Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Jaký parfém zvolit podle znamení horoskopu

Jaký parfém zvolit podle znamení horoskopu

Jaký parfém zvolit podle znamení horoskopu

24. října 2022 od Anna Šťastná

24. října 2022 4 minuty čtení
Připravil/a Anna Šťastná

Jste trochu ztracená v tom, která vůně vám sedí, ve které se budete cítit dobře a hned tak vás nepřestane bavit? Zkuste vybrat parfém podle data narození a který odpovídá vašemu znamení. Naše tipy vám mohou také pomoci v případě, že budete kupovat parfém jako dárek.
znamení beran

Beran (21.3. – 20.4.)

Okouzlující, smyslná a nebezpečná, taková je žena ve znamení berana.  Miluje vůně plné energie, vášně a ráda na sebe strhává pozornost. Chcete li potešit takovou ženu parfémem, vsaďte na jemně kořeněné parfémy s obsahem orientální vanilky či kašmírového dřeva. Vyberte takovou vůni, která podtrhne její energii, ale zároveň zjemní tvrdohlavost a silný temperament.

znamení býk

Býk (21.4. – 20.5.)

Romantickým duším býků se budou líbit čisté, svěží a květinové vůně s přísadami jako pomeranč, ambra, vanilka či broskev. Na všední den je pak vhodný jemný sofistikovaný parfém vonící po čerstvě utržených květinách, bergamotu, růži a hrušce. Kombinace ovocené vůně s květinovým nádechem skvěle podrthne osobnost ženy ve znamení býka.

Tip pro vás:

Mexx Simply EDT
🛒
Mexx Simply EDT 

znamení blíženci

Blíženci (21.5. – 21.6.)

Nebojte se třpytivých a bouřlivých parfémů, kombinujících výrazné koření s jásavou záplavou květin, nebo aromatické ovoce se zemitým nádechem dubového mechu a svěžestí plané růže. Každopádně, vždy by to měl být parfém, který se zprvu tváří sladce nevinně, aby se vzápětí pustil do divokého tanečního reje. Jenom tak nevyprchají bublinky v blížencově šampaňském života.

znamení rak

Rak (22.6. – 22.7.)

Raci mají někdy tendenci k podceňování se, a tak často sahají po málo výrazných toaletních vodách, přitom jim budou slušet i mnohem výraznější vůně. Sofistikované orientální vůně, sytě elegantní kompozice bílých květů, mechů a dřevin s čistými tóny tuberózy, magnólie, gardénie nebo jasmínu mohou být volbou pro večer ve velkém stylu, pro intimnější pocit zvolte kombinaci aldehydů s přírodními oleji, šeříkem či hyacintem. Začít však můžete třeba s červeným ovocem, růží a vanilkou. Chybu neuděláte ani s bergamotem.

znamení lev

Lev (23.7. – 22.8.)

Lvi s královskou samozřejmostí nosí vznosné, neodolatelné a prudce elegantní parfémy, které svou jiskřivostí podporují zálibu lvice po svádění. I pro všední dny jí sedne vůně, v níž je dominantní ambra na pozadí dokonale vyvážené květinové kompozice, zakončená tóny kůže, korunované čokoládou. Zní to divoce? Pro lvici je ideální nekonvenční a velmi energický parfém. Podtrhne její jedinečnost, šarm a neomylný smysl pro drama. 
 
 

znamení panna

Panna (23.8. – 22.9.)

Panny se snaží se neustále najít ten pravý parfém, ale často nosí vůně buď příliš mladistvé, nebo příliš okázalé na svoji skromnost a umírněnost. Naštěstí mají dobrý vkus, takže jejich ego by mohl uspokojit některý z elegantních parfémů, v němž je jasmín podpořený ylang-ylangem, následovaný náručí květin posazených do teplého a hutného základu z ambry a tonky. Anebo by mohly odhalit své romantické jádro a sáhnout po zeleně zabarvené květinové vůni s orientálním nádechem.
 

znamení váhy

Váhy (23.9. – 23.10.)

Váhy mají rády rozmarnější vůně, které podporují proměnlivost jejich povahy. Milují totiž nejen sladké parfémy, ale také ty, v kterých je skryta dravost a silná energie. Když potřebují najít váhy svou rovnováhu, nabízí se přísady jako bergamot, grapefruit, ostružiny a liči.  Z květin je to omamný jasmín, růže a líbezně vonící květy pomerančovníku. Pokud najdou váhy svou oblíbenou vůni, nemění jí a zůstavají u ní roky.
 

znamení štír

Štír (24.10. – 22.11.)

Žena narozená ve štíru miluje dramatické a vášnivé vůně, které podtrhnou její sebejistou a vznosnou povahu. Při své eleganci si libuje v zemité smyslnosti – jako by na ní voněly všechny takové parfémy ještě intenzivněji. Dává přednost nezávisle troufalým vůním. Zkuste proto méně obvyklé kombinace a zaměřte se na nasládlé a přitažlivé ženské vůně. Základem může být pižmo a dřevité tóny zjemněné konvalinkou, orchidejí. 

znamení střelec

Střelec (23.11. – 21.12.)

Střelci si vybírají svěží, nekomplikované a jednoduché kompozice, které odpovídají jejich veselému, nezáludnému charakteru. Měly by vám sedět jemné ovocné vůně, založené na broskvi, malině, červeném rybízu a vodním melounu, doplněné o květiny jako fialka či jasmín. Ideální kombinace je s mandarinkou, cedrový dřevem a vanilkou. Zkrátka jednoduché, čisté a jemné parfémy, pro každodenní použití a jakoukoli příležitost.

znamení kozoroh

Kozoroh (22.12. – 20.1.)

Ke kozorohům se  hodí spíše klasické vůně, sladkým květinovým parfémům se spíše vyhněte. Ženy ve znamení kozoroha bývají ambiciozní a praktické. Potrpí si na pěkný design a milují luxus, proto také milují i vytříbené a elegantní parfémy. Sázkou na jistotu budou parfémy aspoň lehce okořeněné. Skvělou volbou jsou i vůně s obsahem pižma, santalového dřeva nebo citrusů.

znamení vodnář

Vodnář (21.1. – 20.2.)

Vodnářky milují vůně. Dávají přednost komplikovaným kompozicím, prvoplánové voňavky je nudí. Většinou mívají na toaletním stolku několik různých parfémů a střídají je podle nálady. Vedle drahého orientálního se tak může ocitnout ta nejkvětinovější z květinových vůní či hluboce záhadný zelený parfém. Líbit by se vám mohla lilie, šeřík, hruška a třeba i muškátový oříšek.

znamení ryby

Ryby (21.2. – 20.3.)

Ryby milují harmonické věci, a tím pádem i vůně. Z parfémů si vybírají velmi často ovocné a svěží parfémy, vonící po čerstvém ovoci a květinách. Ryby jsou velmi romantické, zasněné a tvořivé, vonět jim budou parfémy s esencemi cedru, mandarinky či leknínu. Naopak by se měli vyhnout těžkým a příliš kořeněným vůním.
 

Tip redakce:

Jak si vybrat správně parfém, aby vás z něj nebolela hlava: 
  • parfém vybírejte sama a ideálně s dobrou náladou, stres dokáže výběr negativně ovlivnit
  • vyzkoušejte maximálně  5 vzorků, poté mohou být vaše čichové buňky zmateny
  • požádejte o vzorek vůně a vyzkoušejte jí znovu druhý den, zjistíte jak dlouho parfém vydrží vonět a zda vám sedí či nikoliv
  • zamyslete se na jakou příležitost budete parfém používat, jiný parfém budete volit na každodenní nošení a jiný parfém třeba na rande
  • nikam nespěchejte, vyhradťe si výběr vůně dostatek času

Foto: Shuterstock.cz

Připravil/a pro vás Anna Šťastná

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít