspirujte se Středomořím!

18. července 2018 od Eva Suchomelová

18. července 2018 4 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová

Načerpejte na své letní dovolené ve Středomoří inspiraci pro svou koupelnu! Vůně i blahodárné účinky typických místních ingrediencí prospějí půvabu celého vašeho těla. Vyberte si z našich tipů ty nejlepší!
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Španělské pobřeží, Řecko poseté antickými památkami, renesanční skvosty Itálie, voňavá Francie či některé z proslulých středomořských ostrovů - to vám nabízí několik typických (nejen) kosmetických komodit. Věřte nám, všude se chtějí ženy líbit a pečují o sebe, tak se inspirujte na cestách jejich osvědčenými recepty na krásu. Dívejte se kolem sebe, vnímejte barvy, čichejte, ochutnávejte lahodné plody… a po návratu domů se obklopte vším, co vám bude nezapomenutelnou dovolenou připomínat. A to i v koupelně, v tom vašem „chrámu vlastní krásy“.


Olivy a olivový olej

V Řecku, v Itálii, ale i v Dalmácii či ve Španělsku stojí na prvním místě – do kosmetiky se používá obojí a obojí má také velmi pozitivní účinky na pleť, pokožku, které zvláčňuje, i na vlasy, jež vyživuje. Olivový olej najdete např. v posilující řadě pečujících přípravků na vlasy se třemi druhy olejů Garnier Fructis Oil Repair 3, která obsahuje šampon, balzám a masku na vlasy. Výtažek ze samotných oliv obsahuje tuhé mýdlo Palmolive Naturals Moisture Care with Olive.

olivy

Levandule

Nejčastěji se obrázek fialových lánů spojuje s Provence, ale setkáte se s ní na celém severním pobřeží Středozemního moře a na mnoha ostrovech. Vyrábějí se z ní voňavky, přidává se do všech myslitelných kosmetických přípravků a samozřejmě si ji můžete přivézt domů nasušenou… Její jméno, odvozené z latinského slova „lavare“, tedy „mýt se, umývat se“, odkazuje k původnímu účelu, k němuž se používala.

Propadli jste její lehce nahořklé, ale čisté a uklidňující vůni? Není nic snazšího – pořiďte si ji do své koupelny ve všech formách. Vaše ruce si ji vychutnají v toaletním levandulovém mýdle Ma Provence, pleť zas v luxusním pleťovém oleji Topvet Luxury Oil Levandule. Máte citlivou vlasovou pokožku, která svědí? Začněte používat levandulovou řadu vlasové kosmetiky L´Oréal Paris Botanicals Fresh Care Lavender Soothing Concoction – nejprve aplikujte předšamponovou péči, pak vlasy pořádně umyjte šamponem a nakonec oblažte balzámem. Pro psychické zklidnění a vyvolání vzpomínek na francouzskou dovolenou postačí vůně – buď levandulový aroma olej Kozák, nebo vonný difuzér Aroma Home Air Freshener Lavender

levandule

Jasmín

Jasmín sice patří mezi významné orientální kosmetické ingredience, ale například ve francouzském městě parfémů Grasse patří tento působivě vonící kvítek k vonné surovině číslo jedna.  Jasmínem je obohacen nový pleťový krém v denní a noční verzi pro pleť 50+ Ziaja Jasmínový krém proti vráskám. Levanduli spolu s další typickou jihofrancouzskou vonnou esencí, jasmínem, najdete ve vonné svíčce Glade Lavender & Jasmine. A při mytí rukou vám může růžový jasmín dělat společnost prostřednictvím tuhého mýdla Fa Magic Oil Cream Soap Pink Jasmin Scent.

jasmín

Granátové jablko

V létě uvidíte v celém Středomoří jen jeho nádherně červeně kvetoucí keře, protože dozrává až v prosinci, ale i tak vám granátové jablko může připomenout krásné chvíle dovolené. Stačí si na obličej aplikovat třeba látkovou masku Garnier Aqua Bomb nebo použít hydratační krémy z řady Garnier Aqua Bomb. Tvář si můžete také hýčkat pleťovým olejem Topvet Luxury Oil Granátové jablko. Pro zvětšení objemu a posílení vlasů vyzkoušejte řadu šamponu, kondicionéru a masky s granátovým jablkem Garnier Densify. Příjemnou atmosféru vyvolá vůně granátového jablka ve formě vonných voskových kostek do aromalampy od značky Kozák.

granátové jablko

Fíky a pomerančové květy

Už jste někdy viděli kvést pomerančovníky, citroníky či celé mandarinkové háje? V oblasti Středozemního moře běžná záležitost, kterou si jako turisté můžete beze spěchu vychutnat. Anebo okoštujte čerstvé fíky. Z jejich temně červených a šťavnatých plodů se line nezaměnitelná vůně. A až se sychravý podzim zeptá, co jste dělali v létě, odpovědí mu může být například voňavá krémová tableta Dove s vůní modrého fíku a pomerančových kvítků přímo ve vaší koupelně.

A jaké vůně a vzpomínky si dovezete ze Středomoří vy?
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít