Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Zvyšte účinek pleťových krémů správnou aplikací

Zvyšte účinek pleťových krémů správnou aplikací

Zvyšte účinek pleťových krémů správnou aplikací

16. srpna 2017 od Jana Kantorová

16. srpna 2017 2 minuty čtení
Připravil/a Jana Kantorová ve spolupráci s expertem Mgr. Petra Řehořková

Používat kvalitní kosmetiku je základem dobré péče o pleť. Ale víte, že záleží také na tom, jak často se mažete, jakým způsobem a jak dlouho po aplikaci krému použijete make-up? Začněte se mazat lépe a brzy uvidíte výsledky.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Přemýšlely jste někdy, jakým způsobem nanášíte krém na obličej? Nestačí jen nanést vrstvu krému na obličej a bez rozmyslu rozmazat. Každý produkt má svá specifika v použití, díky kterým je možné zdvojnásobit jeho účinky. Rozdíly v používání najdete u denních krémů, nočních krémů, ale třeba také u pleťových sér. Některá jsou vhodná pro noční použití, jiná zase jen přes den či jen přímo pod make-up. „Krém či jiný přípravek pro péči o pleť vybírejte vždy s ohledem na věk a typ pleti. V jednotlivých věkových kategoriích má pleť své vlastní požadavky a s ohledem na to jsou také dané produkty vyráběné. Některé krémy se zaměřují na prevenci, jiné vyhlazují nebo vyplňují vrásky,“ říká pro začátek Mgr. Petra Řehořková, zakladatelka Kliniky estetické medicíny Petra Clinic. 


Tip redakce:

Při péči o pleť můžete kosmetické výrobky kombinovat a dosáhnout tak neuvěřitelných výsledků. Věděly jste třeba, že můžete smíchat sérum s make-upem? Make-up je pak lehký, svěží a lépe splyne s pokožkou obličeje.
 Zvyště účinek pleťových krémů správnou aplikací


4 základní pravidla:

  1. Vyčistit pleť

Bez ohledu na to, v jakou denní dobu krém na tvář aplikujete, musíte si pořádně umýt obličej. Je potřeba zbavit tvář špíny, potu nebo make-upu. „Jedině tak umožníte krému proniknout hluboko do pokožky a využít tak všechny vitaminy a vyživující látky. Použijete-li micelární vodu nebo odličovací mléko, i to je potřeba následně omýt čistou vodou,“ radí odbornice na ženskou krásu. 
  1. Vlhká pokožka

Krém nanášejte vždy na navlhčenou pleť. Krém tak zadrží potřebnou vlhkost přesně tam, kde má. Pokud budete krém nanášet na úplně suchou pokožku, nikdy nebude úplně fungovat.
  1. Malé množství

Pamatujte vždy na pravidlo, že méně je více. Při použití většího množství denního či nočního krému dochází k tomu, že příliš dlouho třete tvář. A pokožka obličeje ani není schopna větší množství krému vstřebat. Navíc může také dojít k ucpání pórů. Po malém množství aplikujte několik teček krému po celém obličeji, nejčastěji na čelo, nos, bradu a tváře, a pak je vyhlaďte.
  1. Správný směr

Při péči o obličej možná ani nepřemýšlíte nad tím, že správnou aplikací krému můžete až o 40 % zvýšit jeho účinek. „Nejhorší je, když si na obě ruce naberete vrstvu krému a tlakem ji rozmazáváte bez rozmyslu po obličeji,“ varuje Řehořková a dodává, že je důležité dodržovat hlavně správný směr mazání. „Ten vede vždy odspodu nahoru a směrem ven. Tedy od dekoltu ke krku. A na obličeji od prostředku brady směrem do stran a vzhůru.“ Stejně tak je potřeba postupovat od nosu přes tváře až ke spánkům. A nakonec od kořene nosu až nad obočí. Proti vráskám pak pomůže i důkladná masáž obličeje

Zvyště účinek pleťových krémů správnou aplikací


Věděly jste, že…

…přípravky s obsahem retinolu je lepší používat jen v noci? Retinol se totiž nesnáší se slunečními paprsky.


Nedřete pokožku

Pamatujte si, že v hlavní roli při péči o pokožku obličeje by měla být jemnost. Pokud budete dlouho a hrubě mazat pleť obličeje, namísto opečovávání dojde k podráždění a zarudnutí. V případě citlivé pleti se spíše doporučuje pokožku jemně poklepávat. U osob s normální pletí můžete jemnými krouživými pohyby lehce vmasírovávat malé množství krému do pokožky. Obzvlášť citlivě se ale chovejte k očnímu okolí. Zde je pokožka velmi jemná a snadno dochází k jejímu zranění.


Hlubší pohled na oči

Oční okolí si pamatuje každý špatný pohyb, který uděláme. Správná aplikace očního krému tak spočívá v jemném poklepávání od vnitřního nadočnicového oblouku směrem k vnějšímu koutku oka. „Pak se pokračuje po dolní linii oka směrem k vnitřnímu koutku,“ dodává odbornice. Těmito pohyby se nejúčinněji zbavíte vrásek kolem očí.
 


Jak často používat krém

Ten náš vyzkoušený přípravek na pleť, bychom správně měly používat dvakrát denně – ráno a večer. Případně volit denní a noční variantu. Nemáte-li make-up je možné takhle v létě nanášet hydratační přípravek i během dne, a to ve chvíli, kdy ucítíte, že pokožka pne, olupuje se, objevují se šupinky apod. Nanášíte-li po krému či séru také make-up, nechte je předtím zhruba pět až deset minut působit, aby se dostal do hlubší vrstvy pleti. Poté odsajte papírovým ubrouskem nevstřebaný zbytek a naličte se tak, jak jste zvyklé.
 


Měňte krémy

I když nikdo nemůže tvrdit, že by krém po určité době přestal fungovat, odborníci se shodují na tom, že je dobré jednou za čas vyměnit stávající krém za jiný stejného typu. Krémy se liší složením a přestože mají dané krémy stejné účinky, výsledek je lepší při střídání značek, než při dlouhodobém používání jednoho konkrétního výrobku. „Produkty fungují stále stejně, ale mění se stav pleti, a to v závislosti na věku, ročnímu období, klimatu, stresu, životnímu stylu. Právě z těchto důvodů je potřeba výrobky jednou za čas vyměnit,“ říká závěrem Mgr. Petra Řehořková.

 

Připravil/a pro vás Jana Kantorová ve spolupráci s expertem Mgr. Petra Řehořková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Mgr. Petra Řehořková
wellness koučka a zakladatelka kliniky Petra Clinic
4342
"Kdo chce, hledá způsob, kdo nechce, hledá důvod."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít