Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 12 triků, aby vám lak na nehtech opravdu vydržel

12 triků, aby vám lak na nehtech opravdu vydržel

12 triků, aby vám lak na nehtech opravdu vydržel

12. prosince 2021 od Pavla Maříková

12. prosince 2021 2 minuty čtení
Připravil/a Pavla Maříková

Určitě to znáte, nalakujete si nehty – pěkně dvě vrstvy podle doporučení, ale i přesto se začne lak po dvou dnech loupat a nevypadá už vůbec pěkně. Zkoušíte různé značky laků, ale nic nepomáhá. Zjistili jsme, kde děláte chybu, a máme pro vás 12 fíglů, díky kterým se budete pyšnit krásně nalakovanými nehty co nejdéle.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Jak nalakovat nehty, aby lak vydržel?


 

1. Chce to dokonalou manikúru: ​

Předně je třeba zdůraznit, že lak dobře drží jen na zdravých a upravených nehtech. To je úplný základ. Proto, pokud si nejste jistá, že si dokonalou manikúru zvládnete udělat doma sama, vypravte se do profesionálního studia. Na manikúru byste pak měla chodit 1x za 14 dní, protože po této době již budou nehty hodně přerostlé, a i kůžička na nehtovém lůžku bude opět lůžko překrývat.

2. Tvar nehtu by měl kopírovat tvar nehtového lůžka

Pokud si manikúru děláte sama doma, určitě se vám bude hodit pár tipů, mimo jiné se snažte tvarem nehtu kopírovat tvar nehtového lůžka. Ten je navíc pro každého vždy nejslušivější. Máte-li tedy nehty ve spodní části spíše hranaté, měl by mít hranatý tvar i jejich konec a obráceně.

3. Nehty lakujte suché a nemastné

Dalším důležitým krokem je lakovat nehty pouze dokonale suché a nemastné. Zapomeňte tedy na oblíbené lakování nehtů ve vaně nebo těsně po koupeli. Nevhodné jsou také krémy na ruce nebo vyživující olejíčky na nehty.

4. Nehty dokonale odmastěte

Nevíte, jak nehty odmastit? Vhodnou pomůckou je např. bílý ocet, do kterého namočíte kosmetickou špachtličku a nehty vytřete do sucha.

5. Důkladně odstraňte předchozí lak

Naprostým základem je také dokonalé odstranění předchozího laku, kterým jste měla nehty nalakované. Nejen, že by na nehtu vznikly nerovnosti, ale také by byl starý lak pod novou vrstvou nějakého světlého nebo perleťového laku vidět a nevypadalo by to hezky. Zkuste Dermacol odlakovač na nehty bez zápachu (koupit v e-shopu), který nehty  šetrně a rachle zbaví starého laku. 

6. Jemné nerovnosti zbruste a nehet vyleštěte

Pokud máte na nehtu i po odlakování nerovnosti, zbavte se jich jemným brouskem, pilníkem - třeba  Diva & Nice Pilník Japan (koupit v e-shopu) nebo leštěnkou. Po leštění však nehet pečlivě očistěte, aby na něm nezůstal prach a zbytky.

 leštění nehtů

7. Zažloutlé nehty vybělte

Pokud máte nehty zažloutlé, což některé laky způsobují, zkuste si připravit domácí bělicí pastu na nehty a tou nehty vybělit.

 
Tip redakce!
Do mističky si vymačkejte malé množství bělicí zubní pasty, přidejte trochu citronové šťávy a vše pečlivě promíchejte. Touto pastou si pak čistěte nehty (cca 1x za 14 dní) – použít můžete starý zubní kartáček nebo kartáček na ruce.

8. Začněte podkladovým lakem

Určitě nezapomeňte na podkladový lak - Miss Sporty lak péče o nehty báze (koupit v e-shopu) a do horní části nehtu až ke konečkům ho naneste ve dvou vrstvách. Nejprve nalakujte horní část nehtu a druhou vrstvou překryjte celý nehet. Nehty se začínají olupovat především u konečků a dvojí „basecoat“ tomu zabrání.

9. Nezapomeňte na hranu nehtu

Při samotném lakování nezapomínejte ani na „hranu“ nehtu. Nehet by měl být pokrytý lakem (a týká se to i podkladového laku a top coatu) úplně celý tak, aby ani ze shora „nesvítil“.

 lakování nehtů až k hranám

10.  Jak prodloužit trvanlivost laku

Top coat - Sally Hansen lak posilující Top+base (koupit v e-shopu) nanášejte vždy znovu každé dva až tři dny. Prodloužíte tím trvanlivost barevného laku i lesk.

11. Výživu nehtů nehte na závěr

S výživou nehtů - Flormar výživa na nehty Calcium gel (koupit v e-shopu) a různými olejíčky - zkuste Dermacol Chamomile olej na nehty (koupit v e-shopu) počkejte až úplně na závěr. Tedy na chvíli, kdy budete mít nehty již nalakované a dokonale zaschlé. Mezi lakováním a použitím olejových kúr by mělo uplynout minimálně několik hodin, ještě lepší je vyčkat až do dalšího dne. Úplně nejlepší je však výživu nehtů a péči o ruce nechat na dny, kdy lakování neplánujete a dopřejete si dny bez barevných nehtů.

výživa nehtů 

12. Tip na závěr

Pokud jste si zamilovaly „mytí“ rukou různými hygienickými dezinfekčními gely, zapomeňte na to a vraťte se k jemnému mýdlu a vodě. Hygienické gely jsou skvělou pomůckou na cesty, kdy nemáte možnost přístupu k vodě, ale pokožku rukou i nehty velmi vysušují, a výrazně tím snižují trvanlivost dokonale nalakovaných nehtů. 

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Pavla Maříková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

5 komentářů k článku
Jiří Housa 18.ledna 2019
Ahoj, dělám asistenta kuchařovi a to samozřejmě obnáší i mytí nádobí a další úklid a nehty jsou velmi namáhané. Tyto rady určitě vyzkouším, protože jsem byl vynervovanej, že po dvou dnech nemám na nehtech lak a zjistil jsem, že 80 % dělám špatně. Určitě to vyzkouším.
Díky moc za radu.
Iva Lutrová 6.ledna 2018
Dobrý večer, mně se tyto rady nezdají být neužitečné, naopak: přesně tak postupuji, a těším se z dlouhotrvajících lakovaných nehtů. Ještě něco - místo base coat používám kondicionér na nehty značky Eveline se zlatými třpytkami - nehty se nelámou, a jsou vždy skvěle upravené. A rozhodně nesedím v kanceláři, pracuji manuálně. Takže dobré rady v tandemu s dobrou kosmetikou vážně fungují.
Iva Lutrová 6.ledna 2018
Dobrý večer, mně se tyto rady nezdají být neužitečné, naopak: přesně tak postupuji, a těším se z dlouhotrvajících lakovaných nehtů. Ještě něco - místo base coat používám kondicionér na nehty značky Eveline se zlatými třpytkami - nehty se nelámou, a jsou vždy skvěle upravené. A rozhodně nesedím v kanceláři, pracuji manuálně. Takže dobré rady v tandemu s dobrou kosmetikou vážně fungují.
Teta drogerie 24.listopadu 2017
Dobrý den Šárko. Jsme rádi, že jste si náš článek přečetla. Mrzí nás, že pro Vás rady nejsou užitečné. Ale jistě existují čtenáři, kteří neví jak o nehty pečovat a v článku třeba najdou užitečné rady. S manikůrou samozřejmě souhlasíme, nicméně článek je zaměřen na domácí ošetření. Přejeme krásné nehty!
Šárka Štýblová 18.listopadu 2017
To snad vytáhlo sluníčko z pařezu, tenhleten článek, asi tři rady(a ještě neužitečné), které se roztáhly na 12 bodů..topka je ovšem hned jednička- jak vám déle vydrží lak na nehtech? Choďte na manikúru...

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít