Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 5 minut pro štíhlá stehna: 7 cviků, které nebolí

5 minut pro štíhlá stehna: 7 cviků, které nebolí

5 minut pro štíhlá stehna: 7 cviků, které nebolí

5. května 2022 od Petra Lamschová

5. května 2022 4 minuty čtení
Připravil/a Petra Lamschová

Pevné svaly na nohou nejen vypadají hezky v plavkách nebo letních kraťasech, ale také vám umožní mnohem lepší výkony třeba při běhu. Zkuste tedy ty nejlepší cviky na stehna. Důležitá je pravidelnost, bude vám stačit i 5 minut denně.
Dlouhá štíhlá stehna, to je hned po plochém břiše a společně se sexy zadečkem sen téměř každé druhé ženy. Některé mají dlouhé štíhlé nohy díky genům a někdo jim musí věnovat trochu pozornosti. Pokud chcete svoje nohy zpevnit a třeba i zbavit celulitidy, pak dopřejte každý den pár minut našim cvikům, které připravila trenérka Dana Šatrová.

1. Výpady vpřed s vytočením

Ze vzpřímeného stoje proveďte výpad vpřed pravou nohou tak, aby koleno bylo ideálně přímo nad patou (stehno pravé nohy před tělem a lýtko levé nohy za tělem svírá pravý úhel s podložkou) a páteř zůstala ve vzpřímené pozici. Totéž proveďte i na druhou stranu.

Opakujte 3 až 4 série, 12–20x každá noha.

 2. Podřepy

Stoupněte si a rozkročte se s chodidly mírně vytočenými vně. S podsazenou pánví a rovnými zády proveďte podřep, aniž byste odlepovaly chodidla od podložky. Dávejte si pozor na vtáčení kolen dovnitř a prohýbání se v bedrech. Kolena by měla být v přímé linii se špičkami nohou.

Tip redakce:
Dynamičtější verze cviku: Podřep s výskokem a odlepením chodidel od podložky a zpět do podřepu.


Počet opakování 12–20x.

3. Výpony

Stůjte vzpřímeně s chodidly u sebe a střídavě odlepujte paty od podložky, poté přejděte do výponu a zpět s celými chodidly na zem.

Opakujte 20–30x

4. Vysoká kolena

Zvedejte kolena do běžeckého postavení střídavě na pravou a na levou stranu. Vyzkoušet můžete těžší variantu, kdy pravou nohu (zprvu vysoké koleno) zanožujete a jdete do snížení těžiště a pokrčení levé stojné nohy. Totéž provádějte na druhou nohu. Pozor na postavení rukou a nohou, pravá noha a levá ruka jsou vždy opačně.

Počet opakování 12x jedna noha.

5. Výstup na „lavici“

Ze vzpřímeného stoje vykročte na vyvýšenou lavici, stupínek nebo schod. Pravou nohou stoupněte na celé chodidlo a levou nohou pokračujte před tělem do pozice běžeckého kroku. Pohyb střídejte i s druhou nohou. Zkusit můžete i dynamičtější verzi cviku a nohu vyměnit s přeskokem.

Počet opakování 12x na každou nohu.

6. Šlapací kolo

Sedněte si na podložku s rukama za zády, stále hlídejte rovnou pozici zad a nohama provádějte cyklický pohyb, jako když šlapete na kole. Z této výchozí pozice se postupně dostanete do pozice na boku, přičemž stále provádíte stejný cyklický pohyb.

Délka cviku je 30 vteřin až 1 minuta.
 

7. „Metronom“

V pozici v lehu na zádech a s upažením postupně pokládejte nohy na jednu a na druhou stranu. Kolena musí být přibližně v pravém úhlu. Cvik zvládnete lépe, když budou stehna blíž k hrudníku. Nesprávný je záklon hlavy a prohnutí v bedrech.

Opakujte 10–12x na každou stranu.
Tip redakce:  Jak ještě můžete svým nohám pomoci?
  1. Pro štíhlé a hladké nohy bez celulitidy – zkuste Floré Bylinný gel při celulitidě břečťan & vinná réva (koupit v e-shopu), zvyšuje pružnost pokožky, zpevňuje a napomáhá zmírňovat projevy tzv. pomerančové kůže.
  2. Pro unavené nohy – Ziaja Gel na nohy kaštanový (koupíte v e-shopu), důkladně vyživuje pokožku nohou, rychle odstraňuje únavu a těžké nohy, dodává pocit úlevy a relaxace.
  3. Pro krásné opálené nohy – věděli jste, že opálené nohy působí štíhleji? Zkuste Helios Herb Samoopalovací mléko s ořechovým extraktem (koupíte v e-shopu).

Foto: Shutterstock
 

Připravil/a pro vás Petra Lamschová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít