Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Čerstvě oholená: Jak zabránit pálení pokožky

Čerstvě oholená: Jak zabránit pálení pokožky

Čerstvě oholená: Jak zabránit pálení pokožky

1. července 2020 od Jana Kantorová

1. července 2020 2 minuty čtení
Připravil/a Jana Kantorová

Teplé počasí znamená jediné – my ženy mnohem více odhalujeme nohy. S tím souvisí také častější holení. Ale kvůli tomu může docházet k podráždění a pálení čerstvě oholené pokožky, a to zvláště v chlorované vodě. Víte, jak tomu zabránit?
Léto a dovolená je nejlepším obdobím, jak předvést dokonale hladké nožky. Ale příliš časté nebo rychlé holení pak může vést k problémům, jako je pálení pokožky ve vodě. Máme pro vás pár tipů, jak tomu jednou provždy zabránit.

1. Dobře zvolená technika

Nejdůležitějším předpokladem, jak zabránit pálení a podráždění pokožky, je správná technika holení. Udělejte si čas a s holením nespěchejte. Ideálně den předtím začněte tělovým peelingem, vyzkoušejte třeba Dove Tělový peeling Makadamové ořechy a rýžové mléko (koupit v e-shopu) a vždy nohy před holením namočte do teplé vody ve vaně nebo ve sprše alespoň na 5 minut, aby došlo ke změkčení chloupků. Holte se proti směru růstu chloupků, ale vyhněte se podrážděným a citlivým místům. Je dobré vždy používat kvalitní, a hlavně ostré žiletky, jako je Venus Dámský Holicí Strojek ComfortGlide Breeze (koupit v e-shopu), a nezapomínat na holicí pěnu nebo gel, například Gillette Gel na holení s dotekem Olay Vanilla Dream Satin Care (koupit v e-shopu). 

Používáním mýdla nebo tupých žiletek dochází akorát ke špatnému oholení, podráždění, a dokonce i zranění. Následně pak každý den znovu používejte jemný tělový peeling, aby chloupky neměly šanci zarůstat.

 

2. Správné načasování

I když vás to láká oholit se ráno před koupáním, abyste na pláži zazářila s dokonale hladkou pokožkou, raději to nedělejte. Ideální je holit se večer před spaním. Jednak na to máte dostatek času a také má pokožka čas se „uzavřít“. Bez toho může dojít ke vzniku nevzhledných červených pupínků, a to nejen na nohách, ale také v oblasti bikin.


3. Když už se ráno oholíte

Ale nezapomínáme ani na ty ženy, které se prostě ráno oholit musí nebo prostě jen chtějí. Po holení nohy hydratujte a vyživte. Naneste na ně hydratační krém, olej nebo bambucké máslo, třeba Purity Vision Bio prémiové bambucké máslo (koupit v e-shopu). Nohy budou vypadat jemněji, ale zároveň máslo zklidní pokožku a jako by ji utěsní před chlorovanou či slanou vodou. Lze použít dokonce i vazelínu, ale ta může být na pláži nepraktická, protože se na ni nalepí písek.


4. Když používáte vosk

I při strhávání chloupků voskem byste se kvůli pohodlí měly koupání vyhnout alespoň na 24 hodin. Přesto pokud vosk použijete, namažte si následně nohy opalovacím krémem či olejem s vyšším ochranným faktorem. Hodit by se vám mohl například NIVEA Olej na opalování ve spreji podporující zhnědnutí OF 30 Sun Protect & Bronze (koupit v e-shopu).

5. Čemu se vyhnout? Epilaci!

Určitě vám nebráníme pokožku epilovat, ale co se týče laserových či IPL epilací, je lepší podstupovat tyto metody na jaře, kdy jste schopny uchránit pokožku před sluncem. A rozhodně se jim nevěnovat v rámci dovolené. V některých případech je totiž po epilaci potřeba vyhnout se slunci na delší dobu, protože takto oholená pokožka je citlivější na UV záření. Pokud i přesto chcete zvolit epilaci, vyzkoušejte cukrovou pastu. Cukrová pasta nestrhává svrchní vrstvu kůže, a tak nedochází k jejímu podráždění.

Připravil/a pro vás Jana Kantorová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít