Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 7 tipů na rychlý úklid: než přijde návštěva

7 tipů na rychlý úklid: než přijde návštěva

7 tipů na rychlý úklid: než přijde návštěva

5. prosince 2022 od Lenka Knápková

5. prosince 2022 3 minuty čtení
Připravil/a Lenka Knápková

Jak uklidit byt před příchodem neohlášených hostů rychle a bez námahy? Poradíme vám, jak na to. Víme, na co se zaměřit. Bude vám na to stačit pouhých 30 minut.

1. Zrcadla

Vyleštěte zrcadla, která máte tzv. první na ráně, třeba v chodbě nebo v koupelně. Použijte k tomu HG Čistič skel & zrcadel (koupit v e-shopu) spolu s Q-Home Univerzální utěrkou (koupit v e-shopu).

2. Toaleta a koupelna

První místnosti, které vaše nečekaná návštěva určitě navštíví, budou toaleta a koupelna. V koupelně si hned většinou všichni chtějí umýt ruce. V rychlosti se tedy zaměřte na umyvadlo a baterii. Nastříkejte na něj HG Sprej na sprchy, vany & umyvadla (koupit v e-shopu), jenž odstraní každodenní špínu, zbytky mýdla a pasty. Čistá toaleta je pak základ. Aby zářila čistotou, použijte Savo WC čistič Turbo (koupit v e-shopu), který perfektně vyčistí i hluboce usazené nečistoty. Zároveň udržuje toaletu zářivě bílou a má příjemnou vůni. Pro intenzivnější vůni použijte Duck Fresh Discs Limetka čistič WC (koupit v e-shopu). Nezapomeňte zkontrolovat také zásobu toaletního papíru, není nic horšího, než když návštěvě dojde papír.

3. Jídelní stůl

Jídelní stůl je výrazný prvek, kterého si všimne každý. Proto z něj před příchodem návštěvy skliďte zbytečnosti, které tam nepatří. Smeťte drobky a srovnejte prostírání či ubrus. Pokud ubrus nemáte, celý stůl setřete pomocí Pronto Everyday Clean multifunkčního čističe (koupit v e-shopu), jenž je vhodný na všechny druhy povrchů, takže ho využijete v celé domácnosti.

4. Chodba

Zameťte chodbu, případně ji v rychlosti vysajte. Pokud máte čas, můžete ji i vytřít pomocí přípravku Sidolux Universal Marseille Soap prostředek na mytí všech omyvatelných povrchů (koupit v e-shopu), který nezanechává stopy a krásně provoní celou místnost.

5. Schovat poházené věci

Ukliďte poházené věci, zejména ty na komodách, židlích či konferenčním stolku. Také nezapomeňte uvolnit několik háčků na věšáku.

6. Kuchyňská linka a sporák

Skliďte z linky použité nádobí a zkontrolujte, zda máte dostatek skleniček a talířků. Hodně používaná dvířka linky můžete utřít utěrkou Vileda Actifibre Univerzální hadřík (koupit v e-shopu), kterou stačí namočit a perfektně vyleští všechny lesklé a matné povrchy. Varnou desku nebo sporák utřete pomocí Dr. Beckmann Čističe na sklokeramické desky (koupit v e-shopu).

7. Vyvětrejte a provoňte byt

Co ještě můžete udělat:
  • Dbejte na uspořádané boty ať v botníku nebo před dveřmi
  • Vyklepejte rohožku
  • Zarovnejte židle pod jídelní stůl
  • Srovnejte a naaranžujte polštářky na pohovce
  • Nezdržujte se s úklidem dětského pokoje ani ložnice
  • vánočním  úklidem se nemusíte nadřít, chce na to jít jen trošku chytře a s rozmyslem

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Lenka Knápková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít