Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 7 kosmetických triků, jak vypadat skvěle. Za pár korun a bez chemie.

7 kosmetických triků, jak vypadat skvěle. Za pár korun a bez chemie.

7 kosmetických triků, jak vypadat skvěle. Za pár korun a bez chemie.

18. května 2017 od Karolína Hornová

18. května 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová

Trend výroby domácí bio kosmetiky je stále rozšířenější. Je to zdravé, ekologické, a často i snadné. Připravili jsme pro vás DIY návody na kosmetické přípravky, které opravdu fungují a připravit je zvládnete z domácích zdrojů.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
S teplým počasím přichází kromě pohody také spousta starostí a hora kosmetiky navíc. Přinášíme tipy, jak nákupy v drogerii trošku „obejít“ a vyrobit si nezbytné zkrášlující přípravky doma, bez zbytečných přísad, za pár korun a za pár minut. Buďte vždy připravena „jít s kůží na trh“!


Domácí suchý šampon pro vždy skvělý účes

Každá z nás někdy měla svůj „bad hair day“, tedy den, kdy si prostě nestihla umýt vlasy, ale musela vyrazit do společnosti – samozřejmě v dokonale sčesaném culíku nebo s uvázaným šátečkem (nejen) na ozdobu. Stačí mít přitom po ruce suchý šampon a je po problému. Při pravidelném používání to není zrovna levná záležitost. Věděly jste ale, že ho můžete velmi snadno a za pár korun vyrobit doma?

Jako základ, tedy složku, která absorbuje mastnotu, můžete použít dětský pudr. Ještě silnější účinky má jedlá soda, která se ovšem příliš nedoporučuje pro citlivou pokožku. Ideální variantou tak může být kukuřičný škrob, který koupíte na internetu nebo v prodejně se zdravou výživou. Skvělé je, že nemá žádné aroma a lze ho tedy ovonět třeba pár kapkami oblíbeného esenciálního oleje – a je téměř hotovo.


Domácí peeling na ruce a nohy

Krásné nohy, které se nebudeme stydět ukázat v sandálkách, nejsou vždy bez práce. S domácím peelingem, který odstraní odumřelou kůži a zanechá pokožku dokonale jemnou, to bude hračka. Stačí vám pár ingrediencí z kuchyně: půl šálku mořské soli, třetina šálku cukru krystal, pět lžic kvalitního olivového oleje a lžíci citronové šťávy.

Všechny ingredience důkladně smíchejte a je hotovo. Hotovým peelingem masírujte ruce i nohy. Dejte si na čas – klidně patnáct minut. Pak zbytky peelingu smyjte a pokožku natřete krémem nebo noční maskou, na kterou přinášíme recept níže, a běžte spát. Peeling je hrubší, ale funguje skvěle – má dezinfekční, hojivé a hydratační účinky a jeho efekt si budete moci užívat až pět dní po aplikaci.
 

7 kosmetických triků, jak vypadat skvěle. Za pár korun a bez chemie.

Noční výživná maska na pokožku nohou a rukou

Aby byly vaše nohy opravdu dokonalé, peeling a hezká manikúra někdy nestačí. Vyzkoušejte domácí noční masku, která je přímo esencí kvalitních surovin. Stačí koupit včelí vosk, kakaové máslo, mandlový olej a esenciální olej podle vašich preferencí – ten dodá masce vůni.

Tři základní suroviny mícháme ve stejném poměru. (Na jednu aplikaci stačí 2 lžíce od každého, ale šetřit nemusíte – hotová směs v lednici vydrží přes dva měsíce.) Včelí vosk rozehřejte a smíchejte s kakaovým máslem a mandlovým olejem dohladka. Po zchladnutí na pokojovou teplotu přidejte esenciální olej. Masku uchovávejte v lednici – před aplikací stačí požadované množství rozetřít v dlaních. Tip: Po aplikaci masky na nohy je obalte do fólie, natáhněte čisté ponožky a jděte spát. Bude tak působit ještě intenzivněji.


Domácí dezinfekce na ruce

Víte, že v létě nezbytný dezinfekční gel na ruce si můžete vyrobit i doma? A navíc v bio kvalitě a z přísad, které dezinfikují, ale nevysušují pokožku? Stačí koupit gel z aloe vera. Do 100 ml gelu přidáme 10 kapek éterického oleje z tea tree (australského čajovníku, který má silné dezinfekční účinky) a pět kapek éterického oleje z máty peprné. Vzniklý gel můžeme nosit s sebou v lahvičce. Hodí se nejen k dezinfekci rukou v případě, že si je nemůžeme umýt, ale díky aloe vera má i hojivé účinky. Je tedy skvělou první pomocí na malé ranky a škrábance.

7 kosmetických triků, jak vypadat skvěle. Za pár korun a bez chemie.


Depilační cukrová pasta

Pasta na cukrovou depilaci je přírodní lepkavá hmota, díky které budete mít s trochou cviku nohy jako ze salonu. Stačí si připravit 500 g krystalového cukru, 50 ml vody a 50 ml citronové šťávy. Vše smíchejte v hrnci se silným dnem a ohřejte na 120 stupňů (ideálně za pomoci kuchařského teploměru, nebo do doby, kdy směs začne mírně probublávat). Směs by měla připomínat hustý, tmavý med. Přelijte do sklenice a nechte vychladit, až měs ztuhne. Před použitím pastu prohřejte ve vodní lázni nebo v mikrovlnce opět do konzistence hustého medu.


Rychlá vyživující maska pro poničené vlasy bez lesku

Máte roztřepené, matné vlasy, jež vypadají tak trochu jako „bez života“? A vy zrovna zítra chcete vypadat skvěle a nemáte doma žádnou masku? Snadné řešení naleznete opět v kuchyni. Postačí čistý panenský olivový olej, klidně i samotný, důkladně vetřete do vlasů (především po délce a do konečků) a nechte působit třeba až půl hodiny. Pak vlasy umyjte a uvidíte, že jsou na pohled zářivější a na dotek jako hedvábí.

Pokud máte čas a suroviny, smíchejte dvě lžíce oleje s prošlehaným vajíčkem. Tato směs vlasy ještě lépe vyživí a zacelí jejich strukturu. Když navíc přidáte ještě avokádo, lžičku mandlového nebo levandulového oleje, získají vlasy i nádherný lesk.
 

7 kosmetických triků, jak vypadat skvěle. Za pár korun a bez chemie.

Husté a dlouhé řasy díky zázračným olejům

Ty z vás, které někdy používaly přípravky na růst řas, jistě studovaly jejich složení. Málokdy v něm chybí jeden z výživných olejů. Právě z nich si můžete smíchat domácí sérum na řasy. Budete potřebovat ricinový a arganový olej. Smíchejte po lžičce obou olejů, dokonale promíchejte a můžete aplikovat – ideálně na noc pomocí štětečku či spirálky na řasy. Směs uchováte třeba i týden, ideálně v lednici. Ricinový olej má vyživující a regenerační účinky, arganový olej je zase bohatý na antioxidanty a vitamin E. Výsledek byste měly vidět už po dvou týdnech používání.

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Karolína Hornová

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít