Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Zimní líčení

Zimní líčení

Zimní líčení

15. ledna 2017 od JaS

15. ledna 2017 5 minut čtení
Připravil/a JaS ve spolupráci s expertem Simona Bártová

S příchodem zimy je venku trochu jiné světlo a také pleť, bez ohledu na to, zda jste spíše tmavší, nebo světlejší typ, má tendenci být pobledlejší. Je proto dobré trochu obměnit obsah kosmetické taštičky a přizpůsobit těmto okolnostem každodenní líčení.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Zimní měsíce sice mají své kouzlo, nicméně bývají náročné, a to nejen na psychiku, ale také pro pleť. Vítr a mráz vysušují a světlejší typy pak působí v zimě ještě vybledleji, olivová pleť má tendenci chytat odstín do zelena, ta tmavší zase jako by získávala šedivý nádech. „Všichni jsme v zimě bledší, navíc nepříznivé počasí často způsobuje začervenání pleti,“ konstatuje vizážistka Simona Bártová.

V chladných dnech je tedy zásadní udělat vše proto, aby pleť zářila. Stěžejní je zejména make-up. Ještě než jej ale začnete nanášet, na pleť aplikujte hydrataci a důkladně ji vmasírujte. „Věnujte masírování pleti dost času, nezapomeňte ani na krk,“ radí vizážista filmových hvězd Nick Barose, kterého zpovídal časopis Allure. Je dobré zautomatizovat si tento krok jako součást líčení, neboť pleť se rozjasní jedině, když jí dodáte vlhkost.


Zimní světlo zbarvuje pleť do modra

Pokud jde o make-up, neměl by být hutný a pudrový. „Většině žen dělá dobře make-up s obsahem oleje,“ radí Simona Bártová. Použijte tedy spíše lehčí, jemnější texturu, kterou důkladně vklepejte – klidně opakovaně – do pleti, dokud nedocílíte požadovaného výsledku. Make-up nejen kryje nedostatky, ale také funguje jako štít před chladem. Velmi opatrně zacházejte s korektorem. V zimních měsících je světlo venku trochu do modra a make-up v něm vypadá jinak než ve světle vaší koupelny. Dále si dejte záležet, abyste dobře zakryla kruhy pod očima, které mají v zimě, kdy je pleť sušší a bledší, tendenci být výraznější. Na oční partie použijte rozjasňovač.
 

Tmavá -  pro zimu ta pravá

Dalším důležitým krokem je tvářenka. Dodat obličeji barvu je v zimě dvojnásob důležité. Nicméně odstín by měl být o něco světlejší než u letní varianty. Barvu aplikujte krouživými pohyby bohatým štětcem. Oči klasicky „podtrhněte“ řasenkou. Nebojte se nanést klidně i dvě vrstvy, ať jsou řasy dostatečně výrazné. „Rovněž výrazné obočí a tekuté linky budou stálicí celé zimní společenské sezóny,“ říká vizážistka.

Jelikož v zimě oči mohou často slzet, není od věci použít voděodolnou řasenku. Totéž platí pro oční linky a tužku na obočí. Pokud vás venku zastihne vánice, nalíčené oči se vám neroztečou. Mimochodem make-up můžete zafixovat kompaktním pudrem, lépe pak vydrží při otírání o kabát či šálu. Použijte však jen opravdu malé množství pudru, aby pleť nepůsobila mdle. U očních stínů volte spíše tmavší barvy, vyhýbejte se příliš světlým tónům a také přípravkům, které vytvářejí zmrzlý, studený efekt (kombinace lesku a matu).

Raději balzám než rtěnka

Na rty je v zimě ideální balzám s barevným odstínem a ochranným faktorem proti slunečnímu záření. Pokud jsou vaše rty v dobré kondici, zkuste normální rtěnku. Spíše však sáhněte po takové, která rty i hydratuje. Zejména jestli hodně trpíte na popraskané rty, raději v zimě vynechte ty matující a dlouhotrvající, které mají tendenci rty vysušovat. Pokud jde o ideální zimní barvu rtů, i tady platí, že je lepší volit tmavší tón. „Zimní trendy v líčení jsou obvykle postavené na tmavším odstínu rtěnky. Letos vládnou vínové, skořicové a švestkové,“ říká expertka na make-up.

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás JaS ve spolupráci s expertem Simona Bártová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Simona Bártová
Vizážistka a lektorka Make-Up Institute Prague
150
"Snažím se, aby mé klientky viděly svou vnitřní krásu. Na druhou stranu, trocha make-upu nikdy neškodí."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít