Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Seriál Dejte pleti pít aneb hydratace pleti v létě, díl 3

Seriál Dejte pleti pít aneb hydratace pleti v létě, díl 3

Seriál Dejte pleti pít aneb hydratace pleti v létě, díl 3

1. září 2016 od Eva Suchomelová

1. září 2016 5 minut čtení
Připravil/a Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Kateřina Krobová

Náš miniseriál o hydrataci pleti v létě zakončíme radami a tipy kosmetičky a vizážistky. Víte, jaké přípravky péče o pleť používat v létě, abyste se vyhnuly dehydrataci? Umíte je správně nanést? A tušíte, jakých chyb se vyvarovat, aby pleť byla i v horku hydratovaná?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Každý typ pleti si zaslouží jinou míru hydratace a odlišný přístup v péči. Mastný typ potřebuje přípravky na bázi vody nebo takové, jež omezují produkci kožního mazu a pleť nezatěžují. U suché pleti naopak můžeme denní hydratační krém posílit olejovými hydratačními séry. Smíšená pleť si zaslouží produkty speciálně určené pro tento typ pokožky. V lepším případě zvolit dva krémy, jeden na sušší partie a druhý na mastnější T-zónu.

Stvořené pro léto

V horkých letních měsících je třeba pleť dostatečně hydratovat, oproti hutnější konzistenci zimních krémům však můžeme sáhnout po gelových přípravcích. Pro mastný typ pleti je kromě hydratace důležitý i matující efekt. Sáhněte tedy po gelech či lehkých emulzích. V letní sezóně je nejdůležitější používat především produkty s ochranným faktorem, a to minimálně s SPF 25. 

Kouzlo nanášení

Nejjednodušeji a nejrychleji aplikujete hydratační produkt prsty. Pro skutečné milovníky kosmetiky se nabízí i speciální štětce určené na nanášení pleťové masky. Nanášíme na celý obličej kromě očního okolí, na které je třeba vždy používat speciálně určené produkty.

Vhodný hydratační krém bychom měli používat vždy dvakrát denně, ráno a večer po důkladném odlíčení a očištění pleti.

Chyby, mýty, přehmaty

V letních měsících nás slunečné počasí může svádět k tomu, používat hydratační krémy nepravidelně, nebo dokonce vůbec. To má ovšem za následek dehydrataci pleti. V létě bychom měli také pamatovat i na dostatečný pitný režim, i ten ovlivňuje stav pokožky.

Nejvíce mýtů je asi spojeno s mastnou a aknózní pletí. Majitelky mastného typu pleti například s oblibou používají produkty s vysokým obsahem alkoholu či pleť oplachují vodou z kohoutku, která má velmi vysoké pH. Tím však pleť ztrácí hydrataci a produkuje více kožního mazu. Klientky, jež trápí akné, také rády používají peeling. Myslí si, že tím své pleti dopřejí hloubkovou očistu. Částečky obsažené v peelingu však nečistoty roznáší dál po obličeji, takže vznikají nová zanesená nebo zanícená místa. Místo toho jim doporučuji použít hloubkově čisticí masku, která odstraní nečistoty z pórů. Proti maštění v parných dnech jsou vynikající odmašťující ubrousky a pro osvěžení termální voda ve spreji.

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Kateřina Krobová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Kateřina Krobová
Vizážistka, umělecká maskérka, kosmetička a stylistka
2337
"Méně je často více."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít